Czemu niektórzy producenci durnie tracą tysiące złotych/ojro/dolarów na owijanie szyjki w sreberko? Estetyka żadna, a denerwuje nieziemsko.
Sreberka na szyjce
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziCzemu niektórzy producenci durnie tracą tysiące złotych/ojro/dolarów na owijanie szyjki w sreberko? Estetyka żadna, a denerwuje nieziemsko.
ale gdzieś kiedyś słyszałem historię, że oprócz estetyki chodzi o higienę osób pijących z butelki.
Comment
-
-
dla spijaczy ławkowo-parkowych jest to trochę denerwujące bo sreberko włazi w zęby; względy higieniczne pewnie są takie, że sreberko przeciwdziała dostawaniu się brudu pod kapsel; z drugiej strony 3/4 piw które pije to butelkowe prosto z butelki (w większości bez sreberka) i jakoś mnie żadne choróbsko z tego tytułu nie dopadło; wręcz przeciwnie - jak byłem młodszy często wychodziły mi w gębie tzw. afty, a odkąd pije regularnie piwo pojawiają się niezwykle rzadko
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedzi... z drugiej strony 3/4 piw które pije to butelkowe prosto z butelki (w większości bez sreberka)
A w temacie: Mnie denerwują sreberka na butelkach bo ciężko się je odkleja kiedy potrzebuje butelki do domowego piwa :-)
Comment
-
-
Może jest też znaczenie praktyczne tych sreberek.
Jeśli piwo w zielonej butelce jest schowane w kartonowym 4-6 paku to wystające szyjki są otoczone sreberkiem, które chroni zawartość butelki przed działaniem światła.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Totus Wyświetlenie odpowiedziA w temacie: Mnie denerwują sreberka na butelkach bo ciężko się je odkleja kiedy potrzebuje butelki do domowego piwa :-)
Domownicy się nieco denerwują, gdy pół godziny stoję nad zlewem i próbuję zerwać to draństwo, pozatym oznacza to zazwyczaj goły kapsel.
pzdrPiwa i pacierza nie odmawiam
Comment
-
-
Sreberko sugeruje, że mamy w ręku produkt lepszy jakościowo, bardziej "dopieszczony". Sreberko niewątpliwie podnosi estetykę.www.collections.pl
Forum Kolekcjonerów Rzeczy Najróżniejszych
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgrredek Wyświetlenie odpowiedziSreberko niewątpliwie podnosi estetykę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgrredek Wyświetlenie odpowiedziSreberko sugeruje, że mamy w ręku produkt lepszy jakościowo, bardziej "dopieszczony". Sreberko niewątpliwie podnosi estetykę.Pawełek 11.12.2006 godz. 14.51
Comment
-
-
Sreberko, to tylko kwestia mody. U nas piwa z tzw najlepszej półki nie maja sreberek, praktycznie obecnie w Polsce chyba nie występują W Czechach sporo piw ma sreberka, ale nie jest to kwestia górnej półki czy nobilitacji. Sreberka ma np. Kozel, Kruszowicem i kilka innych piw, ale są to raczej średniaki niż górna pólka. Np. Budweiser, Urquell, Kelt, Stella ich nie mają. W przypadku np. Czech cała ta teoria się ma więc nijak do rzeczywistości.
Comment
-
Comment