Zastanawiam się jak najlepiej zabezpieczyć piwo,które chcę przesłać Pocztą Polską?Czy ktoś z Was ma już takie doświadczenia za sobą?
Wysyłka piwa
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
z puszkowym nie ma problemu wystarczy jak wrzucisz je do jakiegoś kartonu bez jakiegoś specjalnego zabezpieczenia. gorzej z butelkowym. nie wysyłałem jeszcze pocztą pełnych butelek. jeśli jedna to owinąłbym ją folią komorową (tak się to nazywa) potem gazetą i w jakiś karton.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
jest to mniejszy problem niż transport szkła
jesli masz dostęp do niszczarki dokumentów to jest to idealna sprawa, drugi patent to styropianowy granulat też zdaje bardzo dobrze egzamin.
oczywiście w obu przypadkach przydałby się jeszcze jakiś kartonbez brody...Comment
-
Ale czy poczta mimo wszystko tego nie rozbije-wiadomo,Polak potrafi.Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!Comment
-
Zaznacz na przesyłce, że w razie wstrząsów grozi wybuchem. Myślę, że może wtedy będą obchodzić się delikatniej.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Originally posted by kamyczek77
Ale czy poczta mimo wszystko tego nie rozbije-wiadomo,Polak potrafi.
p.s. nie korzystaj lepiej z pomysłu Adama, bo nie przyjmują przesyłek "stanowiących zagrożenie"- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
-
kilka razy już wysyłałem piwa w butelce. ta folia, o której wspominał Art + trochę zmiętych gazet ( szcególnie na spód ) + zaznaczenie o delikatnym obchodzeniu się ( 50% drożej) z reguły wystarczaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
Comment