Konkurs na nowe nazwy dla piw z browaru GAB - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • fidoangel
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 3490

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danoc Wyświetlenie odpowiedzi
    Ja mimo to twierdzę,że łatwiej jest czytać niż pisać?
    Przeczytałeś co napisałem?
    "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
    Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
    Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23975

wraz z Łukaszem z GABa uznaliśmy że takie nagrody nie będą ani za mała ani za duże. W sam raz na możliwości małego browaru.

Wymyślenie chwytliwej nazwy nie jest rzeczą prostą (choć czasem i to udaje się bez wysiłku) a powiedzmy sobie szczerze nagroda w postaci kartonu piwa dla osoby która firmie może przynieść sukces rynkowy to trochę niepoważna propozycja.

Szkoda że żadna z nazw nie przekonała do siebie właścicieli browaru, ale przecież nic na siłę. Sądzę że przekonanie browaru do danej nazwy wymaga naprawdę silnej argumentacji. Moja obawa jest taka że agencja w zależności od umiejętności negocjacyjnych będzie mogła przeforsować swoją nie wiadomo czy interesującą propozycję.

Odniesienie do konkursu z EDIm: nie był organizowany w porozumieniu ze mną, i gdyby nie był to mały a właściwie hobbystyczny browar i gospodarz wczesnego Zlotu to ów samozwańczy konkurs wyleciałby z BrowarBizu tak szybko jak się pojawił.

Jak wspomniałem - GAB nie dał nam nigdy powodu by móc w ogóle uważać że będzie próbował potraktować nas nie fair. Wierzę zresztą że czołowi narzekacze spisali nazwy i będą śledzić bieg wydarzeń by napomknąć tu o jakichkolwiek nieprawidłowościach w swoim czasie.

Sądzę że jakikolwiek browar nie może już sobie pozwolić by nagrabić sobie wśród swoich najwierniejszych klientów, bo na szali leży zbyt wiele. Tak więc nieco optymizmu.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23975

listy z propozycjami są pod każdym z linków z informacją o liczbie propozycji dla danego piwa.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• fidoangel
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 3490

Dzięki ART.
          Danoc-sorrki.
          Ostatnia zmiana dokonana przez fidoangel; 2008-04-25, 17:26.
          "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
          Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
          Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

• szefunio
            Porucznik Browarny Tester
            • 2007.01
            • 481

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
            Możesz jaśniej?
            Browarowi GAB chodziło o podanie nazw na piwa unikatowe, czyli droższe niż do tej pory. A większośc propozycji kojarzy mi sie z - przepraszam za określenie - "sikami" za złotówkę na półce.
            Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• arcy
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              • 2002.07
              • 7538

Fakt, część nazw kojarzyć mogłaby się z produktami z Biedronki. Ale z drugiej strony, mamy tam produkt o pięknej nazwie Graffen Walder, czy jakoś tak.

Comment

• kentaki
                • 2002.10
                • 452

Paczka z piwkami z Browaru GAB dotarła dziś. Będzie miły łykend z 4 x Super Mocne + 4 x Kama Sutra + 4 x Jubilat + 4 x Złote + 4 x Stout.

Comment

• mwa
                  • 2003.01
                  • 5071

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kentaki Wyświetlenie odpowiedzi
                  Paczka z piwkami z Browaru GAB dotarła dziś. Będzie miły łykend z 4 x Super Mocne + 4 x Kama Sutra + 4 x Jubilat + 4 x Złote + 4 x Stout.
                  Gratuluję i życzę smacznego.
                  Pozdrawiam Cię !!!!

Comment

• piowen
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2007.09
                    • 207

Karton z piwami GAB-a dotarł i do mnie - niestety, mocno nadwyrężony. Dwa piwa stłuczone i wszystko zamoczone. Pewnie nim rzucali na magazynie UPS-u, a przecież było napisane, że szkło. Inna sprawa, że piwka były zapakowane fatalnie, tylko obwinięte gazetami i wsadzone do kartonu. No, ale darowanemu koniowi...
                    Przesyłkę przyjąłem, bo jakże to osiemnaście piw przede mną stojących nie przyjąć, szczególnie po dzisiejszym upalnym dniu . Mógłbym złożyć reklamację, ale UPS zapewne zwali winę na Browar, że źle zabezpieczył towar...
                    Ostatnia zmiana dokonana przez piowen; 2008-05-12, 18:35. Powód: poprawka błędu
                    "Nie każde piwo to Żywiec "- całe szczęście.

Comment

• brloin
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2002.10
                      • 534

U mnie poszło 8. Spisałem raport z kurierem.
                      Faktycznie było słabo zapakowane, ale nic nie usprawiedliwia UPS, albo raczej ich podwykonawców: jak napisano, że szkło, to przecież wiadomo, że nie plastik...
                      brloin; od Szczecina do Wrocławia

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23975

jeśli komuś miało by się to jeszcze przytrafić - proszę o spisanie raportu o uszkodzeniach paczki z kurierem i dać mi znać - przekażę informację do browaru. Na pewno nie zostaniecie pozostawieni "na stłuczce".

Comment

• kopyr
                          • 2004.06
                          • 9475

Pozwolę sobie w tym temacie napisać. Czy pomysł wprowadzenia nowych niepasteryzowanych i niefiltrowanych piw przez GABa, jak i rebrandingu dotychczasowych piw umarł śmiercią naturalną? Czy w ogóle coś się dzieje ciekawego w tym browarze? Może forumowicze z okolic (arzy?) mają jakieś info.
                          blog.kopyra.com

Comment

• arzy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.06
                            • 2814

Jak tylko będę coś widział dam znać.
                            Wiem tylko, że coś się szykuje, ale jak na razie właściciel nie puszcza farby
                            "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            Bractwo Piwne
                            Skład Piwa
                            Piszę poprawnie po polsku!

Comment

• Kamień
                              • 2007.07
                              • 361

Jak dla mnie, to jedyna zmiana jest taka, że nigdzie w Łodzi nie mogę dostać ich piwa...
                              Muszę się o nie upomnieć w Zofmarze. Od dawna mam ochotę na ich stouta.

Comment

• alstro
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2003.04
                                • 166

Za pozno sie dowiedzialem o calym konkursie na nazwy GABa, ale sam chetnie wypilbym nie Kamasutre, ale np. Janczara!

Janczarzy - słowiańscy żołnierze na usługach Osmańskiego Imperium, mogli by znakomicie firmowac ni to ciemne, ni to jasne piwo jakim jest Kamasutra!

Comment

Przetwarzanie...
                                X