Desperados warzony w Żywcu

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • slavoy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2001.10
    • 5055

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedzi
    To piwo z browaru Fischer we Francji było rzeczywiście pierwszym aromatyzowanym wynalazkiem nowożytnego browarnictwa europejskiego(...)
    Tak z ciekawości - w którym roku zostało "wynalezione"?
    Dick Laurent is dead.

Comment

• kopyr
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
      Tak z ciekawości - w którym roku zostało "wynalezione"?
      Następny, co nie umie czytać ze zrozumieniem.
      Przecież w pierwszym poście, to wszystko jest wyłożone.
      blog.kopyra.com

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23985

jest wyłożone w którym roku zostało wypuszczone na rynek a nie kiedy zostało wynalezione
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Czes
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2001.06
          • 752

Mam na myśli to, że Desperados swoim rynkowym sukcesem uruchomił lawinę piw aromatyzowanych. Także w Polsce.
          Wprowadzony na rynek w 1995, zapewne był "wynaleziony' niedługo wcześniej, bo czas to pieniądz.
          Sam Fischer kombinował z aromatyzacją wcześniej: jego Adelscott aromatyzowany szkocką malt whisky nie bulwersuje, bo produkcja piwa i whisky mają wiele wspólnego.
          Ale wprowadzony w 1990 Amoureuse (16 ziół i mango) to już nielichy zamach na normy, tyle że nie zrobił kariery, bo był po prostu niesmaczny.
          O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

Comment

• Makaron
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 2107

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes Wyświetlenie odpowiedzi
            Desperados to bodajże pierwsze w serii współczesnych "piw smakowych".

Czy rzeczywiście piw, miał wątpliwości sam Urząd Celny RP

Oto firma Danpol J&J, która przez lata sprowadzała Desperados do Polski (zanim położyła na tym imporcie rękę GŻ), pewnego pięknego dnia w roku 2002 dowiedziała się z warszawskiej Izby Celnej, że Desperados to nie piwo, a napój alkoholizowany podlegający znacznie wyższej taryfie akcyzowej. Danpol, wg UC, był winien krocie za wcześniejsze wiele lat importu i w tej sytuacji natychmiast ogłosił się bankrutem.
            Czy przypadkiem nie brales udzialu w programie Sprawa dla Reportera, jako ekpert w tejze sprawie?
            Ostatnia zmiana dokonana przez Makaron; 2008-04-03, 00:06.
            "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23985

A będzie to jakoś specjalnie jasno i zrozumiale oznaczone że to produkt z Żywca? Jak tak, to biorę w ciemno ze dwie sztuki jak tylko dacie sygnał
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Tomasz_Moczarski
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2007.12
                • 182

U mnie w kilku sklepach cena jest od 5 do 6 złotych, także skąd wytrzasnęliście 3,49???
                Chciałbym to piwo kupić, ale cena za 400 ml jest zdecydowanie za wysoka... Do tego piwo produkowane u nas?! Przesada... W ogóle jaką "Desperados" ma w sklepach konkurencję, jestem ciekaw... Napiszcie coś więcej :]
                P.S. W Żabce to opłaca się... rachunki - dla sprostowania
                Ostatnia zmiana dokonana przez Tomasz_Moczarski; 2008-04-03, 01:17.
                koncerniak = prawie jak piwo :D
                Ostatnie testy: Minibrowar MajEr z Gliwic!
                reklama: Ski Jump Mania - fajna gra przeglądarkowa!
                Sonda prezydencka użytkowników GooglePlus

Comment

• mwa
                  • 2003.01
                  • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Tomasz_Moczarski Wyświetlenie odpowiedzi
                  U mnie w kilku sklepach cena jest od 5 do 6 złotych, także skąd wytrzasnęliście 3,49???
                  Przeca kol. Żywiec napisał, że od marca jest produkowane, wiec narazie w skelach jest import, wnet będzie nasze polskie.
                  Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• Żywiec
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.12
                    • 1571

Desperados to piwo ukierunkowane na młodzieżowe kluby i dyskoteki i przy sugerowanej cenie 3,49 może trochę w tych lokalch namieszać. Są przygotowane ciekawe promocje z wystrzałowymi dziewczynami i różne takie

Comment

• Andi
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.07
                      • 1915

Jeszcze by bylo fajnie gdyby Zywiec wypuscil swego Desperadosa z wlasnym Kapslem bo te francuskie i Niemieckie sa takie same i jest to masowka.
                      Dziwi mnie jednak ta cena bo 3,49 zlotego to dokladnie 1 Euro po kursie na dzien dzisiejszy
                      U nas mozna to kupic za 70-80 centow i sam nie wiem czy tyle jest warte ja tego nawet za taka cene bym nie kupil.
                      Dla mnie piwo ma byc piwem a nie mikstura z Apteki
                      Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

W Polsce spokojnie pójdzie. Za pomocą pozycjonowania produktu można u nas sprzedać każdy produkt w cenie dwukrotnie wyższej od usprawiedliwionej ekonomicznie. Ba! czasem nawet im drożej, tym lepiej, inaczej Polak nie będzie wiedział, że na pewno mu smakuje.

Comment

• Andi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.07
                          • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Żywiec Wyświetlenie odpowiedzi
                          Desperados to piwo ukierunkowane na młodzieżowe kluby i dyskoteki i przy sugerowanej cenie 3,49 może trochę w tych lokalch namieszać. Są przygotowane ciekawe promocje z wystrzałowymi dziewczynami i różne takie

Ciekawi mnie kto to wymyslil ze ma byc ukierunkowane na mlodziezowe kluby.
                          W calej Europie walczy sie jak moze z wszelikmi rodzaju sokowymi uzywkami typu Desperados czy Alkopopsy bo te sa bardzo zdradliwe -Smakuja slodkawo a do glowy tak czy tak ida i mlodziez traci Sens Rozrywki.
                          Nie jest to nic nowego bo duzo sie pisze ale robi sie dalej jedynie Ceny rosna a w koncu jak to ladnie brzmi gdy gowniaz zamiast Piwa poprosi Desperadosa

Comment

• kopyr
                            • 2004.06
                            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi Wyświetlenie odpowiedzi
                            Jeszcze by bylo fajnie gdyby Zywiec wypuscil swego Desperadosa z wlasnym Kapslem bo te francuskie i Niemieckie sa takie same i jest to masowka.
                            Dziwi mnie jednak ta cena bo 3,49 zlotego to dokladnie 1 Euro po kursie na dzien dzisiejszy
                            U nas mozna to kupic za 70-80 centow i sam nie wiem czy tyle jest warte ja tego nawet za taka cene bym nie kupil.
                            No GŻ też chce zarobić. Poza tym kłania się pozycjonowanie cenowe. Jak klient ma uwierzyć, że to jest super-hiper piwo aromatyzowane, jak będzie tańsze od Redds'a.
                            blog.kopyra.com

Comment

• Kamień
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2007.07
                              • 361

Po co komu jeden alkohol o smaku innego ? Zresztą, czemóż produkować piwo o smaku Tequilli... niech wprowadzą na nasz polski, słowiański rynek piwo o smaku wódki
                              Ach, zapomniałem, że w Polsce piwo o aromacie wódczanym już gości od dłuższego czasu na półkach sklepowych i ma się bardzo dobrze, wystarczy spojrzeć na Dębowe, Karpackie Mocne lub większośc produktów z Jabłonowa. Skoro na świecie Desperados jakoś się przyjął, to może nadszedł czas by zawojować światowy rynek naszym Imperatorem lub Ognistym Mocnym ? Następny ruch należy do Szkotów. Lub kogokolwiek kto wypuści piwo o smaku whisky

Comment

• Andi
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.07
                                • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kamień Wyświetlenie odpowiedzi
                                Następny ruch należy do Szkotów. Lub kogokolwiek kto wypuści piwo o smaku whisky

Takie piwa juz sa i ciesza sie dosc dobrym wzieciem

Comment

Przetwarzanie...
                                X