Dlaczego i kto zdziera?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1311

    #31
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
    Regina nie upadła a jedynie sie przebranżowiła się. Właściciel wybrał bardziej dochodowy interes.
    he, przypomniało mi się, że gdy ostatnio byłem u znajomych w szczytnie, rozmowa zeszła na piwo i zauważyłem, że miejscowy browar jest zamknięty. na to koleżanka odparła, że wręcz przeciwnie, pracuje - wódkę tam rozlewają. czyli się przebranżowili...
    veni, emi, bibi

    Comment

    • abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

      #32
      Nie wódkę a likier.
      Piwna turystyka według abernackiego

      Comment

      • żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

        #33
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedzi
        Żą, przed wojną (a także długo po wojnie) 1 kilogram wędzonej szynki otrzymywano z 1,6 do nawet 2 kilogramów mięsa. Dzisiaj wystarcza do tego zaledwie pół kilograma rozwodnionego w obróbce mięsa.
        A co do chleba, to kiedyś nie dodawano m.in. gipsu i zmielonych kopyt końskich.
        No i właśnie to jest najgorsze, zniknął gdzieś etos zawodowy.

        Comment

        • arcy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.07
          • 7538

          #34
          Zniknęły Polskie Normy.

          Comment

          • radom
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2007.10
            • 15

            #35
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
            To jest samowola Zofmaru. W sklepie handlują czeskimi i niemieckimi piwami, więc oddają butelki z Żywego swoim dostawcom piw z tych krajów. U mnie w sklepie też przyjmujemy butelki z Żywego, Granda i Złotych Lwów, nie naliczamy jednak kaucji przy zakupie.
            podłączając się pod wątek i zapytam, czy może gdzieś w Warszawie któryś sklep również skupuje NRW?
            Last edited by radom; 2008-09-29, 16:41.

            Comment

            • dadek
              Major Piwnych Rewolucji
              🍺🍺
              • 2005.09
              • 4702

              #36
              Jak do tej pory ja zawsze oddawałem butelki NRW w Lidl'u (0,40 zł) bo tam mieli w nich Grafen Walder i Finkbräu z Głubczyc. Przyjmowali bez problemu pod warunkiem że nie miały "obcych" etykiet, czyli trzeba było zadać sobie trud ich odmycia. W związku z tym że ostatnio pozbywałem się butelek NRW w Zofmarze lub bezpośrednio w Czechach nie byłem w Lidl'u od 2 miesięcy, nie wiem czy się coś nie zmieniło.

              Comment

              Przetwarzanie...
              X