Janów - wieści z browaru

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • edkor
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.11
    • 31

Janów - wieści z browaru

Witajcie
    Znacie nowy Janów
    Click image for larger version

Name:	janow.jpg
Views:	1
Size:	80,5 KB
ID:	2079455
    Zapraszam na forum i ART bez przekierowan proszę.
    To NOWY JANÓW
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23977

będą przekierowania, bo nie przyjmujesz do wiadomości istnienia pewnych zasad w BrowarBizie, a w szczególności w dziale Piwo-Konkretnie.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• zAjkA
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1089

W jakim sensie ten Janów jest nowy? Tylko poprzez etykietę?
      Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• edkor
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.11
        • 31

w zasadzie wszystko jest nowe
        ale primo nowe jest piwko
        nowa jakosc
        mam tez nowy plakat
        bardzo fajnie wyszedl

Comment

• edkor
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.11
          • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
          będą przekierowania, bo nie przyjmujesz do wiadomości istnienia pewnych zasad w BrowarBizie, a w szczególności w dziale Piwo-Konkretnie.
          oj Arturo Arturo

Comment

• coldfire
            Porucznik Browarny Tester
            • 2008.01
            • 374

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika edkor Wyświetlenie odpowiedzi
            w zasadzie wszystko jest nowe
            ale primo nowe jest piwko
            nowa jakosc
            mam tez nowy plakat
            bardzo fajnie wyszedl
            Ja bym dał do białych porterów
            Piwa i pacierza nie odmawiam

Comment

• szefunio
              • 2007.01
              • 481

Etykieta niestety słabiutka i od razu sugeruje taniochę... Szkoda.
              Robię to co lubię - produkuję piwo.

Comment

• edkor
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2007.11
                • 31

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szefunio Wyświetlenie odpowiedzi
                Etykieta niestety słabiutka i od razu sugeruje taniochę... Szkoda.
                no wlasnie kochany etykieta ZAJE....STA

szefuniu ale inteligentni ludzie o gustach nie dyskutują

Comment

• szefunio
                  • 2007.01
                  • 481

Rzeczywiście, masz rację, o gustach się nie dyskutuje. Zobaczymy jak poradzi sobie na rynku. Do tego nie wiemy, jaki był zamysł autora tzn. do jakiego klienta jest kierowana, w jakim kanale będzie prowadzona dystrybucja i na jakim obszarze, czy ta etykieta będziejedyną reklamą tego produktu, o jaką półkę cenową chodzi itd.

Comment

• Cooper
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🥛🥛🥛
                    • 2002.11
                    • 6058

Faktycznie post nic nie mówi na czym ta "nowość" Janowa ma polegać . Skan przypomina mi raczej postawkę niż etykietę ale jeśli nawet jest to ta druga to oprócz ładnej zielonej kolorystyki nie wyróżnia się orginalnością graficzną. Kolejny wzór jakich u nas masa tj wygięta wstęga z nazwą piwa wpisana w opionowy owal z herbem w jego gornej polowie. Dobrze ze browar użył własnej nazwy JANÓW a nie jakiś kolejny wynalazek typu supermarketowy PILSENER lub jakaś bezpłciowa a la "zagramaniczno" (np niemiecko) brzmiąca nazwa. Jesli to etykieta to dlaczego nie ma parametrow piwa ? Czyżby jak to się coraz częsciej dzieje zostały przeniesione na kontrę ? Szkoda że wiekszośc etykiet jest robiona na jedno kopyto tymbardziej że możliwości wspolczesnego projektowania na komputerach pozwalają na stworzenie czegoś znacznie ladniejszego i ORGINALNIEJSZEGO Moze potencjalni Twórcy wspolczesnych etykiet powinni częściej wzorować się na pięknych przedwojennych etykietach
                    Tak czy siak życze Janowowi powodzenia w wybiciu się na rynku z dobrym i ORGINALNYM produktem.
                    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• Wujcio_Shaggy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.01
                      • 4628

Tak mi się z czymś ta etykieta kojarzyła, aż znalazłem: http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=5307. Wyraźnie widać kontynuację pomysłu sprzed paru ładnych lat...
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• szefunio
                        • 2007.01
                        • 481

