Nowe etykiety Ciechana

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Rycho_128
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2007.03
    • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    to "P" w nazwach jest definitywnie nieczytelne.... patrząc na "Pszeniczne" odczytuję Bzeniczne
    E tam, ładna pisanka, pasuje, zresztą podobna, albo wręcz taka sama, jak na poprzednich etykietach (nie pamiętam jak się nazywa, ale mogę sprawdzić, jak komuś na tym zależy). W ogóle moim zdaniem jest lepiej niż było, szczególnie powrót do tragarza z beczką, ale Machlejda zabrakło (szkoda). Nie wiem czemu, ale zamku ciechanowskiego coś mi nie żal, może nie zdążyłem się do niego przyzwyczaić, to piwo poznałem "na całego" dopiero z Machlejdem, który był gwarancją
    Uwaga kopyra słuszna, można by dać na dole Wybornego i Mocnego jakiś wyróżnik.
    Jak rozumiem, Ciechan wprowadza kontrę, której nigdy nie miał. No to wtedy dobrze, że na głównej etykiecie jest ascetycznie i mało treści.
    A tak off topic Ciechana w Gdańsku już chyba ze trzy tygodnie nie ma...
    Gdański Browar WaRy
    Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
    Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• robox
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.11
      • 8188

Wprowadzając nowe etykiety browar mógłby się wreszcie postarać o jakiś firmowy kapsel. Już od kilku lat ich piwa zamykane są "golasem".

Comment

• Metamorfoza
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2008.10
        • 1

nieciekawe... zbyt proste.... bez klimatu...

Comment

• delvish
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.11
          • 3508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedzi
          Wprowadzając nowe etykiety browar mógłby się wreszcie postarać o jakiś firmowy kapsel. Już od kilku lat ich piwa zamykane są "golasem".
          No właśnie to jest interesujące. Mieli kasę na nową etykieciarkę, a na kapsle nie? IMO firmowy kapsel mniejszym kosztem i w większym stopniu niż odświeżenie poprawnej etykiety wpływa na wizerunek piwa butelkowego. Na ich miejscu najpierw zainwestowałbym w kapsel, a póżniej w zmianę ety i dodanie kontry. A same etykiety są niebrzydkie, choć te z zamkiem były faktycznie lepsze.
          Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2008-10-11, 17:25.
          "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
          (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• kibi
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.07
            • 1875

Niestety w realu etykiety wyglądają jeszcze gorzej niż na zamieszczonych przez Kopyra projektach. Na razie widziałem tylko Miodowe i Mocne. Papier metalik, zmiany kolorystyczne w stosunku do projektu niewielkie ale w złym kierunku. Na Mocnym napis "niepasteryzowane" mały i słabo czytelny. Na Miodowym wzmiankę o naturalnym miodzie zastąpiło hasło "Jakość to nasza tradycja", tak jak na pozostałych. Zdawało mi się, ze te dwie rzeczy warto było właśnie podkreślić i wyróżnić, ale może się nie znam.
            Na kontrach dwie ciekawostki: hasełko "Nie jeżdżę po alkoholu", ale bez "nigdy" i stosowanego przez koncerny logo z przekreślonymi kluczykami, oraz nowy adres: "Browar Ciechan" sp. z o.o. ul.Księcia Ziemowita 53 03-885 Warszawa.

Stolica wyrasta nam na browarnicze zagłębie. Carlsberg, Van Pur, a teraz Ciechan

Comment

• darek99
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.04
              • 2147

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
              Na kontrach hasełko "Nie jeżdżę po alkoholu"(
              Zamieszczenie tego hasła pewnie było przyczyną zmiany etykiet i wprowadzenia kontr etykiet .
              Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
              Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
              skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
              Epikur z Samos.

Comment

• cororo
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2003.04
                • 766

Ciechan

Ksiecia Ziemowita Ciechanow /nie Wawa /

Comment

• kibi
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2004.07
                  • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cororo Wyświetlenie odpowiedzi
                  Ksiecia Ziemowita Ciechanow /nie Wawa /
                  Owszem, Warszawa!
                  Nie napisałem tego na podstawie zamieszczonej fotki projektu, tylko oryginalnych kontr Miodowego i Mocnego.
                  Dotąd na tej ulicy mieścił się warszawski magazyn Ciechana.
                  Ostatnia zmiana dokonana przez kibi; 2008-10-15, 08:28.

Comment

• Pankracy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2007.10
                    • 2803

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kibi Wyświetlenie odpowiedzi
                    Owszem, Warszawa!
                    Ale numer telefonu pod adresem jest ciechanowski.
                    Poza tym według nowej kontretykietki w składzie Miodowego nie ma chmielu. Chwalą się natomiast "naturalnym aromatem".

Comment

• zAjkA
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.12
                      • 1089

Widziałem jedynie nowe etykiety Miodowego. Dla mnie porażka. Wersja poprzednia była o niebo lepsza. Kolejna rzecz która mi się nie podoba to ten adres Księcia Ziemowita. Ciechanów chyba wziął przykład z masowych producentów. Szkoda
                      Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23984

Jak gadają na mieście, w Warszawie w(y)padają rzadziej kontrole z USu
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• bialy-r
                          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                          • 2008.04
                          • 100

Nowe etykiety może i "są bardziej czytelne" ale tracą wg. mnie dużo w stosunku do starych, stare pszeniczne i miodowe były całkiem całkiem, stout ciechanowski choć etykieta prosta to jednak też ok, a etykiety wybornego i mocnego zasługiwały tylko na drobny facelifting.
                          Etykieta jest po części wizerunkiem piwa, które reprezentuje i chyba większość się zgodzi że nie takich oczekiwaliśmy.

Comment

• Rycho_128
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2007.03
                            • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bialy-r Wyświetlenie odpowiedzi
                            ... chyba większość się zgodzi że nie takich oczekiwaliśmy.
                            No to chyba jestem w mniejszości. Nie widziałem co prawda piwa z tymi etykietami "na żywo", może ten metalizowany papier niefajny jest, ale prezentowane tu projekty są ok. Proste, czytelne, nie przeładowane, po kolorze poznać, o króre piwo chodzi. Żeby było prosto, z czegoś trzeba było zrezygnować, więc nie ma ani Machlejda, ani zamku. Coś za coś. Moim zdaniem nieznających się na piwie tyskopijców bardziej zachęcą te ety, niż poprzednie, więc jest szansa, że spróbują i polubią.
                            Gdański Browar WaRy

Comment

• bialy-r
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2008.04
                              • 100

Mam nadzieję że zachecą i zwiększy się dostępność Ciechana, bo Tyskie to w każdym sklepie kupie a z Ciechanen to już gorzej, niestety tak to u nas jest

Comment

• Rycho_128
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2007.03
                                • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bialy-r Wyświetlenie odpowiedzi
                                Mam nadzieję że zachecą i zwiększy się dostępność Ciechana, bo Tyskie to w każdym sklepie kupie a z Ciechanen to już gorzej, niestety tak to u nas jest
                                W ponad czterystupięćdziesięciotysięcznym Gdańsku tylko w jednym niewielkim (ale wielkim piwnie) sklepiku u dyrektora, ale i tak od chyba miesiąca nie ma, nie wiedzieć czemu, a zawsze tam było w stałej ofercie.
                                Ostatnia zmiana dokonana przez Rycho_128; 2008-10-15, 13:34.
                                Gdański Browar WaRy

Comment

Przetwarzanie...
                                X