Janów - wieści z browaru
Collapse
X
-
będą przekierowania, bo nie przyjmujesz do wiadomości istnienia pewnych zasad w BrowarBizie, a w szczególności w dziale Piwo-Konkretnie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzibędą przekierowania, bo nie przyjmujesz do wiadomości istnienia pewnych zasad w BrowarBizie, a w szczególności w dziale Piwo-Konkretnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika edkor Wyświetlenie odpowiedziw zasadzie wszystko jest nowe
ale primo nowe jest piwko
nowa jakosc
mam tez nowy plakat
bardzo fajnie wyszedlPiwa i pacierza nie odmawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedziEtykieta niestety słabiutka i od razu sugeruje taniochę... Szkoda.
szefuniu ale inteligentni ludzie o gustach nie dyskutują
Comment
-
-
Rzeczywiście, masz rację, o gustach się nie dyskutuje. Zobaczymy jak poradzi sobie na rynku. Do tego nie wiemy, jaki był zamysł autora tzn. do jakiego klienta jest kierowana, w jakim kanale będzie prowadzona dystrybucja i na jakim obszarze, czy ta etykieta będziejedyną reklamą tego produktu, o jaką półkę cenową chodzi itd.Robię to co lubię - produkuję piwo.
Comment
-
-
Faktycznie post nic nie mówi na czym ta "nowość" Janowa ma polegać . Skan przypomina mi raczej postawkę niż etykietę ale jeśli nawet jest to ta druga to oprócz ładnej zielonej kolorystyki nie wyróżnia się orginalnością graficzną. Kolejny wzór jakich u nas masa tj wygięta wstęga z nazwą piwa wpisana w opionowy owal z herbem w jego gornej polowie. Dobrze ze browar użył własnej nazwy JANÓW a nie jakiś kolejny wynalazek typu supermarketowy PILSENER lub jakaś bezpłciowa a la "zagramaniczno" (np niemiecko) brzmiąca nazwa. Jesli to etykieta to dlaczego nie ma parametrow piwa ? Czyżby jak to się coraz częsciej dzieje zostały przeniesione na kontrę ? Szkoda że wiekszośc etykiet jest robiona na jedno kopyto tymbardziej że możliwości wspolczesnego projektowania na komputerach pozwalają na stworzenie czegoś znacznie ladniejszego i ORGINALNIEJSZEGO Moze potencjalni Twórcy wspolczesnych etykiet powinni częściej wzorować się na pięknych przedwojennych etykietach
Tak czy siak życze Janowowi powodzenia w wybiciu się na rynku z dobrym i ORGINALNYM produktem.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Tak mi się z czymś ta etykieta kojarzyła, aż znalazłem: http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=5307. Wyraźnie widać kontynuację pomysłu sprzed paru ładnych lat...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
przyznam szczerze, że etykieta (czy tam podstawka) bardzo ładna - jednocześnie tradycyjna i rzucająca się w oczy, a przy tym nie tandetna i na prawdę elegancka
inteligentni ludzie o gustach nie dyskutują
odchodząc od tematu naprawdę nie wiem skąd się wzięło to debilne przysłowie, że "o gustach się nie dyskutuje"; w zasadzie w myśl tego sformułowania powinniśmy zamknąć to forum - bo jeden lubi piwa bardziej słodowe, drugi bardziej goryczkowe, trzeci redsa, a czwarty wcale nie lubi - ale o gustach przecież się nie dyskutuje!! choć widzę, że trochę się zmieniło - tera inteligencja o gustach nie dyskutuje
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziodchodząc od tematu naprawdę nie wiem skąd się wzięło to debilne przysłowie, że "o gustach się nie dyskutuje"; w zasadzie w myśl tego sformułowania powinniśmy zamknąć to forum - bo jeden lubi piwa bardziej słodowe, drugi bardziej goryczkowe, trzeci redsa, a czwarty wcale nie lubi - ale o gustach przecież się nie dyskutuje!! choć widzę, że trochę się zmieniło - tera inteligencja o gustach nie dyskutuje
Comment
-
-
To ja może zbiorę do kupy i uszczegółowię zdawkowe informacje edkora.
Janowski browar ostatnio rusza z marketingiem. Z tego co wiem na razie jego oznakami są:
- zmiana loga - obrazek zamieszczony w 1. poście (nie jest to etykieta!) - np. w tych okienkach przy nalewakach
- doprawdy przepiękny plakat reklamowy, który wisi w punktach sprzedaży i u mnie na ścianie ; nie mam cyfrówki to bym zamieścił zdjęcie; dominuje kolor zielony i co mnie bardzo cieszy - elementy zbożowe a nie chmielowe (zgodnie ze stanem faktycznym składu piwa); po prawej stronie napełniona szklanka (o której za chwilę); na górze napis Janów. Naturalnie złote., na dole Janów Jasne Pełne
- nowe szklanki z nowym logo, które są dopiero zamówione - co mnie bardzo cieszy będzie to najlepsze na świecie szkło z Krosna (obecnie w Janowie punkty sprzedaży też leją do Krosna, tylko że jest to goła szklanka; kształt nowej będzie nieco inny, z bardziej rozszerzoną górną częścią)
- długopisy z napisem Janów (szkoda że z niebieskim wkładem)
O podstawkach nic mi nie wiadomo.
A samo piwo - podtrzymuję to co napisałem w ostatnim poście w temacie o Janowie - jest chmielowe a nie słodowe jak do wczesnej jesieni ub. r.; z dodatkowymi smaczkami woskowymi pochodzącymi z tzw. masy okocimskiej, którą wykładane są baseny fermentacyjne. Bardzo dobre, choć nie znakomite.
Comment
-
Comment