Czyli kontynuacja pomysłu sprzed paru lat. Widocznie "sukces" tamtej etykiety w zupełności wystarczył właścicielom browaru i uznali, że warto go powtórzyć

Comment

• Sokół83
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1598

przyznam szczerze, że etykieta (czy tam podstawka) bardzo ładna - jednocześnie tradycyjna i rzucająca się w oczy, a przy tym nie tandetna i na prawdę elegancka

inteligentni ludzie o gustach nie dyskutują
                          czyli jedynie żule spod sklepu czy dresiarze z bramy chodzą po muzeach sztuki, zwiedzają zabytki, wypowiadają się na temat aranżacji wnętrz, nowej architektury, strojów, stylistyki samochodów czy choćby smaku piwa, a całe reszta przyjmuje bezkrytycznie to co im się podaje i ich otacza, i "łyka" wszystko bez zastanowienia?

odchodząc od tematu naprawdę nie wiem skąd się wzięło to debilne przysłowie, że "o gustach się nie dyskutuje"; w zasadzie w myśl tego sformułowania powinniśmy zamknąć to forum - bo jeden lubi piwa bardziej słodowe, drugi bardziej goryczkowe, trzeci redsa, a czwarty wcale nie lubi - ale o gustach przecież się nie dyskutuje!! choć widzę, że trochę się zmieniło - tera inteligencja o gustach nie dyskutuje
                          Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
                            odchodząc od tematu naprawdę nie wiem skąd się wzięło to debilne przysłowie, że "o gustach się nie dyskutuje"; w zasadzie w myśl tego sformułowania powinniśmy zamknąć to forum - bo jeden lubi piwa bardziej słodowe, drugi bardziej goryczkowe, trzeci redsa, a czwarty wcale nie lubi - ale o gustach przecież się nie dyskutuje!! choć widzę, że trochę się zmieniło - tera inteligencja o gustach nie dyskutuje
                            Ze starożytności się wzięło. A chodzi o to, że czyjeś gusta, upodobania nie podlegają krytyce czy dyskusji. Jeśli ktoś lubi Tyskie, to nie znaczy, że można go za to krytykować. To jest jego sprawa. Natomiast IMO na forum jak nasze, zawsze się o dyskusję o gustach będziemy ocierać. Chodzi jednak o to, żeby krytykować dajmy na to Tyskie, za to, że nie ma goryczki, nie ma głębi, śmierdzi szmatą itd., a nie krytykować kogoś kto pija Tyskie, że nie ma głębi, jest prostakiem i śmierdzi szmatą.
                            blog.kopyra.com

Comment

• sandacz
                              • 2007.01
                              • 345

To ja może zbiorę do kupy i uszczegółowię zdawkowe informacje edkora.
                              Janowski browar ostatnio rusza z marketingiem. Z tego co wiem na razie jego oznakami są:
                              - zmiana loga - obrazek zamieszczony w 1. poście (nie jest to etykieta!) - np. w tych okienkach przy nalewakach
                              - doprawdy przepiękny plakat reklamowy, który wisi w punktach sprzedaży i u mnie na ścianie ; nie mam cyfrówki to bym zamieścił zdjęcie; dominuje kolor zielony i co mnie bardzo cieszy - elementy zbożowe a nie chmielowe (zgodnie ze stanem faktycznym składu piwa); po prawej stronie napełniona szklanka (o której za chwilę); na górze napis Janów. Naturalnie złote., na dole Janów Jasne Pełne
                              - nowe szklanki z nowym logo, które są dopiero zamówione - co mnie bardzo cieszy będzie to najlepsze na świecie szkło z Krosna (obecnie w Janowie punkty sprzedaży też leją do Krosna, tylko że jest to goła szklanka; kształt nowej będzie nieco inny, z bardziej rozszerzoną górną częścią)
                              - długopisy z napisem Janów (szkoda że z niebieskim wkładem)
                              O podstawkach nic mi nie wiadomo.

A samo piwo - podtrzymuję to co napisałem w ostatnim poście w temacie o Janowie - jest chmielowe a nie słodowe jak do wczesnej jesieni ub. r.; z dodatkowymi smaczkami woskowymi pochodzącymi z tzw. masy okocimskiej, którą wykładane są baseny fermentacyjne. Bardzo dobre, choć nie znakomite.

Comment

Przetwarzanie...
                              X