Janów - wieści z browaru

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • delvish
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.11
    • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz Wyświetlenie odpowiedzi
    Janowski browar ostatnio rusza z marketingiem.
    Oby nie okazało się, że o kilka lat za późno.
    Zmiana dotyczy w zasadzie wyłącznie kolorystyki logo. W dodatku z IMO ładnej na gorszą - zieloną.
    dominuje kolor zielony i co mnie bardzo cieszy - elementy zbożowe a nie chmielowe (zgodnie ze stanem faktycznym składu piwa)
    A ten kolor zielony to niby skąd się wziął?
    będzie to najlepsze na świecie szkło z Krosna
    No to raczej lekka przesada.
    A samo piwo - podtrzymuję to co napisałem w ostatnim poście w temacie o Janowie - jest chmielowe a nie słodowe jak do wczesnej jesieni ub. r.; z dodatkowymi smaczkami woskowymi pochodzącymi z tzw. masy okocimskiej, którą wykładane są baseny fermentacyjne. Bardzo dobre, choć nie znakomite.
    Niestety zmiana jest mniemam na gorsze, bo do jesieni ub. r. janowskie piwo było wybitne. Swoją drogą ciekawe skąd oni tę masę okocimską biorą. W Okocimiu jej już długo nie produkują.
    Last edited by delvish; 2008-05-06, 15:18.
    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
    (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• kentaki
      Porucznik Browarny Tester
      • 2002.10
      • 452

Piłem dziś ten "nowy" JANÓW i stwierdzam, że to chyba jednak "stary", czyli klasyczna 14, choć w smaku jakby lżejsze. Generalnie piana ok trwała, jasna, kolorek stare złoto znany z 14. Piwo było trochą za bardzo schłodzone więc smak trocha zafałszowany ale piwko jest dobre, gładko wchodzi, z delikatną goryczka i nie było kwaśne jak często sie zdarzało w przypadku Janowa. Podsumowując myślę, że jest to jednak ten sam Janów 14, pomimo opisu na nalewaku jasne pełne. Grunt, że było świeże, a koszt 2 zł za kufel 0,5L to już bajka. Polecam.

Comment

• edkor
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.11
        • 31

To ja może zbiorę do kupy i uszczegółowię zdawkowe informacje edkora.
        Janowski browar ostatnio rusza z marketingiem. Z tego co wiem na razie jego oznakami są:
        - zmiana loga - obrazek zamieszczony w 1. poście (nie jest to etykieta!) - np. w tych okienkach przy nalewakach
        - doprawdy przepiękny plakat reklamowy, który wisi w punktach sprzedaży i u mnie na ścianie ; nie mam cyfrówki to bym zamieścił zdjęcie; dominuje kolor zielony i co mnie bardzo cieszy - elementy zbożowe a nie chmielowe (zgodnie ze stanem faktycznym składu piwa); po prawej stronie napełniona szklanka (o której za chwilę); na górze napis Janów. Naturalnie złote., na dole Janów Jasne Pełne
        - nowe szklanki z nowym logo, które są dopiero zamówione - co mnie bardzo cieszy będzie to najlepsze na świecie szkło z Krosna (obecnie w Janowie punkty sprzedaży też leją do Krosna, tylko że jest to goła szklanka; kształt nowej będzie nieco inny, z bardziej rozszerzoną górną częścią)
        - długopisy z napisem Janów (szkoda że z niebieskim wkładem)
        O podstawkach nic mi nie wiadomo.

A samo piwo - podtrzymuję to co napisałem w ostatnim poście w temacie o Janowie - jest chmielowe a nie słodowe jak do wczesnej jesieni ub. r.; z dodatkowymi smaczkami woskowymi pochodzącymi z tzw. masy okocimskiej, którą wykładane są baseny fermentacyjne. Bardzo dobre, choć nie znakomite.

jest to etykieta

Comment

Przetwarzanie...
        X