Stewart Brewery

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Makaron
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.08
    • 2107

Stewart Brewery

Ostatnio po wizycie w pobliskim browarze, zaskoczyla mnie jego wielkosc. Byl bardzo maly, kilku pracownikow, a mimo to przy sprzedazy 100 beczek tygodniowo daja rade sie nie tylko utrzymac ,a nawet rozwijac. Czesc sprzetu zaadaptowana z przemyslu mleczarskiego, czesc tankow uzywanych, druga czesc samemu powiekszona i rozbudowana. Jakos sobie nieumiem wyobrazic dzialalnosci takiego browaru w Polsce.

Jakby kogos interesowaly zdjecia http://picasaweb.google.pl/agnieszkaarek/StewartBrewery
    "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedzi
    Ostatnio po wizycie w pobliskim browarze, zaskoczyla mnie jego wielkosc. Byl bardzo maly, kilku pracownikow, a mimo to przy sprzedazy 100 beczek tygodniowo daja rade sie nie tylko utrzymac ,a nawet rozwijac. Czesc sprzetu zaadaptowana z przemyslu mleczarskiego, czesc tankow uzywanych, druga czesc samemu powiekszona i rozbudowana. Jakos sobie nieumiem wyobrazic dzialalnosci takiego browaru w Polsce.

Jakby kogos interesowaly zdjecia http://picasaweb.google.pl/agnieszkaarek/StewartBrewery
    Bardzo fajne fotki. Co do wyobrażenia w Polsce, to na podobną skalę działa EDI.
    Mnie ciekawią te beczki, jaka jest ich pojemność, czy to są takie 5l ze spustem grawitacyjnym, w jakie leją niemieckie browary, czy coś innego (w końcu to Wyspy).

Gdyby choć trochę zmienić prawo w Polsce, to spokojnie mogę sobie takich browarów wyobrazić w naszym kraju kilkanaście. Głównie prowadzonych, przez naszych forumowiczów.

PS: Brak polskich liter zwalam na pobyt na obczyźnie, ale "nieumiem" nie daruję. FCJP czuwa!
    blog.kopyra.com

Comment

• Makaron
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 2107

Sa to tanie puszki grawitacyjne 5L oczywiscie napelniane recznie. Ale do knajp leja w plastykowe KEG`i dostosowane do pomp, ktore widac na jednym ze zdjec. Beczki z dwoma spustami.
      Co do browaru, to takich browarow sa dziesiatki. Raz do roku maja kontrole skarbowa zwiazana z akcyza. Nie traktuje sie ich jak potencjalnych zlodziei. Tak samo z tamtjszym sanepidem, kontrole oczywiscie sa ,ale po to by ewentualnie zwrocic uwage na zle praktyki.
      "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

Przetwarzanie...
      X