Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik
Wyświetlenie odpowiedzi
Data ważności piwa?
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Tzn. z plesnia, albo jakims nalotem, "syfem"?
Piwo bylo do wypicia, ale dlatego pewnie, ze przeszlo po nalaniu przez pasteryzator.
Do mycia butelek nie przywiazuje sie chyba specjalnej uwagi, bo i tak wszystko jedzie w tunel.
Uwazam, ze nie wystarczy wlac zywego piwa do "wymytej"butelki.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedziPiwo bylo do wypicia, ale dlatego pewnie, ze przeszlo po nalaniu przez pasteryzator.
Do mycia butelek nie przywiazuje sie chyba specjalnej uwagi, bo i tak wszystko jedzie w tunel.
Uwazam, ze nie wystarczy wlac zywego piwa do "wymytej"butelki.
Co więc trzeba jeszcze zrobić?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
Comment
-
-
A znasz jakies tego typu polskie?
Bo ja sie odnosze do tych, wokol ktorych wybuchla dyskusja.
Z pewnoscia trzeba zadbac o to, zeby butelka byla taka, jak po pastreyzacji, z tym , ze przed pasteryzacja.Ostatnia zmiana dokonana przez naczelnik; 2008-02-29, 22:54.Popieram domowe browary!
Zamykam browar.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedziA znasz jakies tego typu polskie?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MuadDib Wyświetlenie odpowiedziNiestety nie mam warunków by dłużej piwo przechowywać, muszę wierzyć na słowo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziOwszem. Cornelius z Kipera - jest niefiltrowane oraz niepasteryzowane. Dlatego właśnie napisałem, że chciałbym spróbować niefiltrowanego jasnego z tego browaru.Popieram domowe browary!
Zamykam browar.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedziNie pilem jeszcze corneliusa w ogole, niefiltrowanego i niepasteryzowanego, przy najblizszej okazji po niego siegne. To chyba bardzo wyjatkowe piwo. Nawet Schneider Weisse jest pasteryzowane i filtrowaneMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNie masz lodówki? Ja oczywiście wiem jak denerwujące może być dla współdomowników trzymanie butelki/butelek piwa w lodówce przez długi czas. No i trzeba mieć silną wolę, ale czego się nie robi, żeby nauczyć się czegoś nowego.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik Wyświetlenie odpowiedziNie pilem jeszcze corneliusa w ogole, niefiltrowanego i niepasteryzowanego, przy najblizszej okazji po niego siegne. To chyba bardzo wyjatkowe piwo. Nawet Schneider Weisse jest pasteryzowane i filtrowane
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziNie pilem jeszcze corneliusa w ogole, niefiltrowanego i niepasteryzowanego, przy najblizszej okazji po niego siegne. To chyba bardzo wyjatkowe piwo. Nawet Schneider Weisse jest pasteryzowane i filtrowane
Comment
-
-
a co ty cytujesz nie moje wypowiedzi jako moje?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzia co ty cytujesz nie moje wypowiedzi jako moje?
Comment
-
Comment