Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13
Wyświetlenie odpowiedzi
Belgijskie piwa w Polsce?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziFirma ta oferuje z beczki krieka, faro, geuze i lambika. To jest nędzne?
Bardzo proszę o podanie mi adresu takiego miejsca.
pozd
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziTaaak, to gdzie się mogę napić ich piw beczkowych w ten piątek w Warszawie ??
Bardzo proszę o podanie mi adresu takiego miejsca.
pozdMniej książków więcej piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziTaaak, to gdzie się mogę napić ich piw beczkowych w ten piątek w Warszawie ??- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Panowie, nie oszukujcie się......piwa belgijskie nie są dostępne w wersji beczkowej.
A, że raz od wielkiego dzwonu pojawia się coś na jakimś festynie lub festiwalu zdrowej żywności, nie może stanowić podstawy do twierdzenia o dostępności tego towaru. Zbyt długo piwo piję, żeby mi wciskać takie dyrdymały
Comment
-
-
Są dostępne dla właścicieli knajp, którzy mogą ale nie muszą ich mieć w swej ofercie. Widocznie za słabo się starasz jako ten konsument w Warszawie że tych piw nie ma w ofercie (jeszcze) żadna knajpa.Last edited by ART; 2010-06-11, 06:33.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Art....ale co ja mogę zrobić, żeby na jakąkolwiek restaurację wpłynąć ? Nic nie można zrobić. To właściciel knajpy powinien sam zaryzykować i postarać się o takie piwa. Tak jest wszędzie na świecie. Czy ty wiesz ile czasumi zajęło, aby namówić sklep spożywczy na Ciechany ?? Prawie dwa miesiące !! Póżniej była walka z tymi wiejskimi babami o to, by te piwa stały w lodówkach. Z właścicielami restauracji będzie jeszcze gorzej. Nie daj Boże wspomnieć o piwie belgijskim, które z natury do tanich nie należy
Ja jeszcze nie widziałem żadnego belgijskiego piwa, o którym ty piszesz. A na piwo chodzę bardzo często. Polacy nie znają się na handlu, co widać na każdym kroku.
Wielokrotnie starałem się zrozumieć, dlaczego w Polsce tak jest. My chyba nie mamy kultury picia piwa, my chlamy wódę, tak jak Ruscy. Ale patrząc w karty historii, widać, że browarnictwo było na naszych ziemiach od zawsze. Nie bardzo rozumiem, czemu z tymi piwami jest tak marnie dzisiaj. Uważam, że jedynym rozwiązaniem byłoby stworzenie piwiarni z prawdziwego zdarzenia, gdzie większość klientów stanowiłaby społeczność tego portalu. Ale trzeba znależć chętnego na coś takiego, zareklamować go i wspomagać swoją obecnością przy kuflu. Inaczej się chyba nie da.
Jeśli tobie udało się namówić jakąkolwiek knajpę na te piwa, to proszę podaj adres.
Ja się z wielką chęcią wybiorę dzisiaj.Last edited by petrus33; 2010-06-11, 09:05.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziWidocznie za słabo się starasz jako ten konsument w Warszawie że tych piw nie ma w ofercie (jeszcze) żadna knajpa.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi... Wielokrotnie starałem się zrozumieć, dlaczego w Polsce tak jest. My chyba nie mamy kultury picia piwa, my chlamy wódę, tak jak Ruscy. Ale patrząc w karty historii, widać, że browarnictwo było na naszych ziemiach od zawsze. Nie bardzo rozumiem, czemu z tymi piwami jest tak marnie dzisiaj ...
Trzeba wypowiedzieć Belgii wojnę i od razu się poddać. Niech nas pookupują ze dwieście lat, to może trochę się zmieni.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziAleż to bardzo proste. Rosja była najdłużej okupantem i zajmowała największy obszar. Znaczną cześć terenów, zajmujących przez pozostałych zaborców, zamieszkują uchodźcy ze wschodu lub ich potomkowie. Oni wszyscy rozsiewają wschodnie zwyczaje.
Trzeba wypowiedzieć Belgii wojnę i od razu się poddać. Niech nas pookupują ze dwieście lat, to może trochę się zmieni.
Grzeber......ja do Sketcha nie chodzę ze względów ideologicznych ))
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziA w Opolu są?
Są czynione przymiarki do tego
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek Wyświetlenie odpowiedziSą czynione przymiarki do tego
Jednak nowe, czyste parasole, płotki, lampki są ważniejsze niż dobre piwo.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Według mnie przesadzacie z tymi beczkami. I w Belgii jak chcesz się napić dobrego piwa w knajpie to raczej z butelki.
Z beczki to pije się w Czechach czy Niemczech, tam bym w życiu w knajpie nie wziął butelki do ręki, ale w Belgii jest inaczej.
Byłem kilka razy w Liege. Jest tam knajpa, gdzie mają 12 nalewaków. Ale oprócz tego koło 1000 piw butelkowych. Z beczki wypiłem tam dosłownie jedno piwo, to pierwsze, butelkowych mnóstwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziGrzeber......ja do Sketcha nie chodzę ze względów ideologicznych ))
A może właściciele knajp nie sprowadzają belgów ze względów ideologicznych, zatem macie remis. Tylko kto bardziej traci na takiej sytuacji.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
Comment