Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
Wyświetlenie odpowiedzi
Dlaczego i kto zdziera?
Collapse
X
-
veni, emi, bibi
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek Wyświetlenie odpowiedziŻą, przed wojną (a także długo po wojnie) 1 kilogram wędzonej szynki otrzymywano z 1,6 do nawet 2 kilogramów mięsa. Dzisiaj wystarcza do tego zaledwie pół kilograma rozwodnionego w obróbce mięsa.
A co do chleba, to kiedyś nie dodawano m.in. gipsu i zmielonych kopyt końskich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo jest samowola Zofmaru. W sklepie handlują czeskimi i niemieckimi piwami, więc oddają butelki z Żywego swoim dostawcom piw z tych krajów. U mnie w sklepie też przyjmujemy butelki z Żywego, Granda i Złotych Lwów, nie naliczamy jednak kaucji przy zakupie.Last edited by radom; 2008-09-29, 16:41.
Comment
-
-
Jak do tej pory ja zawsze oddawałem butelki NRW w Lidl'u (0,40 zł) bo tam mieli w nich Grafen Walder i Finkbräu z Głubczyc. Przyjmowali bez problemu pod warunkiem że nie miały "obcych" etykiet, czyli trzeba było zadać sobie trud ich odmycia. W związku z tym że ostatnio pozbywałem się butelek NRW w Zofmarze lub bezpośrednio w Czechach nie byłem w Lidl'u od 2 miesięcy, nie wiem czy się coś nie zmieniło.
Comment
-
Comment