Bractwo Piwne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kiszot
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2001.08
    • 8115

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy
    Troszkę Ciebie Kiszocie pomęczę
    Jakie to obserwacje? i jakie wnioski wysunąłeś?
    Obserwacje strony bractwa czyli oróżnych artykułów,opisów czy fotek.Oraz i różnych "imprez" z udziałem członków Bractwa.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krissBP
    Tak więc przy okazji zapraszam na jedną z naszych imprez celem dobrej zabawy i rozmów o piwie.A co będzie dalej to zobaczymy.Piwu Cześć.
    Jeżeli kiedyś dojdzie do imprezy na Śląsku to postaram się wpaść.
    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
    So von Natur, Natur in alter Weise,
    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19274

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olobeer
      ...A przypominając wielkiego JFK powiem: "nie pytaj co może dać Ci Bractwo Piwne ale zapytaj co Ty możesz dać Bractwu"
      Serdecznie pozdrawiam.
      Zbigniew Olobry.
      już na chłodno...
      powyższe sformułowanie kojarzy mi się jedynie z dość powszechną praktyką w Polsce w myśl zasady "pokaż jak wiele dla nas jesteś w stanie zrobić (w domyśle wspaniałomyślnie) a my pokażemy ci jak cię nie cenimy". przeżyłem to już parokrotnie i w/w sformułowanie budzi we mnie negatywne uczucia i skojarzenia z PRL-owskim przymusowym czynem społecznym.
      moja siostra myślę, że dobrze ujęła obraz BP - "...a to ci goście od picia!"

wiedza jaką o piwie posiadam upoważnia mnie do twierdzenia, że wśród sporego grona członków BP jest wielu takich do których w/w określenie dobrze pasuje. znajomość zagadnień piwnych osoby z BP można było ocenić na żywo w Radio Kraków. przez chwilę było mi wstyd, że BP jako jej reprezentant plecie takie bzdury na antenie.

Comment

• arzy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.06
        • 2814

Może warto e-prezesie uświadomić parę osób z Bractwa że źle robią, że opowiadają bzdury, że nic nie wiedzą o piwie.

Co do roboty to w ostatnim czasie przykład pracowitości był dość oczywisty. Mówię tu o proteście. Tylko jedna, dosłownie jedna osoba z forum przysłała listę z podpisami, a tak wielu krzyczało.
        "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        Bractwo Piwne
        Skład Piwa
        Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10862

(...)Tylko jedna, dosłownie jedna osoba z forum przysłała listę z podpisami, a tak wielu krzyczało.
          Ale mimo wszystko wiele osób z forum powpisywało się na listę podczas giełdy warszawskiej.
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Shlangbaum
            • 2005.03
            • 5828

Co do roboty to w ostatnim czasie przykład pracowitości był dość oczywisty. Mówię tu o proteście. Tylko jedna, dosłownie jedna osoba z forum przysłała listę z podpisami, a tak wielu krzyczało.
            I był to... e-prezes ?
            A co do krzyczenia i tej listy, to zostało to już wyjaśnione w innym temacie.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              🍼
              • 2004.05
              • 5618

Może warto e-prezesie uświadomić parę osób z Bractwa że źle robią, że opowiadają bzdury, że nic nie wiedzą o piwie.

No to akurat wg mnie chybiony przykład. Jak już napisałam w temacie żywieckim informacja o proteście konsumenckim na Browar.bizie pojawiła się 30 stycznia 2006 roku, a list pana Ruta informujący o tym, iż reklama zostanie zmieniona dnia następnego.
              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
              Piwo domowe -
              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• arzy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2002.06
                • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
                Ale mimo wszystko wiele osób z forum powpisywało się na listę podczas giełdy warszawskiej.
                oczywiście, nikt kto został poproszony nie odmówił

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                I był to... e-prezes ?
                A co do krzyczenia i tej listy, to zostało to już wyjaśnione w innym temacie.
                nie był to e-prezes

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
                No to akurat wg mnie chybiony przykład. Jak już napisałam w temacie żywieckim informacja o proteście konsumenckim na Browar.bizie pojawiła się 30 stycznia 2006 roku, a list pana Ruta informujący o tym, iż reklama zostanie zmieniona dnia następnego.
                jeżeli powiedziało się A to trzeba powiedzieć B. Wiele osób (prawie 200) podpisało się pod protestem i jak się nie mylę chciało aby sprawę doprowadzić do końca.

To był tylko przykład. Ten temat to nie miejsce na te dyskusje.
                Last edited by arzy; 2006-02-26, 14:57.
                "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
                Skład Piwa

Comment

• Maggyk
                  Szara Adminiscjencja
                  🍼
                  • 2004.05
                  • 5618

Jakie B jak już sprawa była załatwiona? I to przed przesłaniem protestu.
                  Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                  Piwo domowe -
                  Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                  PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Shlangbaum
                    • 2005.03
                    • 5828

nie był to e-prezes
                    Ale on też wśród LajboCKów zbierał podpisy i przekazał listę krakowskiemu BP jak sądzę, więc jesteśmy jako browaro.bizowcy z Krakowa usprawiedliwieni.
                    Jak już napisałam w temacie żywieckim informacja o proteście konsumenckim na Browar.bizie pojawiła się 30 stycznia 2006 roku, a list pana Ruta informujący o tym, iż reklama zostanie zmieniona dnia następnego.
                    Tak więc widzisz arzy - BP nie jest jedyną siłą sprawczą w konfliktach konsumenci/producenci piwa

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• arzy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2002.06
                      • 2814

Jakie B jak już sprawa była załatwiona? I to przed przesłaniem protestu.
                      nie jest tak do końca co postaram się wyjaśnić poniżej
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                      Ale on też wśród LajboCKów zbierał podpisy i przekazał listę krakowskiemu BP jak sądzę, więc jesteśmy jako browaro.bizowcy z Krakowa usprawiedliwieni.

