Tanie = gorsze?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krzysztof
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2001.04
    • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
    Opakowanie to pierwszy element kontaktu klienta z produktem. Nie jest najważniejszy, ale sądzę że jest równie ważny, co zawartość.
    Jeżeli weźmiesz pod uwagę wyglad opakowania z którym styka się klient w sklepie to masz całkowitą rację.
    Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
    www.twojmalybrowar.pl

Comment

• Krzysztof
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.04
      • 1689

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
      Zgodziłbym się z tym, ale... Moim zdaniem nastawienie się na wykorzystanie tańszych surogatów (ekstrakt chmielowy, dodatki niesłodowe) oraz technologii ograniczającej koszty (HGB) stoi w rażącej sprzeczności z wysoką jakością. No ale nie jestem już do końca pewien, że mam rację.

PS: Chyba muszę się wpisać do tematu jestem "Po kilku". Co to znaczy, że nie jestem pewien swoich racji. Po piwie (kilku) moja pewność powinna wzrosnąć, a nie zmaleć.
      Chodzi o to że istnieje technologiczna bariera dawkowania chmielu pracowanego - nie ma odchmielaczy w browarach. Estrakt jest łatwiejszy w transporcie i w dozowaniu. Ekstrakt chmielowy wcale nie jest tani.

HGB to rzeczywistość obniżająca koszty w produkcji. Nie jest prawdą, że z udziałem HGB nie można wyprodukować piwa wysokiej jakości. Czasem owe HGB a w zasadzie urządzenia do odtleniania wody są pomocne żeby ograniczyć tlen w piwie. Chodzi o to zeby piwo wypychac z rurociągów pozbawioną tlenu.
      Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
      www.twojmalybrowar.pl

Comment

Related Topics

Collapse

• AaLeX
        Dobre, tanie piwo.
        AaLeX
        Ja wiem, że temat sam siebie wyklucza, ale skoro Niemcy potrafią zrobić dobre piwo w cenie 30ct, to dlaczego u nas tak się nie da? Nie oczekuję już tak niskiej ceny, ale ciekaw jestem Waszego zdania drodzy Piwosze, jakie piwo w cenie powiedzmy 2-2,5zł jest Waszym zdaniem najlepsze. U mnie na...
        2019-12-18, 15:11
      • darekd
        Kalnapilio-Tauro, Tauras Tvirtas
        darekd
        Tvirtas czyli mocne.

Choć 12,75 % ekstr. i 6% alk. to nie jest raczej waga ciężka.

Aromat - słodowy, słodki z karmelem i ciastkami, mdławy
        Piana - dość niska, trwała. Drobny, poszarpany kożuszek na dłużej
        Barwa - bardzo ciemne złoto
        Wysycenie...
        2024-10-06, 23:18
      • Javox
        Beck's, San Miguel
        Javox
        Kolejna marka AB InBev w Niemczech. Licencja hiszpańskiego browaru Mahou.

Zawartość alko 5.4%

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
        Lacing - nie za dużo.
        Gaz - średni.
        Barwa - jasne złoto.
        Aromat - zbożowość, słodowość z nutą...
        2024-07-17, 20:56
      • AaLeX
        Darguner, Nordgold Pilsener
        AaLeX
        Piwo warzone dla niemieckiego Netto (z pieskiem, bo w Niemczech są dwa Netto ). Kupione w Cottbus za 45ct. Opakowanie 0,5l pet, alkohol 4,9%. Powiem tak, szału nie ma, ale w kategorii piwa marketowe trzyma poziom. Barwa złota, piana nikła (ale wszystkie piwa w plastiku mają słabą pianę),...
        2024-02-27, 12:49
      • e-prezes
        Włochy, Bolonia, via Clavature 12, Baladin Bologna
        e-prezes
        Lokalik w starej, odnowionej hali targowej. Kilka z punktów handlowych z tradycyjnymi przekąskami ma w ofercie również piwa Birra Baladin. Ich stosko jest widoczne, choć obsługa raczej wolno reaguje na klienta. Piwa mimo to smaczne, choć nie tanie. 5,5 ojro za male 0,3 litra. Dla lokalsów podają...
        2023-02-07, 18:58
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...