Paulaner i Schoefferhoefer są w Polsce sprzedawane w bezzwrotnych cienkich (i pewnie tańszych w produkcji) butelkach mających przypominać NRW. Nikt tego nie kupi, a i z powodu cienkości to i pożytek w piwowarowaniu z nich nikły. Stłuczka
Akurat głównie mam z Niemiec (około 200) co i tak nie zmienia faktu, że pewnie nikt mi tego u nas nie kupi.
A orientujecie się, czy w Niemczech do tych maszynek w marketach można taką ilość wrzucić czy tylko na paragon?
Heh, mogłem odetykietowywać na bieżąco a nie po 5 latach zbierania
Jeśli bywasz w Poznaniu, zorientuj się w sklepach sprzedających większy asortyment piw czeskich. Z wrocławskiego porwórka wiem, że sklepy takie mają ciągły niedobór NRW, bo ludzie mało ich zwracają.
Czy kolega Abernacka zakochał się w tych przecinkach?
Już drugi raz dziś nadużywasz przecinków. W powyższym zdaniu oddzielasz okolicznik miejsca od podmiotu, co jest niepoprawne i zaburza rytm zdania.
Za Brdą takie numery nie przechodzą płazem
FCJP
Zorientowałem, czeskie NRV chętnie, niemieckie nie.
Proponuję zagadać z kimś bardziej kumatym, niż ekspedientka, np. właścicielem. Te butelki są identyczne.
Ewentualnie zrób dwa wkłady do wanny ciepłej wody
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Jeżeli chodzi o nasz ogródek to chyba jedynie Zodiak się ostał.
Porter Łódzki jest w EURO i Zamkowe chyba. W Dino widziałem te butelki.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Browar restauracyjny w mieście urodzin Alberta Einsteina, znajdujący się w samym centrum na starym mieście przy ratuszu.
Odległość od dworca (800 metrów) można przejść pieszo, lub podjechać tramwajem.
Olbrzymi, jednoprzestrzenny lokal ma wiele zakamarków. Dużych rozmiarów...
Browar restauracyjny w hotelu w centrum Monachium z doskonałą lokalizacją, 5 minut spacerem od głównego dworca kolejowego.
Eleganckie i stylowo urządzone wnętrze lokalu jest bardzo przestronne.
Po wejściu znajdujemy się przy barze na przeciwko którego stoi wielka, masywna warzelnia....
Browar Staropolski od dawna miał swój sklep firmowy, a teraz dorobił się firmowej restauracji.
Restauracja znajduje się 50 metrów od browaru i nosi skromną nazwę "Ogródek Piwny", ale w rzeczywistości jest na bogato.
Na sporej powierzchni znajduje się cały kompleks -...
Piwo to ma złotą barwę, słodowy zapach, ale nikłą pianę. Znikła chwilę po nalaniu, nie zostawiając żadnego kożuszka. Lacingu też brak. Alkohol 4,9%. Innych parametrów brak. Smak słodowy, przyjemny, bez goryczki. W tej kategorii piwo jest niezłe. Bez problemu może konkurować z bawarskimi...
Comment