Informacja na etykiecie dot. PN (Polskiej Normy)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
    Uważam, że jednym z głównych przyczyn złej sytuacji małych browarów warzących dobre piwka nie jest konkurencja koncernów, a ich własna polityka.
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
    I tu się grubo mylisz główną przyczyną jest i jedno i drugie w zbliżonym stopniu.
    Nie do końca zgodzę się z Twoją opinią delvish, ale przyjmijmy, że masz rację. Zadajmy sobie jednak takie pytanie: na co małe browary mają wpływ?
    blog.kopyra.com

    Comment

    • darko
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.06
      • 2078

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
      Uważasz, że tradycyjna technologia musi być przestarzała?
      Uciekł mi jeden wyraz. Oczywiście tradycja NIE równa się zacofanie. Gdybyś choć trochę starał się zrozumieć o co mi chodzi (i innym Twoim dyskutantom) nie zadawałbyś takich retorycznych, zaczepnych pytań.

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
      I tu się grubo mylisz główną przyczyną jest i jedno i drugie w zbliżonym stopniu.
      A skąd wiesz, że ty "grubo się nie mylisz"?

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
      Zapewne nie. Mam jednak wrażenie, że np. duże browary własne wewnętrzne normy posiadają.
      Odwracasz kota ogonem. Raz piszesz o browarach restauracyjnych, innym razem o "dużych browarach".

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
      Oczywiście, że jest lepszy i wydaje mi się, że jako technologowi nie powinienem tłumaczyć ci dlaczego.
      Ja wolę piwo BEZ cukru i BEZ kukurydzy. No i bez kwasu askorbinowego, dozwolonego przez starą PN...
      Wycieczki osobiste pozostawię bez komentarza.
      Twoje zdrowie

      Comment

      • Krzysztof
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.04
        • 1689

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedzi
        Skoro twierdzą, że się trzymają normy z 1995r. to może tak właśnie jest?
        Jeżeli się faktycznie się trzymają to niech się trzymają. Niech podadzą np. ekstrakt jest fajnie.
        O ile nie produkują piwa bezalkoholowego wg tej normy to nie kłują w oczy innym urzędom.
        Poza tym dla klienta nie wiele się zmienia....
        Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
        www.twojmalybrowar.pl

        Comment

        Przetwarzanie...
        X