Artykuł Tomka Kopyry: Caution! High Voltage! / Uwaga na wysoki woltaż! - Komentarze
Collapse
X
-
-
Przecież nie napisałem, że wagowo...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
No niby nie, ale ja ten cytat zrozumiałem, ze na ratebeer podają w ABV, w przeciwieństwie (to już moje dopowiedzenie) do stron rosyjskich.
W ratebeer podają w ABV, czyli objętościowo.
Natomiast na stronach rosyjskich podają minimalną zawartość alkoholu ("не менее 4,5%" w przypadku Boczkariowa chociażby - http://www.bochkarev.ru/about/), widocznie taki u nich wymóg.Comment
-
Na stronach rosyjskich w ogóle nie podają, w czym podają...
A skoro podają wartość minimalną, to tak naprawdę niewielka z tego informacja płynie - gdyby Jabłonowo eksportowało Imperatora do Rosji, to też by napisali "nie mienieje 8%"...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Comment
-
Bardzo ciekawy artykuł Panie Kopyr. Widzę że minęły już dwa lata od przedstawienia go na forum. Ciekaw jestem Waszych spostrzeżeń i zmian jakie nastąpiły w tych dwóch latach które autor artykułu próbował przewidzieć.
Jestem amatorem piwnym, więcej tutaj czytam aniżeli piszę i według mnie jednak trend się nie odwrócił, lekkich piw które powstały nie mogę tak z głowy znaleźć (Grodziskie ale to chyba jubileuszowe), natomiast zabrano mi ulubionego Okocimia Portera i uzupełniono lukę Okocimiem Porterem, czyli procenty w górę. Ale to jeden tylko przykład.Comment
Related Topics
Collapse
-
Świat nie jest czarno-biały. Świat ekonomii także. Czy i w świecie piwa, pomiędzy biegunami producent-konsument jest jeszcze ktoś usytuowany? Zapraszam do kolejnego felietonu Tomka Kopyry!
Artykuł znajduje się tu:
http://www.browar.biz/artykuly.php?id=136
Zapraszam...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
W trzecim z kolei felietonie Tomek Kopyra w bardziej bojowym nastroju porusza istotną kwestię - czy mniejsze browary mogą sobie pozwolić na warzenie kiepskich piw?
Artykuł znajduje się tu:
http://www.browar.biz/artykuly.php?id=135
Zapraszam do komentowania i do ...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
W dziesiątym felietonie Tomek Kopyra zastanawia się nad kulisami określania dat przydatności do spożycia piwa - podawanych na opakowaniach. Kto określa takie a nie inne terminy? Dlaczego browary często same sobie utrudniają życie? (...)
Artykuł znajduje się do poczytania tu:
h...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Hoho, to już piąty! Tomek Kopyra w buńczucznym jak zwykle tonie
zastanawia się czy niepasteryzacja piwa to nie przypadkiem ślepy zaułek dla małych browarów nierestauracyjnych (dużo negowania w jednym zdaniu, wybaczcie).
Artykuł znajduje się tu:
http://www.browar.biz/artyku...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
W dziewiątym felietonie nieco spostrzeżeń o pewnej piwnej krainie...
Artykuł znajduje się tu:
http://www.browar.biz/artykuly.php?id=150
Zapraszam do czytania i komentowania!...-
Channel: Piwo - Gdzie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment