A może chodzi tu o Żnin po chronicznym remoncie? Wielkość maksymalna produkcji z grubsza by się zgadzała. Krajan ma większe moce produkcyjne i działa, a tu wyraźnie jest napisane, że browar jest gotowy do uruchomienia.
Skoro człowiek z branży mówi, że Szubin, to należy zakończyć dywagacje. Lepiej podyskutować o tym, czemu nikt (prawie nikt) nie wiedział o tworzącym się przecież od dłuższego czasu browarze?
Z końcem roku w Wielkopolskim Kole rozpoczął działalność browar restauracyjny.
Browar "Beefteka Browar Koło" zlokalizowany jest w pobliżu centrum, półtora kilometra od dworca kolejowego.
Lokal mieści się w budynku handlowo-usługowym na dolnym poziomie, dość zakamuflowany...
Witam.
Poszukuję informacji o przedwojennym browarze w Pakości (Pakosch) koło Inowrocławia.
W XIX w. istniała m.in. fabryka wód mineralnych, browar, destylarnia ... ale konkretnej informacji nie posiadam.
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Fulda to 60-tysięczne zabytkowe miasto (12 wiek) położone w Hesji, właściwie w środku Niemiec, przy ważnej magistral kolejowej, więc świetnie skomunikowane właściwie z całym krajem. Od dworca kolejowego idziemy Bahnhofstraße cały czas w dół, potem koło kościoła przez centrum starówki. Gdy się...
Comment