PIVOVARIA Radom - wątek ogólny
Collapse
X
-
Która wpada do rzeki Radomki, jak sama nazwa wskazuje tak z 10 km od Radomia
Byłem ostatnio i pszeniczne jest naprawdę dobrym weizenem, koźlak też mi smakował.Comment
-
Przyjemne miejsce, choć ceny okrutne. I nie mam tu na myśli tylko piwa, ale wszystko w menu a porcje jedzenia są dość liche jeśli chodzi o ilość.
Za to piwo dobre, fajnie że można je zamówić w wieży o pojemności do 5 litrów - akurat byliśmy tam w pięciu więc takie rozwiązanie było bardzo dobre. Mam jednak pewne zastrzeżenie do koźlaka - miał wyraźne palone posmaki, które nie bardzo pasują do tego stylu. Może lepiej byłoby uwarzyć porządnego portera zamiast koźlaka o porterowych posmakach?JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Był ktoś ostatnio? Co tam slychać? Jak smak piwa? Pivovaria mimo szumnych zapowiedzi poprzestał informować o nowych lokalach zaopatrzonych w ich piwo na jednym poście.
W zeszłym tygodniu widziałem ich piwa tu: http://www.pod-rozami.com.pl/restauracja.html
Jako, że obserwacje poczyniłem zupełnie przypadkowo i to przez szybę (lokal czynny był dopiero od 12) mogę zaryzykować stwierdzenie, że oferowanych piw były 4 rodzaje. Ale pewny nie jestem. Były to 1,5 L PET-y.Comment
-
Byłem tydzień temu, dostępne jest Pszeniczne, Pils, Koźlak i chyba Bursztynowe. Piłem Pszeniczne i Pilsa. Co do smaku to nie wiem co napisać, wg mnie bez zmian ani na lepsze ani na gorsze. Pszeniczne lepiej mi smakowało, może dlatego że piłem je pierwsze a bardzo byłem spragnionyComment
Related Topics
Collapse
-
pozycja godna odnotowania: Piwna odsłona miasta Radomia. Katalog wystawy, oprac. Krzysztof Głowacki, wyd. Archiwum Państwowe w Radomiu, Radom 2023. W zasadzie to katalog wystawy, tyle, że wydany solidniej, niż niejedna książka. Z opisu książki: "Wydawnictwo powstało w związku z wystawą...
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Wydawało mi się, że takich miejsc już nie ma w naszym kraju, a tu proszę, uchował się jeden rodzynek w Radomiu. W centrum miasta, od kilku już dekat, w jednej z kamienic, znajduje się piwny bar, w którym to leją na codzień z beczki Belfasta oraz Warkę. Belfast jest polewany za osiem złociszy...
-
Channel: Mazowieckie
2025-02-22, 05:17 -
-
Kolejny rok z rzędu...
Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...-
Channel: Wielkie uaktualnienie 2015
2014-12-18, 22:43 -
-
13 lutego 2024 roku o godz. 18:00 w Resursie Obywatelskiej w Radomiu odbędzie się prezentacja na temat Browaru J. Saskiego. W ramach retrospotkania zostanie przybliżona historia browaru przy ul. Limanowskiego. Będzie również obecny Jarosław Kołsut, który opowie o reaktywacji browaru w 2024...
-
Channel: Biesiady piwne, koncerty i inne
2024-02-01, 15:04 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment