Piwo Śląskie 1209 - eurokomm

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12561

kiedys byl pomysl z niemieckim lanym a teraz z Rohozca pochodzi piwo butelkowe.
    Wszystko ku czci tysiecy zamknietych slaskich browarow. Plus troche sciemki o pasteryzacji lub jej braku i lwoweckiej recepturze. Kolekcjonerzy bede mieli calkiem fajna etykiete do kolekcji. Mozna miec tylko nadzieje, ze nie jest to ostatni akcent z dziejow lwoweckiego browaru.

Comment

• fidoangel
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 3489

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
      kiedys byl pomysl z niemieckim lanym a teraz z Rohozca pochodzi piwo butelkowe.
      Wszystko ku czci tysiecy zamknietych slaskich browarow. Plus troche sciemki o pasteryzacji lub jej braku i lwoweckiej recepturze. Kolekcjonerzy bede mieli calkiem fajna etykiete do kolekcji. Mozna miec tylko nadzieje, ze nie jest to ostatni akcent z dziejow lwoweckiego browaru.
      A polska pisownia to szanownego kolegi nie obowiązuje?
      "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
      Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
      Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel Wyświetlenie odpowiedzi
        A polska pisownia to szanownego kolegi nie obowiązuje?
        Już dawno się chciałam o to Darka zapytać, ale jakoś było mi nie po drodze, bo po za tym przyczepić się nie można - ale Fido - racja to jest - koledze się Alt zepsuł???

A co do tematu: pilim ze Slavoyem - całkiem przyzwoite piwo. Trzeba zakupić ponownie i porównać ze Skalaczyną.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• darekd
          🍺🍺🍺
          • 2003.02
          • 12561

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
          Już dawno się chciałam o to Darka zapytać, ale jakoś było mi nie po drodze, bo po za tym przyczepić się nie można - ale Fido - racja to jest - koledze się Alt zepsuł???

A co do tematu: pilim ze Slavoyem - całkiem przyzwoite piwo. Trzeba zakupić ponownie i porównać ze Skalaczyną.
          To Wy dokonajcie porównania, a ja postaram się popracować nad moją polszczyzną

Comment

• Pancernik
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2005.09
            • 9787

Przywiozłem z Białegostoku i od razu zdegustowałem .
            Oko cieszy bardzo ładny kolor, złotobursztynowy, przynależny w zasadzie piwom "poważniejszym".
            Piana osiągnęła 3 cm, bladokremowa, drobna, powolnie się zredukowała. Doznania wzrokowe - jak najbardziej OK.
            Zapach taki trochę kwaskowatochmielowy, mnie się skojarzył z oldskulowymi piwami "z budki"...
            W smaku dominuje przyzwoita chmielowa goryczka, w tle słabe nuty słodowe.
            Wysycenie jest wystarczające.
            Co do opakowania - cóź, literaturę nt. mocarstwowości Śląska i jego browarów pominę , cała reszta wydaje się na siłę kojarzyć teraźniejszość z historią piwa na Śląsku. Takie chyba farbowane piórka jednak nieco...?
            Ogólnie niezłe piwo, choć szkoda, że "zakapturzone" .

Comment

• GioCare
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2007.09
              • 137

Zakupione w Białymstoku w <b>Piwach Świata</b>. Moje piwo ma głęboką złocistą barwę. Daleko jej do bursztynu takiego jakim szczycił się rodzimy Lwówek. Piana początkowo dość obiecująca. Szybko jednak opada choć mimo to pozostawia po sobie kożuszek. Smakowo jak to ktoś powiedział podobne do Sklaka. Dominuje znakomita goryczka która długo potem gości na naszych kubeczkach smakowych. Brak tu jakiejkolwiek słodyczy. Aromatycznie czuć delikatną woń chmielu. Etykieta zdecydowanie na minus. Dałbym 2- w porównaniu z rodzimym przedstawicielem. Piwo do wypicia lecz niczym nie zaskakuje. Panu Bauerowi nie pozostaje nic innego jak jechać na opinii prawdziwego Lwówka.
              Last edited by GioCare; 2008-05-02, 17:46.
              ╔═╗
              ║═╬╦╦═╦═╦═╗
              ╠═║║║╬║╩╣╔║
              ╚═╩═╣╔╩═╩╝UŻYTKOWNIK
              ════╚╝══════════