Tak więc widzisz arzy - BP nie jest jedyną siłą sprawczą w konfliktach konsumenci/producenci piwa
                      1. Dzięki wielkie za podpisy. Nie wiedziałem, że lajbocki przekazali listę krakowskiemu BP.

2. Co do drugiej części wypowiedzi to zgadzam się że BP nie jest jedyną siłą sprawczą w konfliktach Konsumencji/producenci piwa i bardzo dobrze, ale... uważam iż poniższe wypowiedzi miały bardzo duży wpływ na reakcję pana Ruta

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes
                      Serial reklam żywieckich z serii "Prawie jak" w wielu scenkach (tej z prosiakiem akurat nie) zdaje się naruszać art. 4, pkt. 1 Kodeksu Reklamowego Browarów Polskich, który brzmi:
                      "Reklama nie może wykorzystywać wizerunków, symboli, osób lub tematów, które można uznać za obraźliwe, uwłaczające lub poniżające"
                      Jeżeli ktoś ma co do tego wątpliwości, to niech się postawi w miejsce osób tam pokazywanych i zastanowi czy chciałby być w takim kontekście pokazywany publicznie.
                      Cały ten pomysł reklamowy oparty jest na zasadzie poniżania i przez to obrzydliwy!

Fatalny dla Żywca okaże się zapewne pomysł wykorzystania Dudka w reklamie Warki.
                      Prowadzenie reklamy opartej na wykorzystaniu osoby, która bez wątpienia odniosła sukces zawodowy ( a do tego jest idolem młodzieży) jest sprzeczne z zapisami Ustawy o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi.
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                      Ja raczej myślę o liście z podziękowaniami do działu marketingu Grupy Żywiec. Dzisiaj pogadam o tym z Bractwem Piwnym.
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fukfuk
                      Po krótkiej burzy mozgów w ramach Bractwa Piwnego chcielibyśmy zaproponować - bardzo wstępnie - wspólne (browar.biz, Browamator i Bractwo Piwne) opracowanie protestu i zebranie podpisów pod nim.
                      Zakładam, że najpierw to będzie ciąg dalszy wymiany poglądów, nie tylko, jak to zrobić, ale i - czy to zrobić.
                      co oczywiśnie nie umniejsza zasług forumowiczów browaru.biz
                      Last edited by arzy; 2006-02-26, 20:26.

Bractwo Piwne
                      Skład Piwa

Comment

• kiszot
                        🍼🍼
                        • 2001.08
                        • 8115

Za chwilę sie okaże,że Bractwo jest po prostu naj.Same tylko och i ach.

Comment

• arzy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.06
                          • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                          Za chwilę sie okaże,że Bractwo jest po prostu naj.Same tylko och i ach.
                          kto tak powiedzia
                          a tak po za tym, zawiść ludzka nie zna granic

Bractwo Piwne
                          Skład Piwa

Comment

• baklazanek
                            † 2014 Piwosz w Raju
                            • 2001.08
                            • 3562

Wrzućcie na luz! Jak już było napisane, przynależność do Bractwa nie jest obowiązkowa. A co również istotne nie zauważyłem żeby członkowie bractw szerzyli jakieś zamieszanie na Browarze czy przeprowadzali nachalną lub jakąkolwiek rekrutację. Więc po co ta kolejna zbędna dyskusja? Merytoryczna dyskusja jak najbardziej na temat funkcji i organizacji Bractw, ale po co atakować i zamieniać dyskusję w kolejną kłótnię.

Comment

• Twilight_Alehouse
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2004.06
                              • 6310

Cóż, parę osób tutaj lubi ziać nienawiścią i pluć jadem na BP bez żadnych poważniejszych przyczyn. To jednak raczej problem z nimi, niż z BP

Comment

• kiszot
                                🍼🍼
                                • 2001.08
                                • 8115

kto tak powiedzia
                                Takie wyciągam wnioski z tego co czytam.Chyba mi wolno?

a tak po za tym, zawiść ludzka nie zna granic
                                Jaka zawiść? Czego niby mam zawiścić Bractwu? Arzy,nie przesadzaj.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
                                Cóż, parę osób tutaj lubi ziać nienawiścią i pluć jadem na BP bez żadnych poważniejszych przyczyn. To jednak raczej problem z nimi, niż z BP
                                Nie wiem czy to było do mnie ale ja tu nie widzę żadnej nienawiści czy jadu.Ja osobiście grzecznie dyskutuję.Jeżeli Ty to odbierasz inaczej to już Twój problem.

Comment

Przetwarzanie...
                                X