Jak najprościej obliczyć roczny plan gotowania warek (udział warek dla poszczególnych gatunków na tydzień) jak to przedstawić w postaci wykresów i jakie wziąc pod uwagę wyliczenia? np.browar produkuje rocznie 850 warek po 500 hl. Warzelnia pracuje w trybie dwuzmianowym po 8 godzin każda zmiana, przez 5 dni w tygodniu. I trzba wziąc pod uwagę sezonowość
Plan gotowania warek
Collapse
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
za mną już ponad 10 warek z zacieraniem z czego dwie to był Pilzner z Browamatora i zarówno przeze mnie jak i znajomych te dwie warki były najbardziej chwalone więc teraz plan mam następujący: zrobić warkę Pilznera 40 litrową z czego połowę nachmielić tak jak zawsze...-
Channel: Kołyska piwowarska
-
-
Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć coś o sobie. Jestem piwowarem domowym od lata 2017r. Mam za sobą 13 warek (3 z brewkitu, 8 z zestawów i 2 własnego autorstwa). Zajmuje się również wyrobem wina i cydru domowego.
Chciałbym prosić forumowiczów o ocenę, konstruktywną...-
Channel: Browarnictwo amatorskie
-
-
Witam,
-na sprzedaż kadź zacierna/filtracyjna "na lenia" z termosu wojskowego (aluminium) pojemoność ok. 35l wraz z filtrem z oplotu.
-keg z grzałkami do gotowania brzeczki (górna grzałka spalona-dołączę inną na wymianę)
-chłodnica...-
Channel: Targowisko piwowarskie
2019-01-07, 15:18 -
-
W dniach 16-21.12.2019 z wesołą ekipą eksplorowaliśmy nowe i przypominaliśmy sobie już kiedyś odwiedzone browary Prahy, a także dobrze znane multikrany. Gdy przyjeżdżaliśmy liczba browarów w granicach miasta Prahy wynosiła 51 (!) jednak w trakcie naszego pobytu przybył kolejny
. Co zrozumiałe,...
-
Channel: Czechy
-
-
Już dawno nie byłem w tak nowym browarze, już działającym ale jeszcze przed premierą piw. Z Docentem planowaliśmy nawet wcześniejszą wizytę jednak Łukasz Śledziński (piwowar, od dwóch lat sędzia PSPD) zaproponował byśmy trochę poczekali aż piwa zakończą burzliwą fermentację i...
-
Channel: Browary polskie
2019-03-19, 04:45 -
- Loading...
- Koniec listy.