Będąc w Czeskim Tesco znalazłem fajną ciekawostkę.Otóż w sprzedaży mają kegi Staropramena które same się schładzają.W celu schłodzenia należy odbezpieczyć zawleczkę u góry kega, poczekać i godzinę i pozna spożywać.Jedyny minus,że trzeba mieć wbijany kranik którego nigdzie nie widziałem.Cena za beczkę 20 l - 790 czk.Czyli wychodzi jakieś 2.50 za piwo.
Samochłodzące kegi
Collapse
X
-
Samochłodzące kegi
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedziU Dyrektora w podobnym wynalazku można kupić Gościszewo.
A jak wygląda sprawa kraników do tych kegów?Last edited by kiszot; 2008-08-11, 14:22.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszot Wyświetlenie odpowiedziW jakiej cenie.Pytam z ciekawości żeby porównać cenę.Myślałem o takim małym grillu parapetowym i taka beczka byłaby chyba w sam raz.
A jak wygląda sprawa kraników do tych kegów?
Comment
-
-
To chyba całkiem co innego.Do tych czeskich wbija się kranik jak do drewnianych.No i trzeba po odbezpieczeniu zawleczki godzinkę odczekać żeby się piwko schłodziło.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedziLwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Comment