Bractwo Piwne

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arzy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.06
    • 2814

Nie mam ochoty z nikim sie kłócić, wyzywać, sprzeczać bo za stary jestem i za bardzo szanuję ludzi.
    Lepiej pogadać w realu przy

A tak po za tym to wiekszość postów w tym temacie jest skierowana przeciwko Bractwu.
    "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    Bractwo Piwne
    Skład Piwa
    Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19269

dziwisz się??
      ludziom, którzy nie "siedzą" na forum BP też kojarzy się raczej kiepsko, choćby z PPPP i Rywińskim.

"prawo do krytyki jest jak prawo do życia." kiszot robi to oczywiście zbyt natarczywie, ale ja nie doczytałem się w statucie czy gdziekolwiek indziej na stronie WWW na czym ma polegać promocja kultury piwa. bynajmniej nie uzurpuje sobie prawa do bycia w posiadaniu jedynie słusznych argumentów przemawiających za tym, że browar.biz czy inny podmiot promuje lepiej kulturę piwa skoro w tym wątku dobitnie widać, że nie bardzo wiadomo co to jest kultura piwa.

dla mnie, jeśli obie strony mają jakieś korzyści jest to udana współpraca, stąd moje pytanie.

Comment

• arzy
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.06
        • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        dziwisz się??
        ludziom, którzy nie "siedzą" na forum BP też kojarzy się raczej kiepsko, choćby z PPPP i Rywińskim.
        (...).
        troszkę się dziwię
        bractwo ma 10 lat, 10 lat samotnej działalności bez p. Rywińskiego
        to tak jak by kojarzyć np. Niemców z ludźmi którzy wywowałli II wojne światową, to przecież absurd

(...)

nie doczytałem się w statucie czy gdziekolwiek indziej na stronie WWW na czym ma polegać promocja kultury piwa(...)
        może to i lepiej, każdy prmomuje na swój sposób, oczywiście w granicach przyzwoitości
        może właśnie to jest na plus że każdy krąg lokalny ma duże pole do działania

i ... czy nie może powstać np. wrocławski krąg lokalny i jego celem przewodnim będzie promowanie piwowarstwa domowego, walka o zalegalizowanie piwowarstwa domowego, nie potrzeba zakładać kolejnego stowarzyszenia
        "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Bractwo Piwne
        Skład Piwa

Comment

• Marusia
          Marszałek Browarów Rzemieślniczych
          🍼🍼
          • 2001.02
          • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy

i ... czy nie może powstać np. wrocławski krąg lokalny i jego celem przewodnim będzie promowanie piwowarstwa domowego, walka o zalegalizowanie piwowarstwa domowego, nie potrzeba zakładać kolejnego stowarzyszenia
          Nie potrzeba też zapisywać się do BP, żeby to robić. Wrocławski krąg lokalny browar.biz też to robi. A walka o legalizację piwowarstwa domowego? Przecież nie jest wcale nielegalne! (oczywiście się czepiam, bo domyślam się, że chodziło Ci o sprzedaż)

A w ogóle to wyluzujcie z takimi tekstami jak "ziać nienawiścią", to już się robi za częste, jakoś ziejącego nikogo tu nie widzę, a ciągle ktoś sugeruje, że ten zieje przeciw temu, a tamten przeciw tamtemu. Mniej kiczu, błagam
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• arzy
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.06
            • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            Nie potrzeba też zapisywać się do BP, żeby to robić. Wrocławski krąg lokalny browar.biz też to robi. A walka o legalizację piwowarstwa domowego? Przecież nie jest wcale nielegalne! (oczywiście się czepiam, bo domyślam się, że chodziło Ci o sprzedaż)
            (...)
            oczywiście, że nie potrzeba, ale ktos nie dawno chciał zakładać stowarzynie, które będzie walczyć o piwowarstwo domowe, to tak na marginesie

QUOTE=Marusia](...)
            A w ogóle to wyluzujcie z takimi tekstami jak "ziać nienawiścią", to już się robi za częste, jakoś ziejącego nikogo tu nie widzę, a ciągle ktoś sugeruje, że ten zieje przeciw temu, a tamten przeciw tamtemu. Mniej kiczu, błagam[/QUOTE]
            obiecuje poprawę

Bractwo Piwne
            Skład Piwa

Comment

• arzy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.06
              • 2814

(...)
              oczywiście, że nie potrzeba, ale ktos nie dawno chciał zakładać stowarzynie, które będzie walczyć o piwowarstwo domowe, to tak na marginesie

(...)

