PIVOVARIA Radom - wątek ogólny

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.11
    • 6056

Uważaj Delvish co piszesz ! Tu już blisko do nazwy "Proletariat" a to bardzo już znana - chociażby na naszym forum - poznańska knajpa 3mająca fason Może lekko przekręciłem jej pisownię ale na pewno jest ona podobna.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• MuadDib
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2005.11
      • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
      cyt. :
      "A może po prostu Piwiarnia. "

No ale to tak jakby pub na wyspach nazwać np "Pub" czy "The Pub".
      Nie jestem specem od marketingu ale zaryzykuje stwierdzić iż nazwa pod względem np rozpoznawalności lokalu wśrod klientów jest chybiona totalnie chybiona. Rozumiem że przeciętny Radomianin pewnie nie słyszał o konkurencyjnych browarach o których tutaj mówię ale jesli Pivovaria (tu spojrzalem na nagłówek postu by się nie pomylić. Serio) mysli o jakimś bardziej "globalnym" gościu np takim ktory odwiedza browary w całej Polsce (a tzw turystyka piwna staje się coraz bardziej popularna - nie ukrywajmy) to z pewnością nazwa ta nie zapadnie mu w pamięci i jestem przekonany że wielokrotnie będą browarowi radomskiemu przypisywane nazwy konkurencji a to nie wiem czy nie będzie dla Niego lekko irytujące
      W sumie to nie wiem jak jest w Radomiu, ale w łodzi nie ma już piwiarni, ani barów piwnych, wszystko to nazywa się Pub, a czasem Pab... O Pivivari w łodzi też mało kto słyszał, więc by problemu nie było. Ciekaw jestem jak to wygląda w Radomiu, lub szerzej na Mazowszu.

Comment

• arturzinio
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2003.01
        • 17

wyjazd do radomia

ja z checia wybralbym sie z grupa warszawska do "miasta z wyrokiem". moznaby pojechac pociagiem, wysiasc w warce, wypic piwo i pojechac dalej (pociagi co godzine) by wyczuc roznice jaka dzieli browar w warce a browar w radomu. musle, ze jakies 50 km

Comment

• Cooper
          🍼🍼
          • 2002.11
          • 6056

Arturzinio , powiedz szczerze że chcesz zaoszczędzić kasę. Wpierw nawalić się tanią Warką a póżniej rozgrzany już wjechać do radomskiego lokalu na 2-3 sztuki
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• docent
            • 2002.10
            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arturzinio Wyświetlenie odpowiedzi
            moznaby pojechac pociagiem, wysiasc w warce, wypic piwo i pojechac dalej (pociagi co godzine) by wyczuc roznice jaka dzieli browar w warce a browar w radomu.
            Sądzisz, że forumowicze nie znają 'wartości' wareckiego produktu i potrzebują aż tak drastycznego posunięcia jakim jest marnowanie czasu na przesiadki w Warce
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• dkrasnodebski
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.05
              • 2316

Nazwa zaiste wybitna i jaka oryginalna.
              Trzymam kciuki i już się oblizuję.
              Zakład Piwowarstwa Domowego BRODAREK

www.radoslawstolar.pl

Comment

• WitMar
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2008.01
                • 15

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                W marcu tego roku nastąpi otwarcie pierwszego browaru restauracyjnego w Radomiu. Lokal nazywa się Pivovaria, mieści się przy ulicy Moniuszki 26.
                Żeby nie było że podaję mało konkretów to załączam logo.
                Więcej szczegółów wkrótce.

Z niecierpliwością czekamy na degustacje - spragnieni sześćdziesięciolatkowie.

Comment

• dariuszko
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2007.08
                  • 2

pytanko

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WitMar Wyświetlenie odpowiedzi
                  http://www.browar.biz/forum/images/s.../br/flower.gif
                  Z niecierpliwością czekamy na degustacje - spragnieni sześćdziesięciolatkowie.
                  czy inwestorem jest Inter-Zampa?z tego co wiem to firma zajmująca się obrotem nieruchomościami
                  jeżeli tak to mam jakiś wkład w powstanie tej knajpki.hehe

Comment

• WitMar
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2008.01
                    • 15

Co sądzicie o nazwie "PIWNY RAJ"

Comment

• docent
                      • 2002.10
                      • 5205

Czy wiadomo już coś konkretnego w sprawie dokładnego terminu otwarcia Pivovarii?
                      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• pivaria
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.03
                        • 1538

Aż się prosi, aby nad lokalem PIVOVARIA patronat medialny objęła PIVARIA
                        PIVARIA - Z MIŁOŚCI DO PIWA!
                        www.pivaria.pl
                        https://www.facebook.com/pages/Pivar...72566796087490

Comment

• WitMar
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2008.01
                          • 15

PIVOVARIA - Radom

Drodzy PIWOSZE z nieoficjalnych źródeł wiem że w niedzielę 30-03-2008 po godzinie dwunastej można wpaść na degustację trzech gatunków piwa. Proszę o opinie:

Comment

• docent
                            • 2002.10
                            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika WitMar Wyświetlenie odpowiedzi
                            Drodzy PIWOSZE z nieoficjalnych źródeł wiem że w niedzielę 30-03-2008 po godzinie dwunastej można wpaść na degustację trzech gatunków piwa. Proszę o opinie:
                            Przydałoby się jednak oficjalne potwierdzenie (kolega darko?) co by klamki pivovarii nie pocałować...

Comment

• WitMar
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2008.01
                              • 15

PIVOVARIA

Na pewno klamki nie będziesz całował - bo drzwi będą szeroko otwarte!

Comment

• Pankracy
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2007.10
                                • 2797

Mam takie pytanko.
                                Czy nazwa WitMar nie ma przypadkiem jakiegoś powiązania z państwem P. i M. Piwońskimi?

Comment

Przetwarzanie...
                                X