Czy zwracacie uwagę na datę ważności piwa - wiecie które piwo ma jaki okres przydatności od daty produkcji?
Data ważności piwa?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika topaz28 Wyświetlenie odpowiedziCzy zwracacie uwagę na datę ważności piwa - wiecie które piwo ma jaki okres przydatności od daty produkcji?
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Topaz28 Wyświetlenie odpowiedziwiecie które piwo ma jaki okres przydatności od daty produkcji?Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
dyrektor trzyma dla mnie w chłodni mazurskiego pilsa ze śp Juranda.
Data przydatności minęła we wrześniu 2006 r. Piłem je w zeszłym roku, w tym też już jedno wypiłem i jest całkiem niezłe.
Resztę skrzynki mam dostać za rokWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Często piwa zagraniczne mają dokładnie rok terminu przydatności oczywiście są to piwa pasteryzowane .W Polsce mają około 6 miesięcy i teraz zastanawia mnie to czym się różni nasz Heineken który ma 6 m-cy przydatności od jakiegoś holenderskiego co ma rok terminu ,przecież spece od Heńka chwalą się że wszędzie na świecie mogą zrobić takiego samego Heinekena ? Czy to chodzi o nasze przepisy sanepidu ?Ostatnia zmiana dokonana przez supersklep; 2008-02-24, 09:01.
Comment
-
-
Idąc za przykładem Heinekena i kwestią sanepidu - to pytanie o piwa importowane - np. taki desperados, ktory ma jednak 12 miesięcy. I wreszcie z czego wynika różnica pomiedzy długością terminu ważności Freeqa a Reddsa? Redds ma więcej chemii?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alapi2000 Wyświetlenie odpowiedziniestety nabijana data przydatnosci wynika z naszych przepisów i tego nie da sie obejsc, nawet jesli po tym czasie piwo jest jeszcze "zdatne do spozycia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziSpoko, tylko dlaczego raz wynosi ona 3 miesiące, a innym razem 6 czy 9 miesięcy? Skąd się biorą te różnice?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika alapi2000 Wyświetlenie odpowiedziz tego co sie orientuje 3 miesiace są na piwo niepasteryzowane, ale nie dam sobie nic uciac, czy nie ma jeszcze jakis dodatkowych ograniczeń.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MuadDib Wyświetlenie odpowiedziNie chciałbym pić Żywego, które ma 3 miesiące
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo weź zrób eksperyment. Kup Żywe ze świeżej dostawy i wstaw do lodówki, albo piwniczki - jestem przekonany, ze po 3 miesiącach nic mu nie będzie. Nie dajmy się zwariować temu co jest napisane na etykiecie.
Zgadza się piłem takie Żywe które było magazynowane w tak grubych murach że była temperatura piwnicy i po 3 m-cach nie było różnicy w smaku
Comment
-
Comment