Dzisiaj, podczas jazdy samochodem usłyszałem w "Trójce" o ogólnopolskiej akcji producentów piwa. Z tego co zdołałem wysłuchać ( a niestety nie słyszałem całości) na opakowanich - puszkach i butelkach - będą zamieszczane napisy " Nigdy nie jeżdzę po alkoholu". Jest to pewnego rodzaju nawiązanie do napisów na paczkach paierosów, ale w tym przypadku jest to inicjatywa browarów , a nie ustawodawcy. Wspominano, że do akcji przyłaczyło sie już 90% polskich browarów !!! Niestety nie wyjaśniono co się kryje pod tymi procentami , więc tak naprawde nie wiadomo czy chodzi o kilkadziesiąt polskich browarów , czy tez o browary posiadające 90% naszego rynku. Jak by jednak nie liczył, szykuje się sporo nowości dla kolekcjonerów
Narazie na rynku pojawiły się chyba tylko puszki z KP posiadające owe napisy: Tyskie Gronie, Lech Premium i Redds'y 0,33l. Ciekawe kto będzie następnym uczestnikiem tej akcji ?
A tak wogóle to zastanawiam sie jaki sens ma taka akcja. Czy przyniesie jakikolwiek efekt , czy raczej jest tylko marketingowym pomysłem mającym uspokoić sumienia ?
Narazie na rynku pojawiły się chyba tylko puszki z KP posiadające owe napisy: Tyskie Gronie, Lech Premium i Redds'y 0,33l. Ciekawe kto będzie następnym uczestnikiem tej akcji ?
A tak wogóle to zastanawiam sie jaki sens ma taka akcja. Czy przyniesie jakikolwiek efekt , czy raczej jest tylko marketingowym pomysłem mającym uspokoić sumienia ?
Comment