Dlaczego piwo Żubr dobrze się sprzedaje.

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mareks
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2002.05
    • 1939

Dlaczego piwo Żubr dobrze się sprzedaje.

Cytat:

"- Nie, żeby przyrody nie trzeba było szanować. Przecież piwo z żubrem u nas bardzo dobrze schodzi, bo ludzie lubią zwierzęta - dodaje."

Poległem jak to przeczytałem.

Cały tekst dotyczy zabicia niedźwiadka w Tatrach.

• arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Śmiej się, ale coś w tym jest. Żubr z jednej strony zyskuje na tym, że generalnie lubimy zwierzęta, a z drugiej jest naszym "narodowym" zwierzakiem. I to jest wykorzystywane w przekazie marketingowym.

Comment

• grzech
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.04
      • 4592

A ja mieszkam na Podlasiu i Żubra nie pijam. Ostatni raz miałem go w jamie ustnej w sierpniu 2007 (bo alternatywą był Lech). Wolę inne piwa. A z obserwacji lokalnego rynku - jes to piwo stosunkowo tanie i chętnie kupowane przez ... mało wyrobioną klientelę.

Comment

• Czapayew
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2002.10
        • 1966

Zważywszy, że ma 6 % alkoholu.... I jest nieco tańsze od piw w swej klasie...
        "W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"

www.zamkoszlaki.com
        www.piwnekapsle.net

Comment

• Pogoniarz
          † 1971-2015 Piwosz w Raju
          • 2003.02
          • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedzi
          Zważywszy, że ma 6 % alkoholu.... I jest nieco tańsze od piw w swej klasie...
          No właśnie,chyba w klasie powiedzmy drugiej b gimnazjalistów. Jak mogła poznańsko-tysko-białostocka "koalicja" zrobić z całkiem dobrego piwa taki ściek

Jeżeli chodzi o reklamy,to są w tym dobrzy i ludziska nie patrząc na smak i chemię wchodzą w to coś, niestety.
          Last edited by Pogoniarz; 2008-04-18, 21:27.

Prawie jak Piwo
          SZCZECIN

Comment

• snorre
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2006.02
            • 655

Reklama, zdecydowanie reklama - całkiem dobra, moim zdaniem. Są dwie grupy pijące to piwo - klasa robotnicza - zauważyłem robotników wracających z pracy (n.p. z Volgswagena ), którzy po kryjomu pili Żubra z puszki w autobusie i ... studenci. Jak gdzieś już pisałem Żubr dostał nagrodę studentów AE Poznań - Victorię za najlepszy produkt. W mojej dyskusji na forum studentów okazało się, że chodziło właściwie o reklamę...ale dla nich to już chyba jedno i to samo
            Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• kiszot
              🍼🍼
              • 2001.08
              • 8108

W barze przy mojej kopalni Żubr sprzedaje się lepiej jak Tyskie.I to już od dawna.
              Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
              1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
              Mein Schlesierland, mein Heimatland,
              So von Natur, Natur in alter Weise,
              Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
              Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

Comment

• Pogoniarz
                † 1971-2015 Piwosz w Raju
                • 2003.02
                • 7971

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedzi
                W barze przy mojej kopalni Żubr sprzedaje się lepiej jak Tyskie.I to już od dawna.
                Idzie to coś w ogóle odróżnić

Prawie jak Piwo
                SZCZECIN

Comment

• sibarh
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2005.01
                  • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi
                  Idzie to coś w ogóle odróżnić
                  No pewnie .... po etykiecie
                  2800 nowe piwa opisałem na forum
                  Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                  Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• supersklep
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.01
                    • 982

U nas głównym celem KP jest wypchnąć z rynku nie Tatrę czy Harnasia ale naszą Perłę ,która jeszcze się wyróżnia smakiem z tej całej masówki.Dlatego jest sporo akcji typu za każdego kupionego Żubra jest dofinansowanie do ławek w parkach w Lublinie
                    Last edited by supersklep; 2008-04-19, 13:48.

Comment

• kopyr
                      • 2004.06
                      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep Wyświetlenie odpowiedzi
                      U nas głównym celem KP jest wypchnąć z rynku nie Tatrę czy Harnasia ale naszą Perłę ,która jeszcze się wyróżnia smakiem z tej całej masówki.Dlatego jest sporo akcji typu za każdego kupionego Żubra jest dofinansowanie do ławek w parkach w Lublinie
                      Nie chodzi o to, że sie wyróżnia smakiem, tylko wyróżnia się przede wszystkim udziałem rynkowym. A te ławki, to akurat nie sądzę, żeby ludzi skłoniły do zakupu.
                      blog.kopyra.com

Comment

• remfire
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.03
                        • 1334

Może bezpośrednio nie skłonią do zakupu , ale przypomną podczas spaceru na " że dobrze odpocząć przy Żubrze". A skoro przypomną to... łatwiej będzie zawalczyć o ten udział rynkowy.

Comment

• Pati33
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2008.04
                          • 2

Cała KP ...piwa już dawno nie robi bo raczej albo nawet z pewnością jest to produkt piwopodobny..... Ale ludzie z marketingu siedzą tam i kombinują jak złapać klienta... Żubra na ławki, sentyment do rodzinnej przyrody, Dębowe na tradycyjny sposób ważenia z leżakowanie w dębowych beczkach(ha, ha), Lecha premium na styl techno, disco i całe te lech beach party...

Słyszeliście o tym jak ostatnio był w telewizji Travel Channel czy podobnym kanale cykl filmów o Wielkopolsce. Podobno jej głównym atutem jest to że leży na Głównym Szlaku Piwnym.. W radiu pan zachwalał ten program, całą akcje a rozwijając temat piwnego szlaku mówił: UWAGA bo w Wielkopolsce mamy jeden z najnowocześniejszych browarów w Europie- to oczywiście browary lech-dodał, i mamy największe centrum handlowe Stary browar. Trzecim argumentem było to ze mamy browar restauracyjny Brovaria.( to ostatnie to jeszcze jakoś rozumiem)
                          W każdym razie bardzo ubawiła mnie ta odpowiedź

Comment

• delvish
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.11
                            • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pati33 Wyświetlenie odpowiedzi
                            tradycyjny sposób ważenia
                            FCJP: warzenia
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pati33 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Słyszeliście o tym jak ostatnio był w telewizji Travel Channel czy podobnym kanale cykl filmów o Wielkopolsce. Podobno jej głównym atutem jest to że leży na Głównym Szlaku Piwnym..
                            No akurat Wielkopolsce tradycji piwnych odmówić nie sposób
                            "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                            (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Krzysiu
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2001.02
                              • 14936

A komu sposób?

Comment

Przetwarzanie...
                              X