Desperados warzony w Żywcu

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Rosiak
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.03
    • 17

    #91
    a da sie to piwo zrobic w domowym browarze?

    Comment

    • vizas
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2008.05
      • 1

      #92
      zdarzyło mi się kilka lat temu pić ten wynalazek w Hiszpanii, ale wtedy byłem jeszcze za młody żeby ocenić obiektywnie czy warto..
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec
      Są przygotowane ciekawe promocje z wystrzałowymi dziewczynami i różne takie
      prawda to.. weszła jedna panna do nas na salę wykładową, wydział elektroniki, 150 facetów, każdy jak jeden mąż odprowadzał ją do drzwi z językiem na brodzie (łącznie z wykładowcą myślę że po takiej reklamie niejeden pobiegł się ochłodzić do pobliskiej tawerny

      Comment

      • Żywiec
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2001.12
        • 1573

        #93
        Żywiec jest JEDYNYM poza Francją miejscem produkcji (czyli całego cyklu). W Homburgu w browarze Karlsberg nigdy Desperados nie był warzony, a jedynie okazjonalnie rozlewany (ze względu na bliskość geograficzna browaru w Starssbourgu), w momentach największego obłożenia lini rozlewniczych w Fischerze.

        Używany kapsel jest polski, tylko dla nas, inny od używanego za granicą.

        Comment

        • delvish
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.11
          • 3508

          #94
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rosiak
          a da sie to piwo zrobic w domowym browarze?
          A jak. Pewnie, że się da.
          Bierzesz Tatrę Mocną i dodajesz (wagowo):
          3,34 % syropu cukrowego,
          0,14 % składników aromatycznych, z których 75 % pochodzi z tequili,
          0,11 % kwasu cytrynowego
          0,002 % kwasu askorbinowego.
          I voila Desperados gotowy
          "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
          (Frank Zappa)

          "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

          Comment

          Related Topics

          Collapse

          Przetwarzanie...