Sreberka na szyjce

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2008.03
    • 3606

Sreberka na szyjce

Czemu niektórzy producenci durnie tracą tysiące złotych/ojro/dolarów na owijanie szyjki w sreberko? Estetyka żadna, a denerwuje nieziemsko.
    Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.
  • pationkin
    Gość
    • 2003.01
    • 74

Po pierwsze estetyka reklamy , po drugie szanowanie wyrobu. Mam nadzieje ze zrozumiesz jak zaczniesz coś produkowac na rynek konsumencki i nie Będziesz jedynie zwykłym zjadaczem chleba( piwnego)

Comment

• kishar
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2003.10
      • 1691

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedzi
      Czemu niektórzy producenci durnie tracą tysiące złotych/ojro/dolarów na owijanie szyjki w sreberko? Estetyka żadna, a denerwuje nieziemsko.
      Nie wiem co w tym denerwującego
      ale gdzieś kiedyś słyszałem historię, że oprócz estetyki chodzi o higienę osób pijących z butelki.

Comment

• Sokół83
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.12
        • 1598

dla spijaczy ławkowo-parkowych jest to trochę denerwujące bo sreberko włazi w zęby; względy higieniczne pewnie są takie, że sreberko przeciwdziała dostawaniu się brudu pod kapsel; z drugiej strony 3/4 piw które pije to butelkowe prosto z butelki (w większości bez sreberka) i jakoś mnie żadne choróbsko z tego tytułu nie dopadło; wręcz przeciwnie - jak byłem młodszy często wychodziły mi w gębie tzw. afty, a odkąd pije regularnie piwo pojawiają się niezwykle rzadko
        Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Totus
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.11
          • 326

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi
          ... z drugiej strony 3/4 piw które pije to butelkowe prosto z butelki (w większości bez sreberka)
          No jak możesz sie tutaj do tego przyznawać .

A w temacie: Mnie denerwują sreberka na butelkach bo ciężko się je odkleja kiedy potrzebuje butelki do domowego piwa :-)

Comment

• Latarnik
            Premium Lamplighter
            🥛🥛🥛🥛
            • 2004.06
            • 5031

Może jest też znaczenie praktyczne tych sreberek.
            Jeśli piwo w zielonej butelce jest schowane w kartonowym 4-6 paku to wystające szyjki są otoczone sreberkiem, które chroni zawartość butelki przed działaniem światła.
            5470 kapsli z wypitych piw
            874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
            "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
            https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
            Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
            https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

Comment

• coldfire
              • 2008.01
              • 374

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Totus Wyświetlenie odpowiedzi
              A w temacie: Mnie denerwują sreberka na butelkach bo ciężko się je odkleja kiedy potrzebuje butelki do domowego piwa :-)
              I właśnie o to chodzi!
              Domownicy się nieco denerwują, gdy pół godziny stoję nad zlewem i próbuję zerwać to draństwo, pozatym oznacza to zazwyczaj goły kapsel.
              pzdr
              Piwa i pacierza nie odmawiam

Comment

• zgrredek
                • 2002.10
                • 315

Sreberko sugeruje, że mamy w ręku produkt lepszy jakościowo, bardziej "dopieszczony". Sreberko niewątpliwie podnosi estetykę.
                www.collections.pl
                Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych

Comment

• shark_kk
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2008.11
                  • 3

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgrredek Wyświetlenie odpowiedzi
                  Sreberko niewątpliwie podnosi estetykę.
                  Zgadzam się, nie wydaje mi się żeby to miało jakieś większe znaczenie w jakości piwa. Trzeba przyznać że bardziej rzuca się w oczy na półce obok butelki bez sreberka.

Comment

• robox
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.11
                    • 8188

U nas to chyba już tylko Głubczyce się w to bawią (chociaż nie jestem tego w 100% pewien, bo już dawno nie widziałem w sklepie Braxa i Hammera).

Comment

• Makaron
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 2107

Jak dla mnie to moda. Butelki sie zmieniaja, etykiety i sposob prezentacji. Jak widac sreberko powoli odchodzi do lamusa
                      "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• piotrsh
                        • 2003.07
                        • 435

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgrredek Wyświetlenie odpowiedzi
                        Sreberko sugeruje, że mamy w ręku produkt lepszy jakościowo, bardziej "dopieszczony". Sreberko niewątpliwie podnosi estetykę.
                        ... czyli, jak to się mówi w żargonie wyżej pozycjonowane (droższe=z większą marżą producenta)
                        Pawełek 11.12.2006 godz. 14.51

Comment

• krzem82
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2005.11
                          • 113

Jak jest sreberko to nie widać czy jest poprawny nalew, przez co producenci, to co stracą na sreberka zaoszczędzą na niedolewach ha ha ha

Comment

• Candlekeep
                            • 2007.11
                            • 367

Zgadzam się, że sreberko podnosi estetykę. Piwo sprawia wtedy wrażenie, jakby było z nieco wyższej półki. I w moim odczuciu taki właśnie jest sens tego zabiegu. Nie sądzę, żeby miało to jakikolwiek inny cel...

Comment

• dryx
                              † 1966-2017 Piwosz w Raju
                              • 2002.04
                              • 1735

Sreberko, to tylko kwestia mody. U nas piwa z tzw najlepszej półki nie maja sreberek, praktycznie obecnie w Polsce chyba nie występują W Czechach sporo piw ma sreberka, ale nie jest to kwestia górnej półki czy nobilitacji. Sreberka ma np. Kozel, Kruszowicem i kilka innych piw, ale są to raczej średniaki niż górna pólka. Np. Budweiser, Urquell, Kelt, Stella ich nie mają. W przypadku np. Czech cała ta teoria się ma więc nijak do rzeczywistości.

Comment

Przetwarzanie...
                              X