Belgijskie piwa w Polsce?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • maciek77
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.06
    • 4

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika petrus33 Wyświetlenie odpowiedzi
    Dzwoniłem rano do człowieka z tej knajpy i powiedział mi, że o beczkowym nie słyszał.
    Ale przed sekundą rozmawiałem z niejaką Zosią i powiedziała mi, że od 1 lipca będą dwa lambiki beczkowe od 17.00......cena bedzie między 10-12zł za 0.5L Nie bardzo chce mi się w to wierzyć, skoro u nich to samo piwo w butelce, kosztuje 15zł. Z pewnością tam wpadnę.
    Wpadaj najlepiej z rodziną i wszystkimi znajomymi. Niech poznają inne smaki. A skoro tak się reklamujesz jako specjalista od marketingu piwnego to postaraj się żeby piwo lane pozostało tam na dłużej i zawsze było świeże.

Comment

• kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
      Statystyczny Kowalski pije Tyskie Gronie i popycha je Żywcem Fullem a nie Tesco Value
      Nie Żywcem, a Żubrem. Żubr jest za Tyskim.
      blog.kopyra.com

Comment

• mimazy
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2010.04
        • 118

Żubr jest za rogiem
        ale dość offtopów, mam nadzieję że kolega Piviaria nie ma do mnie urazy i wróćmy do piw belgijskich
        Niedawno (z miesiąc temu) zwiedzałem Brugijskiego De Halve Maan...

Comment

• petrus33
          Gość
          • 2008.01
          • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika maciek77 Wyświetlenie odpowiedzi
          Wpadaj najlepiej z rodziną i wszystkimi znajomymi. Niech poznają inne smaki. A skoro tak się reklamujesz jako specjalista od marketingu piwnego to postaraj się żeby piwo lane pozostało tam na dłużej i zawsze było świeże.
          Koleś, dawaj rady swoim znajomym, a nie mnie

Comment

• Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

Do swoich pracowników też się tak odnosisz? Muszą być naprawdę szczęśliwi w pracy.

Comment

• chemmobile
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2009.03
              • 2168

Oho, będzie dym

A co do belgów, to nie jest to przypadkiem porywanie się z motyką na słońce, jeśli niewiele jest miejsc, gdzie z kranu leją choćby dobre polskie piwo?
              Last edited by chemmobile; 2010-06-22, 18:19.
              Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
              Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• mimazy
                • 2010.04
                • 118

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
                Oho, będzie dym

A co do belgów, to nie jest to przypadkiem porywanie się z motyką na słońce, jeśli niewiele jest miejsc, gdzie z kranu leją choćby dobre polskie piwo?
                nie ma dymu bez ognia
                Domyślam się że chodzi o piwo w znaczeniu piwo w opozycji do przemysłowego produktu alkoholowego zawierającego słód jęczmienny

Comment

• krony
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2004.10
                  • 4

piwa belgijskie

Gdzieś tam wyczytałem, że belgijskie piwo jest dostępne w sieci "Delikatesy Francuskie". W gorący czerwcowy wieczór udałem się do jednego z tych sklepów (w Bydgoszczy) mając nadzieję na jakiś ciekawy zakup. Niestety na półkach nie wypatrzyłem nic interesującego, może cenny towar dla wtajemniczonych trzymają pod ladą, pomyślałem, nie zaszkodzi zapytać. Zapytałem więc o piwa belgijskie i dowiedziałem się, że owszem są, ale tylko Corona i Miller. Nie pozostało mi nic więcej jak tylko życzyć miłej pani dobrej nocy, a mnie poratował kupiony wcześniej Corsendonk (dobry jak cholera).

Comment

• maciek77
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2010.06
                    • 4

Koleś, dawaj rady swoim znajomym, a nie mnie
                    Wiem, że od dawania rad jestes najlepszy. Jest jednak semantyczna różnica między radą a zaproszeniem. Kultura też istnieje.

Comment

• mimazy
                      • 2010.04
                      • 118

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krony Wyświetlenie odpowiedzi
                      Zapytałem więc o piwa belgijskie i dowiedziałem się, że owszem są, ale tylko Corona i Miller.
                      Bardzo zachodniobelgijskie
                      Kiedyś w sklepie z winami w Warszawie znajoma Słowaczka pytała o słowackie wina, na co usłyszała że "typowo słowackich to nie ma, ale są słoweńskie"

Comment

• unkel
                        • 2008.08
                        • 244

Gwarantuję Ci kopyr, że gdybym otworzył pub, to miałbym full ludzi od samego początku. I nie wchodziłbym w smrodliwe układy z koncernami, tylko miałbym beczkowe piwo z kilku niezależnych browarów. W czym problem ? Aaaa, bo nie schodzi. To trzeba znależć sposób na to by schodziło !
                        No to w czym problem? Masz szanse pokazać tym wszystkim warszaffskim ćwokom co to sie na byznesie nie znają, że Ty, petrus33 potrafisz!

Comment

• petrus33
                          Gość
                          • 2008.01
                          • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika unkel Wyświetlenie odpowiedzi
                          No to w czym problem? Masz szanse pokazać tym wszystkim warszaffskim ćwokom co to sie na byznesie nie znają, że Ty, petrus33 potrafisz!
                          Problem w tym, że mam inne, ciekawsze zajęcia, niż prowadzenie piwiarni.

Comment

• żąleną
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2002.01
                            • 13239

To kup lokal komuś z nas, a gwarantuję, że będą tam same rarytasy: belgijskie, wyspiarskie, a nawet z Vanuatu, jeśli szefem zostanie Kloss.

Comment

• petrus33
                              Gość
                              • 2008.01
                              • 888

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
                              To kup lokal komuś z nas, a gwarantuję, że będą tam same rarytasy: belgijskie, wyspiarskie, a nawet z Vanuatu, jeśli szefem zostanie Kloss.
                              Nie ma problemu, Ty dasz pieniądze, a ja kupię lokal
                              Coś nie pasuje ???

Comment

• żąleną
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2002.01
                                • 13239

E, jeszcze kupisz w złym miejscu... Daj kasę i resztę zostaw nam. "Będzie pan zadowolony!"

Comment

Przetwarzanie...
                                X