No wszystko fajnie, tylko tak samo jak miłośników samochodów nie interesują samochody produkowane przez koncern Tata w Indiach. Tak miłośników piwa nie interesują piwa za przysłowiowe "10 groszy". Dla mnie nie jest wartością samą w sobie fakt, że istnieje jakiś browar. Jeżeli nie produkuje on chociaż dobrego piwa vide Tarczyn, to dla mnie w tym samym miejscu może być fabryka karmy dla kotów. Pewnie właścicielowi takiego browaru również jest wszystko jedno.
Zgadzam się z Tobą, że segment premium to trudny kawałek chleba. Ale to zwykle ta półka pozostaje nieopanowana przez korporacje, produkujące masowy chłam. To tutaj ostają się małe, często rzemieślnicze przedsiębiorstwa. I to zarówno w branży piwnej, mleczarskiej czy samochodowej.
Zgadzam się z Tobą, że segment premium to trudny kawałek chleba. Ale to zwykle ta półka pozostaje nieopanowana przez korporacje, produkujące masowy chłam. To tutaj ostają się małe, często rzemieślnicze przedsiębiorstwa. I to zarówno w branży piwnej, mleczarskiej czy samochodowej.
Comment