Konkurs na nowe nazwy dla piw z browaru GAB - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23965

Konkurs na nowe nazwy dla piw z browaru GAB - komentarze

Moi kochani!

Znany nam dobrze malutki Browar GAB z Wąsosza poszukuje nowych nazw dla swych piw. Niektóre z tych piw znamy, niektóre piwa dopiero powstaną

Browar GAB zwrócił się do mnie z propozycją abyśmy to my, BrowarBizowicze, pomogli browarowi w tym zadaniu. Sądzę, że to wyraźny sygnał dla nas, miłośników piwa z BrowarBizu, że producenci coraz częściej zwracają na nas uwagę. Zatem teraz mamy szansę aby się wykazać!

Nie zupełnie za darmo oczywiście - dla uczestników konkursu jak i dla Twórców wybranych przez Browar GAB nazw - ten przyszykował atrakcyjne nagrody!

Razem z browarem utworzyliśmy specjalną stronę, na której można zamieszczać swoje propozycje oraz zapoznać się ze szczegółami (zaraz podam adres).

Aby konkurs miał ręce i nogi - na rzeczonej stronie - warunki uczestnictwa w konkursie jak i zobowiązanie Browaru wobec zwycięzców zostały zawarte w formie regulaminu. Właściwie na tejże stronie do odnalezienia są wszelkie informacje. Niniejszy wątek chciałem przeznaczyć na komentarze, pytania i sugestie - z których w szczególności tych pierwszych pragnę najbardziej

Ponieważ przez weekend mnie nie będzie na posterunku - dajcie mi czas na reakcję na ewentualne poprawki byków (odpukać) i odpowiedzi do poniedziałku.

Tymczasem zapraszam do zapoznania się ze stroną Konkursową no i oczywiście do udziału w nim:
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Super sprawa. Od dawna postulowałem zmianę nazwy np. Kamasutry. Ale co jest prawdziwym hitem, to nowe niepasteryzowane i niefiltrowane piwa z tego browaru. A nie mówiłem, że idą lepsze czasy.
    Konkurs też bardzo fajnie zorganizowany.
    blog.kopyra.com

Comment

• kopyr
      • 2004.06
      • 9475

Czy w opisie piwa nr 4, nie zakradł się przypadkiem błąd?
      Nazwa dla piwa nr 4

Podpowiedzi z browaru: Piwo 12,5 - jasne pełne niefiltrowane pasteryzowane, piwo niefiltrowane to produkt wyjątkowy i taka ma być też jego nazwa, musi nam sugerować, iż mamy do czynienia z piwem dla wyjątkowego odbiorcy, ceniącego sobie walory smakowe piwa nie poddanego żadnej "obróbce".
      Czy będzie to piwo niepasteryzowane i niefiltrowane? Czy niefiltrowane, ale pasteryzowane?
      blog.kopyra.com

Comment

• Demandred
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2007.04
        • 34

Bardzo fajny pomysł. Już wklepałem parę swoich propozycji i jeszcze pomyślę nad resztą.

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
          Czy w opisie piwa nr 4, nie zakradł się przypadkiem błąd?

Czy będzie to piwo niepasteryzowane i niefiltrowane? Czy niefiltrowane, ale pasteryzowane?
          Niestety raczej sie nie zakradł. Aktuanie takie właśnie piwo czyli niefiltrowane ale pasteryzowane warzą na zlecenie Oslo Pubu.
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• kopyr
            • 2004.06
            • 9475

Mam taką uwagę do współkonkursowiczów, żeby nie sugerować się obecną nazwą piwa Kamasutra. Widzę, że propozycje krążą wokół Dalekiego Wschodu - co jest dla mnie cokolwiek niezrozumiałe.
            Obecna nazwa jest zła przede wszystkim dlatego, że nie pasuje do tego piwa. Nazwy kojarzące się z Japonią czy Chinami, wcale nie będą lepsze.
            blog.kopyra.com