- GIOCARE - Polski produkt wyprodukowany dla Biedronki lecz już niespotykany :(
              "Ten, kto wymyślił piwo, był mędrcem"
              http://www.kp.pl/

Comment

• zAjkA
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2004.12
                • 1089

Rzeczywiście bardzo podobne do Skalaka którego miałem okazję pić podczas zeszłorocznego pobytu u Jerzego. W moim odczuciu to nic innego jak robienie ludziom wody z mózgu. Fakt faktem ten kto znał te piwo wcześniej nie da się oszukać aczkolwiek nowi konsumenci być może będą się zachwycać jakie to pyszne niepasteryzowane piwo z Lwówka piją. Widać że
                Bauer poszedł śladem wielkich koncernów i ma na celu lanie wody aby zbić na tym trochę kasy.
                Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• barteczekr
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2007.11
                  • 31

Mój egzemplarz przyjechał wczoraj z wrocławia za 2,20zł. Niezłe. Przyzwoite wysycenie i duża goryczka. Ale do prawdziwego "Lwówka" to mu wiele brakuje ... niestety.

Comment

• skitof
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2007.11
                    • 2484

Bardzo wyraziste piwo z dobrze zaznaczoną goryczką o bardzo mocnym wysyceniu i dość gęstej pianie. Niededykowany kapsel i informacja: "Wyprodukowano w Unii Europejskiej na zlecenie Eurokomm" mogą nie zachęcać.
                    Z pewnością nie jest to sztampowe piwo rozrywkowe o banalnym smaku. Dla wielbicieli goryczki.

Comment

• falcon
                      Porucznik Browarny Tester
                      • 2004.07
                      • 284

Niedobrze się dzieje....

Od ponad dwóch tygodni nikt z eurokommu nie odbiera telefonów. Czyżby to koniec tej "enigmatycznej dystrybucji"...Szkoda. Piwo się przyjęło...

Comment

• jacer
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2006.03
                        • 9875

Jako, że nie jest to wątek do oceniania to tylko kilka słów.

Piwo nawet smaczne, ale oryginalnego Lwówka nie przypomina, lekko wodniste, ale to jedenastka. Goryczka słaba.

Piwo poprawne ale bez zachwytu.
                        Milicki Browar Rynkowy
                        Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                        No Hops, no Glory :)

Comment

• darekd
                          🍺🍺🍺
                          • 2003.02
                          • 12561

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika falcon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Od ponad dwóch tygodni nikt z eurokommu nie odbiera telefonów. Czyżby to koniec tej "enigmatycznej dystrybucji"...Szkoda. Piwo się przyjęło...
                          To skontaktuj się z producentem
                          oto namiary:
                          PIVOVAR ROHOZEC, a. s., Malý Rohozec 29, 511 01 Turnov.

tel. : + 420 481 323 166
                          tel. : + 420 481 321 219
                          fax : + 420 481 323 916

Jak weźmiesz większą partie jak Bauer, to i da się wyprodukować etykietę, np. "Podlaskie"

Comment

• falcon
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2004.07
                            • 284

NIEZŁY POMYSŁ

TO JEST NAPRAWDĘ MYŚL ! MOŻE ZROBIMY OGÓLNOPOLSKIE PIWO "BROWAR BIZ " I ZLECIMY KONKRETNE PARAMETRY... DOGADAMY SIĘ ZE SKLEPAMI W POLSCE I Z KTÓRYMŚ Z KREATYWNYCH IMPORTERÓW I ZAPEWNIMY ZBYT W SKLEPACH SPECJALISTYCZYCH. NA DOLE ETYKIETY NAPISZEMY - "PIWO TEŻ MAMY TAKIE SAME ". MOŻNA COŚ Z TYM ZROBIĆ. NA KONTRETYKIECIE NAPISZEMY : " PIWO PASTERYZOWANE, KONSUMOWANE DOTYCHCZAS JAKO NIEPASTERYZOWANE ".

Comment

Przetwarzanie...
                            X