czeski koncerniak zdecydowanie lepszy od polskiego!
Przykład? Radegast.
Nie zachwycę się tym piwem.
Nie kupię w sklepie butelki z Radegastem.
Nie będę reklamował tego piwa wśród znajomych, tak jak to robię np. z polickovskim Hradebni.
Ale...
Znalazłem się statnio w pewnych okolicznościach, w których z braku wyboru z beki był Radegast - urlop w rejonie Ostravic (zbyt późno dowiedziałem się od naszego czeskiego kolegi - boris-cz - o innych możliwościach; następnym razem się poprawię).
A zatem:
Którego polskiego koncerniaka podadzą z przecudowną trzęsącą się czapką piany?
Radegasta podali.
Który polski koncerniak będzie zostawiał ładne krążki tej piany na ściance szklanki?
Radegast zostawiał.
Którym polskim koncerniakiem ugaszę pragnienie oblizawszy się po ostatnim łyku?
Radegastem ugasiłem.
Który polski koncerniak nie jest przegazowany?
Radegast nie był.
I wreszcie który polski koncerniak smakuje jak piwo?
Radegast smakował jak piwo...
Powyższe jest oczywiście moim subiektywnym postrzeganiem smaku piwnego, jednakże uważam, że w jakimś stopniu potwierdza wyższość czeskiego koncerniaka nad polskim.
Przykład? Radegast.
Nie zachwycę się tym piwem.
Nie kupię w sklepie butelki z Radegastem.
Nie będę reklamował tego piwa wśród znajomych, tak jak to robię np. z polickovskim Hradebni.
Ale...
Znalazłem się statnio w pewnych okolicznościach, w których z braku wyboru z beki był Radegast - urlop w rejonie Ostravic (zbyt późno dowiedziałem się od naszego czeskiego kolegi - boris-cz - o innych możliwościach; następnym razem się poprawię).
A zatem:
Którego polskiego koncerniaka podadzą z przecudowną trzęsącą się czapką piany?
Radegasta podali.
Który polski koncerniak będzie zostawiał ładne krążki tej piany na ściance szklanki?
Radegast zostawiał.
Którym polskim koncerniakiem ugaszę pragnienie oblizawszy się po ostatnim łyku?
Radegastem ugasiłem.
Który polski koncerniak nie jest przegazowany?
Radegast nie był.
I wreszcie który polski koncerniak smakuje jak piwo?
Radegast smakował jak piwo...
Powyższe jest oczywiście moim subiektywnym postrzeganiem smaku piwnego, jednakże uważam, że w jakimś stopniu potwierdza wyższość czeskiego koncerniaka nad polskim.
Comment