A czy oprocz butelek z KP na rynku polskich piw wystepuja jeszcze wyzsze buteleczki?
Typy butelek
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziFlaszki od Bosmana są chyba wyższe.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedziCzy ta cienkościenna butelka podobna do NRW jest zawsze niższa od normalnej NRW?
Jeśli tak, to czy Cornelius nalewa piwo również do normalnych NRW, czy może mój Honig Weizen jest pod tym względem nietypowy?MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedziCzy ta cienkościenna butelka podobna do NRW jest zawsze niższa od normalnej NRW?
Jeśli tak, to czy Cornelius nalewa piwo również do normalnych NRW, czy może mój Honig Weizen jest pod tym względem nietypowy?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziWłaśnie Cornelius nalewa na szczęście do typowych NRW. Dzięki temu można je w wielu miejscach bez kłopotu zwrócić.Last edited by ucho; 2011-08-07, 21:01.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedziPoprawiony link.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Już o tym było, ja bym nie zaryzykował z ich użyciem. Niestety, ale wygląda na to, że Amber też się na nie przerzucił.Last edited by Pendragon; 2011-09-05, 08:49.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
No niestety, Amber, Gosciszewo, Pinta... Z polskich juz tylko Cornelius jest w tych grubosciennych.
Ja tych cienkich z powodzeniem uzywam w domu. Na razie jednak nalewalem do nich tylko gorniaki z zalozonym niskim wysyceniem.
Czy tylko ja mam wrazenie, ze tematy sie dubluja?
Comment
-
-
Swego czasu kolega przywiózł mi z Ukrainy Obolonia w plasikowej butelce. W Polsce spotkałem się tylko z tym piwem w szklanej. Dziś w Carrefourze spostrzegłem jakieś piwo Strong (bodaj tak się zwało) z browaru Jabłonowo.
Czy znacie jeszcze jakieś piwa dostepne w Polsce w plasikowych butelkach?
I druga kwestia jakie piwa można u nas dostać w puszkach 0,3?Last edited by casual; 2011-09-05, 16:33.
Comment
-
-
Byłoby świetnie gdy powstało takie kompedium butelkoznawstwa np. w postaci artykułu, w którym scharakteryzowanoby wszelkie butelki aktualnie stosowane przez browary w Polsce. Sam niestety mam za mały pogląd w tej sprawie, aby coś takiego spróbować tworzyć, ale temat jest dla mnie bardzo interesujący.Last edited by ucho; 2011-09-08, 21:35.
Comment
-
Comment