Zielone piwo z Krajana?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13959

Zielone piwo z Krajana?

Czy ktoś spotkał się już z zieloną wersją Irlandzkiego z Krajana?

Natrafiłem na takie piwo w gdanskiej Degustatorni i jakoś trudno mi było sobie przypomnieć, bym kiedykolwiek czytał, że ten browar robił zielone piwo. Do św. Patryka jeszcze trochę, ale być może browar już zaczął takie piwo wypuszczać? Podobno ma 5% (wogóle tego nie czuć) więc nie jest to napewno zabarwiona wersja Irlandzkiego Mocnego szybciej już Nakielskie Ciemne, z tym, że to piwo w niczym nie przypominało piwa ciemnego. Szybciej już jakieś Jasne i to bardzo cieniutkie (Bawar?). Tak naprawdę to wogóle nie smakowało jak piwo, tylko jakiś aromatyzowano - koloryzowany Ludwik
    Nawet podejrzewałem, że to jest tak naprawdę Jabłonowo, bo wiem, że okresowo wypuszczało ono zielone piwo, ale nigdy nie miałem z nim do czynienia, wiec nie jestem w stanie porównać tych produktów.

Chyba jest kolejne piwo do dodania do bazy, no ale jest to jakaś dziwna sprawa, browar się nim nie reklamuje na swojej stronie.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
  • piokl13
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.06
    • 946

Ostatnio rozmawialiśmy z pracownikami browaru (szukaliśmy knajpki z lanym). Twierdzili oni, że pojawi się niedługo zielone piwo, nowa specjalnie uwarzona warka. I widać, nie kłamali.

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23977

jest dostępne od kilku dni jako nowość.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• jacekwigier
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2003.11
        • 31

jest juz na koszykowej

Comment

• qberts
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2007.03
          • 136

Ledwo wróciłem z Warszawy, gdzie w końcu nie zdążyłem zawitać na Koszykową, a tu taka wiadomość, nie wie ktoś czy piwo jest dostępne w radomskim Dionizosie lub gdzieś w Krakowie?
          ZASADY DEGUSTACJI
          zapraszam do dyskusji

Comment

• piokl13
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2003.06
            • 946

W Gdańsku jest u Dyrektora w Smaku.

Comment

• MarcinKa
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2005.02
              • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika qberts Wyświetlenie odpowiedzi
              ... lub gdzieś w Krakowie?
              Jeśli będzie to najprawdopodobniej u Marii. Mają pare Krajanow. Postaram się dzisiaj być i napiszę.
              To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• giudice
                Gość
                • 2005.07
                • 231

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika qberts Wyświetlenie odpowiedzi
                Ledwo wróciłem z Warszawy, gdzie w końcu nie zdążyłem zawitać na Koszykową, a tu taka wiadomość, nie wie ktoś czy piwo jest dostępne w radomskim Dionizosie lub gdzieś w Krakowie?
                W radomskim Dionizosie jest dostępne.

Comment

• piwosz-domin
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2004.06
                  • 7

Miałem już przyjemność go spróbować. Nie jest z nim najlepiej. Kolor ludwika a ze smakiem i zapachem podobnie
                  Piwo to moje paliwo

Comment

• MarcinKa
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2005.02
                    • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarcinKa Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jeśli będzie to najprawdopodobniej u Marii. Mają pare Krajanow. Postaram się dzisiaj być i napiszę.
                    Piwa nie ma. Prawdopodobnie będzie, ale w niewielkiej ilości.
                    To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• qberts
                      • 2007.03
                      • 136

Dzięki za informacje, niestety do Radomia już nie zdążę, więc może w Marii się załapię.
                      ZASADY DEGUSTACJI
                      zapraszam do dyskusji

Comment

• Jarek60
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2007.11
                        • 9

Witam , od najbliższego poniedziałku Zielony Krajan , dostępny w kazdym Piotrze i Pawle w Poznaniu, informacja , pewna i sprawdzona

Comment

• snorre
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2006.02
                          • 655

Ja spotkałem jedną butelkę w PiP w Starym Browarze już dziś (i kupiłem). Piwo takie sobie, ale zawsze to jakaś ciekawostka
                          Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• hudzitson
                            Kapral Kuflowy Chlupacz
                            • 2009.12
                            • 36

sorry za odkopywanie starych wątków, ale czy gdzieś mozna jeszcze spokać zielone z krajan??

I kolejne już pytannie nie wiem gdzie je zadac.... Czy w Polsce są jeszcze jakies zielone piwa??????
                            Browar Jabłonowo miał ale zlikwidował ... ;/

Comment

• pekos
                              • 2009.11
                              • 125

z tego co wiem dopiero zaczna je rozlewac bo ruszyli po przerwie ktora sobie zrobili

Comment

Przetwarzanie...
                              X