Comment

• kopyr
              • 2004.06
              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Mam taką uwagę do współkonkursowiczów, żeby nie sugerować się obecną nazwą piwa Kamasutra. Widzę, że propozycje krążą wokół Dalekiego Wschodu - co jest dla mnie cokolwiek niezrozumiałe.
              Obecna nazwa jest zła przede wszystkim dlatego, że nie pasuje do tego piwa. Nazwy kojarzące się z Japonią czy Chinami, wcale nie będą lepsze.
              Dobra, dopiero teraz doczytałem sugestię ze strony browaru GAB
              chcemy jednak zmienić zarówno nazwę, jak i etykietę, dobrze byłoby zostać przy klimacie orientalnym.

Uważam jednak, że to strzał w stopę. Trzeba wykorzystać potencjał tych kilku milionów rodaków, którym być może obiło się o uszy, że to angielskie piwo, to ale.
              blog.kopyra.com

Comment

• szefunio
                Porucznik Browarny Tester
                • 2007.01
                • 481

Nareszcie coś się w GABie ruszyło. Czy to zapowiedź większych zmian?
                Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• arzy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedzi
                  Nareszcie coś się w GABie ruszyło. Czy to zapowiedź większych zmian?
                  "Dwunastki" nie warzy się obecnie w GAB-ie więc będzie to zupełnie nowe piwo, "Jedenastka" ma być zmodyfikowana więc szykują się zmiany
                  "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  Bractwo Piwne
                  Skład Piwa
                  Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Sokół83
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.12
                    • 1598

szkoda, że nie można usuwać propozycji, które już są, bo nie opatrzenie zmarnowałem jeden strzał

mam nadzieje, że niepasteryzowane nie będzie szło tylko na lokalny rynek i Gab wzorem Ciechana zaatakuje Łódź
                    Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• sergioP
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2005.09
                      • 1271

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                      szkoda, że nie można usuwać propozycji, które już są, bo nie opatrzenie zmarnowałem jeden strzał
                      Usuwać jak usuwać, ale szkoda, że można zaproponować tylko jedną nazwę .
                      Chodzi mi po głowie jeszcze kilka.
                      - Wiesz Luciu, co ci powiem?
                      - ???
                      - ...napiłbym się piwa.

------------------------------------------
                      Dzień dobry panu.
                      Poproszę dwa piwa...albo nawet trzy.

Comment

• pazurq
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2007.05
                        • 120

Czasami spontaniczny ,,strzał'' jest najlepszy. Przed chwila tez oddałem głosy metodą ,,pierwsza myśl'' ...
                        dobre piwo pite z umiarem nie szkodzi nawet w największych ilościach...

Comment

• arcy
                          • 2002.07
                          • 7538

Moje uwagi:

1. Bardzo dobrze, że można w każdej kategorii zgłaszać tylko jedną nazwę. W przeciwnym razie browarowi groziłby potop, niekoniecznie szwedzki.

2. Propozycje powinny być anonimowe. Istnieje ryzyko, że głosy w II etapie będą oddawane nie na nazwę, a na jej autora.

3. Bardzo proszę autorów pomysłów o odrobinę litości dla browaru. Skorzystanie przez GABa z niektórych propozycji może narazić go na procesy sądowe - tak się bowiem składa, że są już one markami piw z innych browarów.

4. Ahumbo, masz rodzinę w Działoszynie?

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23965

Cieszę się ża konkurs został przychylnie przyjęty, miałem pewne obawy

Także i mnie dziwią zgłoszenia nazw które funkcjonują na rynku w sektorze piwnym. Nazwy te zapewne zostaną odrzucone przez browar w przedbiegach.

Po propozycjach widać że wymyślenie dobrej nazwy nie jest proste...
                            Last edited by ART; 2008-04-18, 22:47.
                            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• arcy
                              • 2002.07
                              • 7538

Zrobisz coś z punktem drugim?

Comment

Przetwarzanie...
                              X