Panowie, trochę odbiegacie od meritum
Chodzi o to, czy browary fermentujące w otwartych kadziach fermentują tam wszystko, w związku z czym argument małych polskich browarów o niemożności wykonania dobrego piwa o niskim blg w otwartej kadzi nie ma nic wspólnego z prawdą? Czy też może browary przez Was wymienione oprócz otwartych kadzi posiadają również tankofermentory, w których robią właśnie choćby piwa słabsze.
O masówce nie wspomnę, bo to chyba oczywiste, że w tankofermentorach
Chodzi o to, czy browary fermentujące w otwartych kadziach fermentują tam wszystko, w związku z czym argument małych polskich browarów o niemożności wykonania dobrego piwa o niskim blg w otwartej kadzi nie ma nic wspólnego z prawdą? Czy też może browary przez Was wymienione oprócz otwartych kadzi posiadają również tankofermentory, w których robią właśnie choćby piwa słabsze.
O masówce nie wspomnę, bo to chyba oczywiste, że w tankofermentorach
Comment