Konkurs na nowe nazwy dla piw z browaru GAB - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kibi
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.07
    • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
    2. Propozycje powinny być anonimowe. Istnieje ryzyko, że głosy w II etapie będą oddawane nie na nazwę, a na jej autora.
    Słusznie. Może da się to zrobić przed II etapem?

3. Bardzo proszę autorów pomysłów o odrobinę litości dla browaru. Skorzystanie przez GABa z niektórych propozycji może narazić go na procesy sądowe - tak się bowiem składa, że są już one markami piw z innych browarów.
    Skutki skorzystania z proponowanej nazwy zawsze spadną na browar. Zarówno w przypadku wybrania nazwy zastrzeżonej, jak i nietrafionej. Tak więc ich w tym głowa, żeby wybrać dobrze.

Comment

• arcy
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.07
      • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
      Skutki skorzystania z proponowanej nazwy zawsze spadną na browar. Zarówno w przypadku wybrania nazwy zastrzeżonej, jak i nietrafionej. Tak więc ich w tym głowa, żeby wybrać dobrze.
      Tyle to ja wiem. Chodzi mi o to, żeby nie mnożyć im niepotrzebnej pracy i zachęcić forumowiczów do nieco większej oryginalności.

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23975

Jeśli dojdzie do drugiego etapu, do wyboru będą same propozycje nazw bez dodatkowych informacji o autorach. Teraz propozycje są podpisane żeby nie dopuścić do sytuacji takiej gdy ktoś zgłosi jako druga osoba z kolei taką samą nazwę dla danego piwa i potem ma pretensje do organizatora.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• arcy
          • 2002.07
          • 7538

Rozumiem, że po zakończeniu przyjmowania propozycji ich zestawienia przestaną być dostępne?

Comment

• ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23975

Skąd obawa że ktoś będzie głosował na autora a nie na dobrą nazwę?

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kibi
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 1875

Chodzi mi o to, żeby nie mnożyć im niepotrzebnej pracy i zachęcić forumowiczów do nieco większej oryginalności.
              Też się przed tym nie ustrzegłeś: http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=17998

Comment

• arcy
                • 2002.07
                • 7538

Zastanawiałem się nad tym. Ale tutaj na etykiecie jest Speedway Fortuna. I browar zrezygnował z tego piwa już parę lat temu.

Comment

• arcy
                  • 2002.07
                  • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  Skąd obawa że ktoś będzie głosował na autora a nie na dobrą nazwę?
                  Taka już ludzka natura, że czasem chcemy jakoś pomóc przyjaciołom.

Comment

• kibi
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 1875

Zastanawiałem się nad tym. Ale tutaj na etykiecie jest Speedway Fortuna. I browar zrezygnował z tego piwa już parę lat temu.
                    Ja na miejscu GABa nie ryzykowałbym nazw, z których inne browary zrezygnowały jakiś czas temu. Nawet jeśli nieistnieją nie tylko te marki, ale i browary, bo są i takie propozycje.

Comment

• arcy
                      • 2002.07
                      • 7538

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ja na miejscu GABa nie ryzykowałbym nazw, z których inne browary zrezygnowały jakiś czas temu. Nawet jeśli nieistnieją nie tylko te marki, ale i browary, bo są i takie propozycje.
                      Też to zauważyłem. Swoją drogą, ciekawe co z nazwą Zdrój.

Comment

• PanKrecik
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2007.09
                        • 57

Mam pytanie do forumowiczów : czy ktoś z Was wie jak sie rozszyfrowuje skrót GAB? na ich stronie nie ma info.

Myśle ze cała zabawe z nazwami powinno sie zaczac od modyfikacji tego skrótu który jak dla mnie brzmi tajemniczo, nijako, fonetycznie beznadziejnie, a przez to wszystko razem wzięte- fatalnie.
                        Podobnie jak z kamasutra... nie wiadomo co autor miał na myśli

Comment

• PanKrecik
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2007.09
                          • 57

Jeśli chodzi o piwo nr 7 czyli Stout (mój ulubiony z tego browaru, i chyba bezkonkurencyjny!) to czy dopuszcza sie niezmienianie tej nazwy?

Ma swoje zalety : wiadomo o co chodzi, znana marka wsród amatorów tego gatunku, nie ma co kombinować, myśle.
                          Czy jak zaproponuje nazwe 'Stout' to bedzie wzieta pod uwage?
                          Na marginesie podoba mi się napis "prawdziwy irlandzki stout" : wiem ze niektórzy klienci moga źle to odebrac, ale ja np uwazam ze ma coś w sobie i jest bezczelnie fajny

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23975

Pewnie nie będzie. Bo co to za propozycja nowej nazwy jak wkleisz starą. Problem z nazwą Stout jest taki że nie zarejestrujesz takiej nazwy w UPRP. Co najwyżej ukłąd graficzny możesz zastrzec.

Comment

• arzy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.06
                              • 2814

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PanKrecik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Mam pytanie do forumowiczów : czy ktoś z Was wie jak sie rozszyfrowuje skrót GAB? na ich stronie nie ma info.
                              (...)
                              To skrót od imienia GABrysia.
                              "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              Bractwo Piwne
                              Skład Piwa
                              Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13959

Taaa Gabrysia... Rysia Siarzewska po prostu

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X