oto właśnie całą Wyborcza!!! (koszerna, wybiórcza itp.) na niczym się nie znają a na piwie to juz szczególnie....a w dzisiejszym numerze nawet dodatek pt. "Piwo" dali......
ciekawy ranking
Collapse
X
-
Piecia napisal/a
oto właśnie cała Wyborcza!!! koszerna
podczas podróży samochodowej w Bieszczady zatrzymaliśmy się u znajomych o poglądach jakby to powiedzieć (wg nich) czystych rasowo.
i kiedy ojcu kumpla pokazałem mapę, aby wytłumaczył mi dalszą drogę,
i gdy zobaczył, że atlas ten wydany został przez Gazetę Wyborczą, odłożył go mówiąc:
"Koszerny!!! wg tego to możesz dojechać jedynie do Tel Avivu"Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"Comment
-
Zaczyna na forum pachnieć antysemityzmem. Skierujemy się zatem na właściwe tory tej dyskusji. Moim skromnym zdaniem ranking nie powinien się ukazać w tekiej formie i o takiej treści jak to zrobiono w gazecie wyborczej. Anty-polszczyzna, autorzy-laicy....można jeszcze by tak długo....
Ogólne podsumowanie : DNO DNANoLeafCloverComment
-
Ranking beznadziejny, ale za to jaki ładny temat dał nam do dyskusji!
Myślę, że te panie oceniając chleb, rajstopy czy sok owocowy zrobiłyby to na tym samym poziomie. Żenujące.Comment
-
Nieźle się ubawiłem czytając opinie na temat poszczególnych piwek. Niektóre z nich są bardzo oryginalne - autorka popada ze skrajności w skrajność, czasami pasuje jej nadmierna gorycz, a czasami brakuje jej słodyczy.
Ogólnie uważam, że zrobiono ten ranking w sposób nieprofesjonalny przez co ucierpiało wiele dobrych browarów.Catalunya es una nación y el Barça es un ejércitoComment
-
Dobrze chociaz , ze umieścili Brok Martin i Kasztelan wyżej o Lecha Premium , ale generalnie są to prawie same piwa na max komercyjne , no moze oprócz wyzej wymienionych , chociaż Kasztelan ostatnio też za takie zaczął uchodzićComment
-
Apropos rankingów to w pewnej gazetce o nazwie Świat Konsumenta był przeprowadzony test kilku piw w różnych kategoriach. Takich jak: Piwa aromatyzowane, piwa mocne i piwa pełne. Nie wiem czy już ktoś pisał na forum o tym rankingu wiec tylko w skrócie napisze że z najbardziej znanych piw w Polsce najlepszym piwem mocnym okazała się Warka Strong. Zaś z piw pełnych Królewskie Pełne. A z aromatyzowanych wygrał Redd?s.
Testy piw zostały wykonane przez Zakład Towaroznawstwa i Żywności Funkcjonalnej SGGW.
Pod uwagę brano np. deklarowaną ilość alkoholu, ekstrakt brzeczki podstawowej, barwę czy pienistość piany w cm.Comment
-
-
baklazanek napisal/a
Apropos rankingów to w pewnej gazetce o nazwie Świat Konsumenta był przeprowadzony test kilku piw w różnych kategoriach. Takich jak: Piwa aromatyzowane, piwa mocne i piwa pełne. Nie wiem czy już ktoś pisał na forum o tym rankingu wiec tylko w skrócie napisze że z najbardziej znanych piw w Polsce najlepszym piwem mocnym okazała się Warka Strong. Zaś z piw pełnych Królewskie Pełne. A z aromatyzowanych wygrał Redd?s.
Testy piw zostały wykonane przez Zakład Towaroznawstwa i Żywności Funkcjonalnej SGGW.
Pod uwagę brano np. deklarowaną ilość alkoholu, ekstrakt brzeczki podstawowej, barwę czy pienistość piany w cm.Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacyComment
-
Niestety tak już jest że robi się zazwyczaj rankingi tylko tych znanych piw z telewizji Oczywiście nie licząc tych konkursów które są organizowane przez różne organizacje piwowarskie. Może ludzie z forum zbiorą się kiedyś i przeprowadza swój własny konkurs? Trudne do wykonania ale raczej możliwe.Comment
-
Ale by było fajnie Każdy mógłby przywieźć ze swoich okolic kilka piwek które nie występują gdzie indziej i odbyła by się degustacja na całegoComment
-
Trzeba by było uważać żeby nikt nie przede gustował hihihi. A tak na poważnie to fajnie by było zrealizować takie przedsięwzięcie. Zobaczymy co Art o tym sądzi .O ile coś sądzi?Comment
Comment