Chodziło oczywiście o procent brzeczki nastawanej. Mój błąd który nie zmienia meritum. Panowie opowiadają głupoty, że nie mogą robić piw o niskiej brzecce. Czesi mogą robić 10 w otwartych kadziach- czy też potrzebujesz przykładów?
ps. przykłądy nowych browarów z otwartymi kadziamiw Czechach znajdzies sobei na każdym piwnym serwerze - wystarczy wejść na strony nowych browarów i zobaczyć zakłądkę technologię.
Ja jestem fanatykiem małych browarów ale jak ich prezesi opowiadają farmazony to będę to tak nazywał.
W Czechach i Niemczech można robić 10, 11 i 12 o niskiej zawartości alkohlu w otwartych a tylko w Polsce nie można?
ps. przykłądy nowych browarów z otwartymi kadziamiw Czechach znajdzies sobei na każdym piwnym serwerze - wystarczy wejść na strony nowych browarów i zobaczyć zakłądkę technologię.
Ja jestem fanatykiem małych browarów ale jak ich prezesi opowiadają farmazony to będę to tak nazywał.
W Czechach i Niemczech można robić 10, 11 i 12 o niskiej zawartości alkohlu w otwartych a tylko w Polsce nie można?
Comment