Pszeniczne z Ladenburga warzone dla Tarczyna pod nadzorem piwowara z BrowArmii
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Browarmia ma już swoją markę w Warszawie, więc czemu tego nie wykorzystać.Comment
-
Do argumentów przekonujących o niemieckim pochodzeniu tego piwa można dodać też logo z napisem: "Deutsches Bier" czyli piwo niemieckie.
Ale piwo mimo całego tego zamieszania wypiłem ze smakiem. I żałuję, że z urlopu przywiozłem tylko jedną butelkę.Comment
-
Popieram przedpiszcę.
Zamieszanie zamieszaniem, wynika ono głównie z ortodoksyjności forum w kwestii korzeni piw (nie oceniam, fakt stwierdzam...), a piwo wypić można.
Jak na niemieckiego pszeniczniaka, trochę brakuje mi bukietu (zarówno w zapachu, jak i w smaku), w konkurencji "piana" też nie jest najlepiej.
Estetyka opakowania jest już "nasza", nie tyle pszeniczna, co bardziej "pszenno-buraczana"...
Kupiłem je w "Alicji" za PLN 4,70 i chyba jednak wolałbym trochę dołożyć do pszenicy "prawdziwie niemieckiej", jakiegoś "monachijczyka"...Comment
-
Proszę o wyjaśnienie kwestii czy to piwo jest z Polski czy nie?
Kod kreskowy na etykiecie wskazyje jednoznacznie - produkt polski !!!!!! Zaczyna się od 590 ale........ Czy uwarzenie piwa w Niemczech i przysłanie do Polski w cysternach a potem rozlanie do butelek w Polsce o znacza, że tylko 'półprodukt" jest z importu?
Bo nie wiem jak to piwo klasyfikować, na razie skłaniam się za Polską - browar nieznany.Współczesny Nomada - miejsce wypadowe WarszawaComment
-
Proszę o wyjaśnienie kwestii czy to piwo jest z Polski czy nie?
Kod kreskowy na etykiecie wskazyje jednoznacznie - produkt polski !!!!!! Zaczyna się od 590 ale........ Czy uwarzenie piwa w Niemczech i przysłanie do Polski w cysternach a potem rozlanie do butelek w Polsce o znacza, że tylko 'półprodukt" jest z importu?
Bo nie wiem jak to piwo klasyfikować, na razie skłaniam się za Polską - browar nieznany.Comment