Marszałek chce uruchomić te połączenie na stałe od stycznia 2009. W tym roku sfinansowane było tylko w okresie wakacji.
Z Lwówka Śl. do Trutnova na piwo pociągiem!
Collapse
X
-
Niestety, marszałek chyba zaspał i połączenia na razie nie ma. Jednak Czesi próbują coś w tej mierze zrobić. Od 8 marca (chyba jakieś święto ale nie pamiętam jakie) uruchamiają w soboty i niedziele 3 pary swoich pociągów na trasie Trutnov - Lubawka. Niestety, z Lubawki w dalszą drogę pociągiem się nie wybierzemy, bo ani w stronę Jeleniej Góry, ani Wałbrzycha nie ma w rozkładzie żadnego pociągu. Tak więc Lubawka będzie stacją PKP dostępną tylko czeskim pociągiem i tylko od strony Czech! Chyba że marszałek, wspólnie z PKP, coś zdziałają do 8 marca w celu uczczenia święta (ciągle nie pamiętam jakiego!) i jakieś polskie pociągi zorganizują, żeby w Lubawce można było się przesiąść i dojechać na trutnovskiego Krakonoša.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziOd 8 marca (chyba jakieś święto ale nie pamiętam jakie)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziNo masz, nie pamięta! Dzień kobiet!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedziJaki tam dzień kobiet - urodziny Gromita sąbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziNiestety, marszałek chyba zaspał i połączenia na razie nie ma. Jednak Czesi próbują coś w tej mierze zrobić. Od 8 marca (chyba jakieś święto ale nie pamiętam jakie) uruchamiają w soboty i niedziele 3 pary swoich pociągów na trasie Trutnov - Lubawka...
Comment
-
-
Do Žacléřa jeżdżą obecnie, a od rzeczonego 8 marca pojadą do Lubawki. Jest już odnośna poprawka do rozkładu jazdy.http://www.pr.pkp.pl/img_in//SRJP/Zm...04.02.2009.pdf
Comment
-
-
Przy okazji w tej poprawce można wyczytać, że od 8 marca uruchamiają w soboty i niedziele (oraz 13.IV, 1, 8.V, 6.VII, 28.IX, 28.X, 17.XI) poranną parę pociągów Usti n. Orlici - Międzylesie. Do Międzylesia przyjeżdża o 6.24, a wyjeżdża o 6.50. Nie wiem dla kogo ten pociąg, bo pierwszy ciapąg dojeżdża do Międzylesia po 8 rano. Można ew. dostać się z Czech na pociąg do Wrocławia o 6.30, jeśli ktoś planuje nocleg na dworcu w Usti
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Nie narzekaj, zawsze lepiej jak jest pociąg niż go nie ma. A ten wcale nie jest bez sensu dla Wrocławian co chcą dobrze popiwkować w browarku Kunc w Hodoninie. Bo tam zamykają w piątek i sobotę o 24, to nim dopiją ostatnie piwo będzie godz. 0:30. Spokojnym krokiem przespacerują się przez miasto do dworca gdzie o 1:43 odjeżdża pociąg AMICIUS z Budapesztu do Prahy. W Ústí nad Orlicí jest na 4:07 skąd 4:52 będzie połączenie do Międzylesia i dalej do Wrocławia. A jak jesteś we Wrocławiu to możesz już dojechać praktycznie w każdym kierunku. Przy okazji wynikło też dobre połączenie dla mieszkańców Dolnego Śląska wracających z Budapesztu. (Odjazd 19:58, w lecie 19:40)
Comment
-
-
Nie ma lekko. Nie uwierzę, że uruchomili to połączenie ze względu na możliwość przesiadki na pociąg relacji Budapeszt - Praga. Tu musi być drugie dno W życiu bym nie pomyślał o połączeniu tego pociągu z Hodoninem! Myślałem o tym, czy ma on wpływ na dojazd z Zaberku. I juz wiem, że nie ma, chyba że Czesi zmienią rozkład. Pociąg z Zamberku do Letohradu o 5.18 jeździ tylko w dni robocze, więc nijak nie łapie się na tę weekendową nowość A byłaby piękna przesiadka: Zamberk 5.18 - 5.26 Letohrad 5.32 - 6.24 Międzylesie
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziDo Žacléřa jeżdżą obecnie, a od rzeczonego 8 marca pojadą do Lubawki. ..
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNie ma lekko. Nie uwierzę, że uruchomili to połączenie ze względu na możliwość przesiadki na pociąg relacji Budapeszt - Praga. Tu musi być drugie dno W życiu bym nie pomyślał o połączeniu tego pociągu z Hodoninem! Myślałem o tym, czy ma on wpływ na dojazd z Zaberku. I juz wiem, że nie ma, chyba że Czesi zmienią rozkład. Pociąg z Zamberku do Letohradu o 5.18 jeździ tylko w dni robocze, więc nijak nie łapie się na tę weekendową nowość A byłaby piękna przesiadka: Zamberk 5.18 - 5.26 Letohrad 5.32 - 6.24 Międzylesie
Comment
-
-
Gdzieś czytałem, że już jest poprawka do poprawki i ten poranny pociąg nie będzie startował z Usti tylko z Letohradu. Nie sprawdzałem tego, więc nie poczuwam się do odpowiedzialności za rzetelność tej informacji.
Comment
-
Comment