Konkurs na nowe nazwy dla piw z browaru GAB - komentarze
Collapse
X
-
wraz z Łukaszem z GABa uznaliśmy że takie nagrody nie będą ani za mała ani za duże. W sam raz na możliwości małego browaru.
Wymyślenie chwytliwej nazwy nie jest rzeczą prostą (choć czasem i to udaje się bez wysiłku) a powiedzmy sobie szczerze nagroda w postaci kartonu piwa dla osoby która firmie może przynieść sukces rynkowy to trochę niepoważna propozycja.
Szkoda że żadna z nazw nie przekonała do siebie właścicieli browaru, ale przecież nic na siłę. Sądzę że przekonanie browaru do danej nazwy wymaga naprawdę silnej argumentacji. Moja obawa jest taka że agencja w zależności od umiejętności negocjacyjnych będzie mogła przeforsować swoją nie wiadomo czy interesującą propozycję.
Odniesienie do konkursu z EDIm: nie był organizowany w porozumieniu ze mną, i gdyby nie był to mały a właściwie hobbystyczny browar i gospodarz wczesnego Zlotu to ów samozwańczy konkurs wyleciałby z BrowarBizu tak szybko jak się pojawił.
Jak wspomniałem - GAB nie dał nam nigdy powodu by móc w ogóle uważać że będzie próbował potraktować nas nie fair. Wierzę zresztą że czołowi narzekacze spisali nazwy i będą śledzić bieg wydarzeń by napomknąć tu o jakichkolwiek nieprawidłowościach w swoim czasie.
Sądzę że jakikolwiek browar nie może już sobie pozwolić by nagrabić sobie wśród swoich najwierniejszych klientów, bo na szali leży zbyt wiele. Tak więc nieco optymizmu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
listy z propozycjami są pod każdym z linków z informacją o liczbie propozycji dla danego piwa.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Dzięki ART.
Danoc-sorrki.Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2008-04-25, 17:26."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Comment
-
Comment
-
Karton z piwami GAB-a dotarł i do mnie - niestety, mocno nadwyrężony. Dwa piwa stłuczone i wszystko zamoczone. Pewnie nim rzucali na magazynie UPS-u, a przecież było napisane, że szkło. Inna sprawa, że piwka były zapakowane fatalnie, tylko obwinięte gazetami i wsadzone do kartonu. No, ale darowanemu koniowi...
Przesyłkę przyjąłem, bo jakże to osiemnaście piw przede mną stojących nie przyjąć, szczególnie po dzisiejszym upalnym dniu. Mógłbym złożyć reklamację, ale UPS zapewne zwali winę na Browar, że źle zabezpieczył towar...
"Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.Comment
-
U mnie poszło 8. Spisałem raport z kurierem.
Faktycznie było słabo zapakowane, ale nic nie usprawiedliwia UPS, albo raczej ich podwykonawców: jak napisano, że szkło, to przecież wiadomo, że nie plastik...brloin; od Szczecina do WrocławiaComment
-
jeśli komuś miało by się to jeszcze przytrafić - proszę o spisanie raportu o uszkodzeniach paczki z kurierem i dać mi znać - przekażę informację do browaru. Na pewno nie zostaniecie pozostawieni "na stłuczce".- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Pozwolę sobie w tym temacie napisać. Czy pomysł wprowadzenia nowych niepasteryzowanych i niefiltrowanych piw przez GABa, jak i rebrandingu dotychczasowych piw umarł śmiercią naturalną? Czy w ogóle coś się dzieje ciekawego w tym browarze? Może forumowicze z okolic (arzy?) mają jakieś info.Comment
-
Jak tylko będę coś widział dam znać.
Wiem tylko, że coś się szykuje, ale jak na razie właściciel nie puszcza farby"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Za pozno sie dowiedzialem o calym konkursie na nazwy GABa, ale sam chetnie wypilbym nie Kamasutre, ale np. Janczara!
Janczarzy - słowiańscy żołnierze na usługach Osmańskiego Imperium, mogli by znakomicie firmowac ni to ciemne, ni to jasne piwo jakim jest Kamasutra!Comment