Plan gotowania warek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • crool76
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.01
    • 1

Plan gotowania warek

Jak najprościej obliczyć roczny plan gotowania warek (udział warek dla poszczególnych gatunków na tydzień) jak to przedstawić w postaci wykresów i jakie wziąc pod uwagę wyliczenia? np.browar produkuje rocznie 850 warek po 500 hl. Warzelnia pracuje w trybie dwuzmianowym po 8 godzin każda zmiana, przez 5 dni w tygodniu. I trzba wziąc pod uwagę sezonowość

Related Topics

Collapse

• malpitrzon
    Pilzner + mosaic
    malpitrzon
    Cześć,

za mną już ponad 10 warek z zacieraniem z czego dwie to był Pilzner z Browamatora i zarówno przeze mnie jak i znajomych te dwie warki były najbardziej chwalone więc teraz plan mam następujący: zrobić warkę Pilznera 40 litrową z czego połowę nachmielić tak jak zawsze...
    2018-08-11, 15:06
  • konrad93
    Polskie Red Ale, prośba o ocenę przepisu
    konrad93
    Witam. Na wstępie chciałbym powiedzieć coś o sobie. Jestem piwowarem domowym od lata 2017r. Mam za sobą 13 warek (3 z brewkitu, 8 z zestawów i 2 własnego autorstwa). Zajmuje się również wyrobem wina i cydru domowego.

Chciałbym prosić forumowiczów o ocenę, konstruktywną...
    2019-01-08, 12:48
  • oozz
    Sprzedam-kadź zacierną (termos)+keg do gotowania
    oozz
    Witam,

-na sprzedaż kadź zacierna/filtracyjna "na lenia" z termosu wojskowego (aluminium) pojemoność ok. 35l wraz z filtrem z oplotu.

-keg z grzałkami do gotowania brzeczki (górna grzałka spalona-dołączę inną na wymianę)

-chłodnica...
    2019-01-07, 15:18
  • dadek
    Czechy, Praha-Vysočany, Kolbenova 7, Pivovar Sibeeria
    dadek
    W dniach 16-21.12.2019 z wesołą ekipą eksplorowaliśmy nowe i przypominaliśmy sobie już kiedyś odwiedzone browary Prahy, a także dobrze znane multikrany. Gdy przyjeżdżaliśmy liczba browarów w granicach miasta Prahy wynosiła 51 (!) jednak w trakcie naszego pobytu przybył kolejny. Co zrozumiałe,...
    2019-12-28, 00:18
  • dadek
    Książenice, Jarzębinowa 5, Browar Przetwórnia Chmielu
    dadek
    Już dawno nie byłem w tak nowym browarze, już działającym ale jeszcze przed premierą piw. Z Docentem planowaliśmy nawet wcześniejszą wizytę jednak Łukasz Śledziński (piwowar, od dwóch lat sędzia PSPD) zaproponował byśmy trochę poczekali aż piwa zakończą burzliwą fermentację i...
    2019-03-19, 04:45
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...