No to mój błąd, byłem przekonany że to fermentacja trwa godzinę, a leżakowanie klasycznie, z tydzień. Faktycznie miałem na myśli Głubczyce.
Piwo w jeden dzień ?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziDojrzewanie w przepływie na immobilizowanych drożdżach - taką właśnie instalację f-my AlfaLaval ma browar w nieodległych od Świdnicy Głubczycach.
Czy to oznacza, że piwo z browaru w Głubczycach jest produkowane w jeden dzień ?
Czy ten browar zamierza konkurować z koncerniakami o rynek ?
Może jest tak, że koncerniaki też są produkowane w tej samej technologii co w Głubczycach i my konsumenci nawet o tym nie wiemy
P.S. Ja noszę bokserki
Pozdrawiam.
Comment
-
-
Wierze w to, ze czym szybciej piwa koncernowe przeskocza na nowoczesne technologi tym szybciej wytworzy sie luka na rynku piw warzonych tradycyjnie .
A tak na marginesie. Jak zdefiniowac piwo warzonege tradycyjnie? Brytyjczycy maja swoje Real Ale, a u nas?"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sheriffxx...Czy to oznacza, że piwo z browaru w Głubczycach jest produkowane w jeden dzień ?...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sheriffxx...Czy ten browar zamierza konkurować z koncerniakami o rynek ?...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sheriffxx...Może jest tak, że koncerniaki też są produkowane w tej samej technologii co w Głubczycach i my konsumenci nawet o tym nie wiemy...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sheriffxx Wyświetlenie odpowiedziMoże jest tak, że koncerniaki też są produkowane w tej samej technologii co w Głubczycach i my konsumenci nawet o tym nie wiemyMilicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziPani przewodnik w Muzeum w Żywcu chwaliła się, że oni robią piwo w 21 dni. Mówiła to z dumą, bo "dawniej piwo trzeba było robić 3 miesiące.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sheriffxx...Czy to oznacza, że piwo z browaru w Głubczycach jest produkowane w jeden dzień ?...
Samo wyprodukowanie brzeczki na warzelni to niemal pół dnia.
Następnie "dolna", niskotemperaturowa fermentacja - przynajmniej tydzień.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
Comment