Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes
Wyświetlenie odpowiedzi
Desperados warzony w Żywcu
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziTak z ciekawości - w którym roku zostało "wynalezione"?
Przecież w pierwszym poście, to wszystko jest wyłożone.
Comment
-
-
jest wyłożone w którym roku zostało wypuszczone na rynek a nie kiedy zostało wynalezione- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Mam na myśli to, że Desperados swoim rynkowym sukcesem uruchomił lawinę piw aromatyzowanych. Także w Polsce.
Wprowadzony na rynek w 1995, zapewne był "wynaleziony' niedługo wcześniej, bo czas to pieniądz.
Sam Fischer kombinował z aromatyzacją wcześniej: jego Adelscott aromatyzowany szkocką malt whisky nie bulwersuje, bo produkcja piwa i whisky mają wiele wspólnego.
Ale wprowadzony w 1990 Amoureuse (16 ziół i mango) to już nielichy zamach na normy, tyle że nie zrobił kariery, bo był po prostu niesmaczny.O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedziDesperados to bodajże pierwsze w serii współczesnych "piw smakowych".
Czy rzeczywiście piw, miał wątpliwości sam Urząd Celny RP
Oto firma Danpol J&J, która przez lata sprowadzała Desperados do Polski (zanim położyła na tym imporcie rękę GŻ), pewnego pięknego dnia w roku 2002 dowiedziała się z warszawskiej Izby Celnej, że Desperados to nie piwo, a napój alkoholizowany podlegający znacznie wyższej taryfie akcyzowej. Danpol, wg UC, był winien krocie za wcześniejsze wiele lat importu i w tej sytuacji natychmiast ogłosił się bankrutem.Ostatnia zmiana dokonana przez Makaron; 2008-04-03, 00:06."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson
Comment
-
-
A będzie to jakoś specjalnie jasno i zrozumiale oznaczone że to produkt z Żywca? Jak tak, to biorę w ciemno ze dwie sztuki jak tylko dacie sygnał- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
U mnie w kilku sklepach cena jest od 5 do 6 złotych, także skąd wytrzasnęliście 3,49???
Chciałbym to piwo kupić, ale cena za 400 ml jest zdecydowanie za wysoka... Do tego piwo produkowane u nas?! Przesada... W ogóle jaką "Desperados" ma w sklepach konkurencję, jestem ciekaw... Napiszcie coś więcej :]
P.S. W Żabce to opłaca się... rachunki - dla sprostowaniaOstatnia zmiana dokonana przez Tomasz_Moczarski; 2008-04-03, 01:17.koncerniak = prawie jak piwo :D
Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
Sonda prezydencka użytkowników GooglePlus
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_Moczarski Wyświetlenie odpowiedziU mnie w kilku sklepach cena jest od 5 do 6 złotych, także skąd wytrzasnęliście 3,49???Pozdrawiam Cię !!!!
Comment
-
-
Jeszcze by bylo fajnie gdyby Zywiec wypuscil swego Desperadosa z wlasnym Kapslem bo te francuskie i Niemieckie sa takie same i jest to masowka.
Dziwi mnie jednak ta cena bo 3,49 zlotego to dokladnie 1 Euro po kursie na dzien dzisiejszy
U nas mozna to kupic za 70-80 centow i sam nie wiem czy tyle jest warte ja tego nawet za taka cene bym nie kupil.
Dla mnie piwo ma byc piwem a nie mikstura z Apteki
Comment
-
-
W Polsce spokojnie pójdzie. Za pomocą pozycjonowania produktu można u nas sprzedać każdy produkt w cenie dwukrotnie wyższej od usprawiedliwionej ekonomicznie. Ba! czasem nawet im drożej, tym lepiej, inaczej Polak nie będzie wiedział, że na pewno mu smakuje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedziDesperados to piwo ukierunkowane na młodzieżowe kluby i dyskoteki i przy sugerowanej cenie 3,49 może trochę w tych lokalch namieszać. Są przygotowane ciekawe promocje z wystrzałowymi dziewczynami i różne takie
Ciekawi mnie kto to wymyslil ze ma byc ukierunkowane na mlodziezowe kluby.
W calej Europie walczy sie jak moze z wszelikmi rodzaju sokowymi uzywkami typu Desperados czy Alkopopsy bo te sa bardzo zdradliwe -Smakuja slodkawo a do glowy tak czy tak ida i mlodziez traci Sens Rozrywki.
Nie jest to nic nowego bo duzo sie pisze ale robi sie dalej jedynie Ceny rosna a w koncu jak to ladnie brzmi gdy gowniaz zamiast Piwa poprosi Desperadosa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi Wyświetlenie odpowiedziJeszcze by bylo fajnie gdyby Zywiec wypuscil swego Desperadosa z wlasnym Kapslem bo te francuskie i Niemieckie sa takie same i jest to masowka.
Dziwi mnie jednak ta cena bo 3,49 zlotego to dokladnie 1 Euro po kursie na dzien dzisiejszy
U nas mozna to kupic za 70-80 centow i sam nie wiem czy tyle jest warte ja tego nawet za taka cene bym nie kupil.
Comment
-
-
Po co komu jeden alkohol o smaku innego ? Zresztą, czemóż produkować piwo o smaku Tequilli... niech wprowadzą na nasz polski, słowiański rynek piwo o smaku wódki
Ach, zapomniałem, że w Polsce piwo o aromacie wódczanym już gości od dłuższego czasu na półkach sklepowych i ma się bardzo dobrze, wystarczy spojrzeć na Dębowe, Karpackie Mocne lub większośc produktów z Jabłonowa. Skoro na świecie Desperados jakoś się przyjął, to może nadszedł czas by zawojować światowy rynek naszym Imperatorem lub Ognistym Mocnym ? Następny ruch należy do Szkotów. Lub kogokolwiek kto wypuści piwo o smaku whisky
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kamień Wyświetlenie odpowiedziNastępny ruch należy do Szkotów. Lub kogokolwiek kto wypuści piwo o smaku whisky
Takie piwa juz sa i ciesza sie dosc dobrym wzieciem
Comment
-
Comment