Belgijskie piwa w Polsce?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12579

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedzi
    Oferta jest naprawde nędzna. Generalnie mają piwa, na jakie nawet nie spoglądam, jak wejdę do sklepu gdzieś w Beneluxie
    To w Beneluksie jest więcej belgijskich piw niż w Polsce?

Comment

• petrus33
      Gość
      • 2008.01
      • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
      Firma ta oferuje z beczki krieka, faro, geuze i lambika. To jest nędzne?
      Taaak, to gdzie się mogę napić ich piw beczkowych w ten piątek w Warszawie ??
      Bardzo proszę o podanie mi adresu takiego miejsca.
      pozd

Comment

• anteks
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2003.08
        • 10769

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
        Bardzo proszę o podanie mi adresu takiego miejsca.
        pozd
        Jest formularz kontaktowy - zapytaj
        Mniej książków więcej piwa

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23932

Doprecyzuj jeszcze bo jest zbyt ogólnie.
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• petrus33
            Gość
            • 2008.01
            • 888

Panowie, nie oszukujcie się......piwa belgijskie nie są dostępne w wersji beczkowej.
            A, że raz od wielkiego dzwonu pojawia się coś na jakimś festynie lub festiwalu zdrowej żywności, nie może stanowić podstawy do twierdzenia o dostępności tego towaru. Zbyt długo piwo piję, żeby mi wciskać takie dyrdymały

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23932

Są dostępne dla właścicieli knajp, którzy mogą ale nie muszą ich mieć w swej ofercie. Widocznie za słabo się starasz jako ten konsument w Warszawie że tych piw nie ma w ofercie (jeszcze) żadna knajpa.
              Last edited by ART; 2010-06-11, 06:33.
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• petrus33
                Gość
                • 2008.01
                • 888

Art....ale co ja mogę zrobić, żeby na jakąkolwiek restaurację wpłynąć ? Nic nie można zrobić. To właściciel knajpy powinien sam zaryzykować i postarać się o takie piwa. Tak jest wszędzie na świecie. Czy ty wiesz ile czasumi zajęło, aby namówić sklep spożywczy na Ciechany ?? Prawie dwa miesiące !! Póżniej była walka z tymi wiejskimi babami o to, by te piwa stały w lodówkach. Z właścicielami restauracji będzie jeszcze gorzej. Nie daj Boże wspomnieć o piwie belgijskim, które z natury do tanich nie należy

Ja jeszcze nie widziałem żadnego belgijskiego piwa, o którym ty piszesz. A na piwo chodzę bardzo często. Polacy nie znają się na handlu, co widać na każdym kroku.

Wielokrotnie starałem się zrozumieć, dlaczego w Polsce tak jest. My chyba nie mamy kultury picia piwa, my chlamy wódę, tak jak Ruscy. Ale patrząc w karty historii, widać, że browarnictwo było na naszych ziemiach od zawsze. Nie bardzo rozumiem, czemu z tymi piwami jest tak marnie dzisiaj. Uważam, że jedynym rozwiązaniem byłoby stworzenie piwiarni z prawdziwego zdarzenia, gdzie większość klientów stanowiłaby społeczność tego portalu. Ale trzeba znależć chętnego na coś takiego, zareklamować go i wspomagać swoją obecnością przy kuflu. Inaczej się chyba nie da.

Jeśli tobie udało się namówić jakąkolwiek knajpę na te piwa, to proszę podaj adres.
                Ja się z wielką chęcią wybiorę dzisiaj.
                Last edited by petrus33; 2010-06-11, 09:05.

Comment

• grzeber
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼🍼
                  • 2002.05
                  • 2877

W Warszawie belgijskie piwa z kija można dostać tutaj.
                  pozdrawiam
                  www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• jacer
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2006.03
                    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                    Widocznie za słabo się starasz jako ten konsument w Warszawie że tych piw nie ma w ofercie (jeszcze) żadna knajpa.
                    A w Opolu są?
                    Milicki Browar Rynkowy
                    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                    No Hops, no Glory :)

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

... Wielokrotnie starałem się zrozumieć, dlaczego w Polsce tak jest. My chyba nie mamy kultury picia piwa, my chlamy wódę, tak jak Ruscy. Ale patrząc w karty historii, widać, że browarnictwo było na naszych ziemiach od zawsze. Nie bardzo rozumiem, czemu z tymi piwami jest tak marnie dzisiaj ...
                      Ależ to bardzo proste. Rosja była najdłużej okupantem i zajmowała największy obszar. Znaczną cześć terenów, zajmujących przez pozostałych zaborców, zamieszkują uchodźcy ze wschodu lub ich potomkowie. Oni wszyscy rozsiewają wschodnie zwyczaje.

Trzeba wypowiedzieć Belgii wojnę i od razu się poddać. Niech nas pookupują ze dwieście lat, to może trochę się zmieni.

Comment

• petrus33
                        Gość
                        • 2008.01
                        • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ależ to bardzo proste. Rosja była najdłużej okupantem i zajmowała największy obszar. Znaczną cześć terenów, zajmujących przez pozostałych zaborców, zamieszkują uchodźcy ze wschodu lub ich potomkowie. Oni wszyscy rozsiewają wschodnie zwyczaje.
                        Trzeba wypowiedzieć Belgii wojnę i od razu się poddać. Niech nas pookupują ze dwieście lat, to może trochę się zmieni.
                        Hahahaaa to jest świetny pomysł Krzysiu !!
                        Grzeber......ja do Sketcha nie chodzę ze względów ideologicznych ))

Comment

• baklazanek
                          † 2014 Piwosz w Raju
                          • 2001.08
                          • 3562

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                          A w Opolu są?

Są czynione przymiarki do tego

Comment

• jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baklazanek Wyświetlenie odpowiedzi
                            Są czynione przymiarki do tego
                            hehe, w Miliczu też Od kilku lat.

Jednak nowe, czyste parasole, płotki, lampki są ważniejsze niż dobre piwo.
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

Comment

• piokl13
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2003.06
                              • 946

Według mnie przesadzacie z tymi beczkami. I w Belgii jak chcesz się napić dobrego piwa w knajpie to raczej z butelki.
                              Z beczki to pije się w Czechach czy Niemczech, tam bym w życiu w knajpie nie wziął butelki do ręki, ale w Belgii jest inaczej.
                              Byłem kilka razy w Liege. Jest tam knajpa, gdzie mają 12 nalewaków. Ale oprócz tego koło 1000 piw butelkowych. Z beczki wypiłem tam dosłownie jedno piwo, to pierwsze, butelkowych mnóstwo.

Comment

• grzeber
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼🍼
                                • 2002.05
                                • 2877

Grzeber......ja do Sketcha nie chodzę ze względów ideologicznych ))

A może właściciele knajp nie sprowadzają belgów ze względów ideologicznych, zatem macie remis. Tylko kto bardziej traci na takiej sytuacji.
                                pozdrawiam
                                www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

Przetwarzanie...
                                X