Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Wyświetlenie odpowiedzi
Tanie = gorsze?
Collapse
X
-
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziZgodziłbym się z tym, ale... Moim zdaniem nastawienie się na wykorzystanie tańszych surogatów (ekstrakt chmielowy, dodatki niesłodowe) oraz technologii ograniczającej koszty (HGB) stoi w rażącej sprzeczności z wysoką jakością. No ale nie jestem już do końca pewien, że mam rację.
PS: Chyba muszę się wpisać do tematu jestem "Po kilku". Co to znaczy, że nie jestem pewien swoich racji. Po piwie (kilku) moja pewność powinna wzrosnąć, a nie zmaleć.
HGB to rzeczywistość obniżająca koszty w produkcji. Nie jest prawdą, że z udziałem HGB nie można wyprodukować piwa wysokiej jakości. Czasem owe HGB a w zasadzie urządzenia do odtleniania wody są pomocne żeby ograniczyć tlen w piwie. Chodzi o to zeby piwo wypychac z rurociągów pozbawioną tlenu.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
Comment