A w ogóle to wyluzujcie z takimi tekstami jak "ziać nienawiścią", to już się robi za częste, jakoś ziejącego nikogo tu nie widzę, a ciągle ktoś sugeruje, że ten zieje przeciw temu, a tamten przeciw tamtemu. Mniej kiczu, błagam
              obiecuję poprawę

Bractwo Piwne
              Skład Piwa

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Jeśli niedawno, to Abernacka A moja odp. dotyczyła trochę czego innego. Do BP i tak nie wstąpię, image mi się nie podoba i już.
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• arzy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 2814

Jeśli niedawno, to Abernacka A moja odp. dotyczyła trochę czego innego. Do BP i tak nie wstąpię, image mi się nie podoba i już.
                  Marusiu, nie mam najmniejszego zamiaru namawiać kogo kolewiek do wstąpienie do bractwa.
                  Szanuję Twoje zdanie.

Bractwo Piwne
                  Skład Piwa

Comment

• kiszot
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🍼🍼
                    • 2001.08
                    • 8114

troszkę się dziwię
                    bractwo ma 10 lat, 10 lat samotnej działalności bez p. Rywińskiego
                    to tak jak by kojarzyć np. Niemców z ludźmi którzy wywowałli II wojne światową, to przecież absurd
                    Nie sądzisz,że jeszcze dzisiaj dużo ludzi tak mysli? Bo ja znam przynajmniej kilku o takim światopoglądzie.I z tym Bractwem może być podobnie.

ps.
                    Rozumiem,że mojego zdania nie szanujesz?
                    Last edited by kiszot; 2006-02-27, 16:45.
                    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                    So von Natur, Natur in alter Weise,
                    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• fukfuk
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2003.09
                      • 175

nie doczytałem się w statucie czy gdziekolwiek indziej na stronie WWW na czym ma polegać promocja kultury piwa.
                      Trudno w statucie wymienić kilka czy kilkadziesiąt punktów z zakresu "kultury piwa", bo i tak zaraz każdemu przyjdzie do głowy kilkadziesiąt niewymienionych.
                      A na stronie WWW? Każde działanie Bractwa zawiera się w sformułowaniu "promocja kultury piwa". Podobnie jak w ramach dyskusji, czy galerii, czy części informacyjnych na browar.biz.
                      Ja na przykład staram się szeroko widzieć kulturę piwa i dla mnie to jest zarówno zainteresowanie starym kapslem, jak i dyskusja o jakości określonego lokalu, jak i ocena smaku piwa. I dziesiątki niewymienionych teraz wątków.

Comment

• e-prezes
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19269

zatem jakbyśmy z jednej gliny ulepieni

Comment

• fukfuk
                          • 2003.09
                          • 175

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk
                          No to akurat wg mnie chybiony przykład. Jak już napisałam w temacie żywieckim informacja o proteście konsumenckim na Browar.bizie pojawiła się 30 stycznia 2006 roku, a list pana Ruta informujący o tym, iż reklama zostanie zmieniona dnia następnego.
                          Informacja o kształcie protestu, cytowana powyżej przez Arzego, rzeczywiście pojawiła się 30 stycznia. Ale propozycja pojawiła się 24 stycznia. Mimo wszystko protest poparty przez wiele osób trafił do adresata, to ma znaczenie nie tylko jednorazowe, ale także na przyszłość - być może ludzie akceptujący ostateczny kształt reklamy zwrócą uwagę wynajmowanym agencjom, że pewne rzeczy są niewskazane. Deklaracja pana Ruta nie wstrzymała akcji "koszulkowej", dlaczego więc miała wstrzymać "podpisową"?

Comment

• fukfuk
                            • 2003.09
                            • 175

zatem jakbyśmy z jednej gliny ulepieni
                            Tak właśnie to widzę. Czy w ramach Browaru.biz, czy w ramach Bractwa, czy indywidualnie - robimy mniej więcej to samo z tego samego powodu.

Comment

• arzy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.06
                              • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot
                              Nie sądzisz,że jeszcze dzisiaj dużo ludzi tak mysli? Bo ja znam przynajmniej kilku o takim światopoglądzie.I z tym Bractwem może być podobnie.

ps.
                              Rozumiem,że mojego zdania nie szanujesz?
                              szanuje Kiszocie

Bractwo Piwne
                              Skład Piwa

Comment

• abernacka
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10862

Jeśli niedawno, to Abernacka(...)

I udało się na szczęście zebrać grupę w Trójmieście, która chce coś robić pożytecznego niż tylko siedzieć przy komputerze z piwem w ręku (nie mam tutaj nikogo na myśli). Już 25 marca w Gdańsku zbierze się grupa założycielska, która dopracuje do ostatniego guzika ostatnie szczegóły dotyczące działalności "Pomorskiej Ławy Piwnej".
                                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
                                X