Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33
Wyświetlenie odpowiedzi
Belgijskie piwa w Polsce?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziStatystyczny Kowalski pije Tyskie Gronie i popycha je Żywcem Fullem a nie Tesco Value
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maciek77 Wyświetlenie odpowiedziWpadaj najlepiej z rodziną i wszystkimi znajomymi. Niech poznają inne smaki. A skoro tak się reklamujesz jako specjalista od marketingu piwnego to postaraj się żeby piwo lane pozostało tam na dłużej i zawsze było świeże.
Comment
-
-
Oho, będzie dym
A co do belgów, to nie jest to przypadkiem porywanie się z motyką na słońce, jeśli niewiele jest miejsc, gdzie z kranu leją choćby dobre polskie piwo?Last edited by chemmobile; 2010-06-22, 18:19.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziOho, będzie dym
A co do belgów, to nie jest to przypadkiem porywanie się z motyką na słońce, jeśli niewiele jest miejsc, gdzie z kranu leją choćby dobre polskie piwo?
Domyślam się że chodzi o piwo w znaczeniu piwo w opozycji do przemysłowego produktu alkoholowego zawierającego słód jęczmienny
Comment
-
-
piwa belgijskie
Gdzieś tam wyczytałem, że belgijskie piwo jest dostępne w sieci "Delikatesy Francuskie". W gorący czerwcowy wieczór udałem się do jednego z tych sklepów (w Bydgoszczy) mając nadzieję na jakiś ciekawy zakup. Niestety na półkach nie wypatrzyłem nic interesującego, może cenny towar dla wtajemniczonych trzymają pod ladą, pomyślałem, nie zaszkodzi zapytać. Zapytałem więc o piwa belgijskie i dowiedziałem się, że owszem są, ale tylko Corona i Miller. Nie pozostało mi nic więcej jak tylko życzyć miłej pani dobrej nocy, a mnie poratował kupiony wcześniej Corsendonk (dobry jak cholera).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziKoleś, dawaj rady swoim znajomym, a nie mnie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krony Wyświetlenie odpowiedziZapytałem więc o piwa belgijskie i dowiedziałem się, że owszem są, ale tylko Corona i Miller.
Kiedyś w sklepie z winami w Warszawie znajoma Słowaczka pytała o słowackie wina, na co usłyszała że "typowo słowackich to nie ma, ale są słoweńskie"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedziGwarantuję Ci kopyr, że gdybym otworzył pub, to miałbym full ludzi od samego początku. I nie wchodziłbym w smrodliwe układy z koncernami, tylko miałbym beczkowe piwo z kilku niezależnych browarów. W czym problem ? Aaaa, bo nie schodzi. To trzeba znależć sposób na to by schodziło !
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedziNo to w czym problem? Masz szanse pokazać tym wszystkim warszaffskim ćwokom co to sie na byznesie nie znają, że Ty, petrus33 potrafisz!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziTo kup lokal komuś z nas, a gwarantuję, że będą tam same rarytasy: belgijskie, wyspiarskie, a nawet z Vanuatu, jeśli szefem zostanie Kloss.
Coś nie pasuje ???
Comment
-
Comment