Witam,
Czy normalne (4,4% alk. prawdopodobnie 10% ekstr jasne pełne) pasteryzowane i filtrowane dostępne w sklepach w butelkach piwo może się zepsuć tak aby dawało kwiatowe aromaty i lekko cytrusowe posmaki (niedawno miałem możliwość zaobserwować coś podobnego w moim domowym piwie)? Termin przydatności do spożycia poprawny.
Zakładam oczywiście, że piwu nic nie dolegało przed rozlaniem. Jako czynnik psujący -> temperatura +30*...
[Celowo nie podaje marki piwa aby nie robić browarowi złej reklamy]
Czy normalne (4,4% alk. prawdopodobnie 10% ekstr jasne pełne) pasteryzowane i filtrowane dostępne w sklepach w butelkach piwo może się zepsuć tak aby dawało kwiatowe aromaty i lekko cytrusowe posmaki (niedawno miałem możliwość zaobserwować coś podobnego w moim domowym piwie)? Termin przydatności do spożycia poprawny.
Zakładam oczywiście, że piwu nic nie dolegało przed rozlaniem. Jako czynnik psujący -> temperatura +30*...
[Celowo nie podaje marki piwa aby nie robić browarowi złej reklamy]
Comment