Nowe etykiety Ciechana

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kopyr
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2004.06
    • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedzi
    No, to już jest coś. Powrót do zamku ze wszech miar godny pochwały (chociaż stare i tak były bardziej wyraziste). Tutaj ładniejszy jest stempel - ale się rozpędzili z nim aż na Miodowe... A i kolejny plus, że papier niemetalizowany.
    Na Miodowym miał być stempel Piwo Niefiltrowane. Widocznie znowu się coś komuś pokiełbasiło.
    To fakt, tamten zamek był bardziej wyraźny. Do czego jeszcze bym się przyczepił, to niepotrzebne te promienie oraz wyszarzenie wizerunku zamku pod pieczęcią. Jest jednak dużo lepiej.
    blog.kopyra.com

Comment

• żąleną
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.01
      • 13239

Ładne etykiety, o niebo lepsze od dwóch poprzednich wzorów. Fajnie wyglądają te plastry na miodowym.

Comment

• iron
        🍼🍼
        • 2002.08
        • 6771

No teraz to już jest lepiej - ale ja i tak wolałem te pierwsze z zamkiem, ale rozumiem, że do nich już nie ma powrotu...
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• Candlekeep
          Porucznik Browarny Tester
          • 2007.11
          • 367

Fakt, teraz trochę lepiej - o ile można oceniać te etyiety wg. zdjęcia, a nie na żywo (na żywo jeszcze nie widziałem). Nie powalają może na kolana, ale lepsze to niż te odpustowe sreberka.
          Tylko jakość wyklejenia ciągle dramatyczna.

Comment

• kaowiec
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2008.08
            • 29

Fakt etykietki znacznie lepsze. Potwierdzam jednak, że na dwa otwarte piwa oba wystrzeliły, choć stały sobie spokojnie w lodóweczce. Co gorsze w moim odczuciu smak się znacznie pogorszył, mam nadzieje że to przejściowa sytuacja a nie stały "trynd". Lubię posmak "źródlanej wody" którego dziś nie wyczułem. Choć piwa często wcześniej różniły sie miedzy sobą, co jest nawet miłe to dzisiejsze było znacznie słabsze...

Comment

• pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

Z punktu widzenia zbieracza etykiet, nowe wzory mają za dużo "białego pola". Powinni je jakoś wypełnić, moze znaczkiem browaru, a najlepiej zamkiem tak jak kiedyś. Ogólnie mnie się najbardziej podobały te etykiety gdzie uwzględniony był ciechanowski zamek, jakoś lubie te średniowieczne motywy na etykietach.

Comment

• zamber
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2003.09
                • 5

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                Ogólnie mnie się najbardziej podobały te etykiety gdzie uwzględniony był ciechanowski zamek, jakoś lubie te średniowieczne motywy na etykietach.
                Co do etykiet Ciechana to się nie wypowiadam. Dla mnie to piwo jest tak dobre, że mogą je sprzedawać w butelkach z etykietami pisanymi ręcznie i opasanymi gumkami jak wina domowe sprzedawane we Włoszech w małych lokalnych sklepikach. Mam jednak swoje zdanie co do nazwy piwa. Jakoś bardziej trafiają do mnie piwa..może inaczej, szybciej wezmę do ręki i kupię piwo które nawiązuje jak napisał "przedpostowiec" do średniowiecznych czasów. Szczególnie "podobają" mi też się piwa które w nazwie mają przymiotniki typu, kasztelańskie, noteckie, rycerskie (kiedyś piłem za młodego, chyba w okolicach Zanościa), karpackie. Jakoś bardziej mi te nazwy podchodzą niż...Volt, Imperaator (brrrr) itp. Czy ktoś też ma takie skrzywienie?
                Pozdrawiam

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Ja najbardziej lubię nazwy odnoszące się do regionu produkcji: noteckie, mazowieckie, krakus. Te luźne kontekstowo też, jak np. kaper lub bosman.

Comment

• kopyr
                    • 2004.06
                    • 9475

Jedno co mnie martwi, to fakt, że chyba są jakieś problemy z tą nową etykieciarką, bo w skrzynce na 20 butelek Ciechana Mocnego miałem 2 bez krawatek i 2 inne bez etykiet. 25% błędów, to jest bardzo dużo.
                    Co bym jeszcze zmienił, to przyciemnił kolor Pszenicznego, żeby już po krawatce łatwo było je odróżnić.
                    blog.kopyra.com

Comment

• Rycho_128
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2007.03
                      • 1054

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zamber Wyświetlenie odpowiedzi
                      ... Szczególnie "podobają" mi też się piwa które w nazwie mają przymiotniki typu, kasztelańskie, noteckie, rycerskie (kiedyś piłem za młodego, chyba w okolicach Zanościa), karpackie. Jakoś bardziej mi te nazwy podchodzą niż...Volt, Imperaator (brrrr) itp. Czy ktoś też ma takie skrzywienie?
                      Pozdrawiam
                      Przecież "Wyborne" czy "Mocne" to przymiotniki, nienawiązujące co prawda do średniowiecza, ale zamek (z dawnych czasów) na etykiecie w końcu jest. Zresztą te nazwy dla Ciechana mają już pewną tradycję, ja nie chciałbym, żeby Wyborne raptem zaczęło się nazywać, no, dajmy na to zamkowe a Mocne np. rycerskie. Tak btw piwa z Ciechana w końcu w Gdańsku są, po dwumiesięcznej absencji.
                      Gdański Browar WaRy
                      Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
                      Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...

Comment

• Dziubak
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2005.08
                        • 67

Często kupuje Ciechana i moim zdaniem ostatni wzór jest najlepszy, Miodowe i Pszeniczne fajnie kolorystycznie dobrane, na Miodowym plaster miodu fajnie wygląda. Ogólnie popieram zmianę z kwadratowych etykiet na owalne z kontrą i krawatką. Jeśli chodzi o samo piwo to Pszeniczne i Miodowe ok ale Wyborne dwa razy mi wystrzeliło a Mocne przynajmniej trzy razy na pięć otwieranych piwek.

Comment

• delvish
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.11
                          • 3508

Muszę przyznać, że na butelce nowe etykiety prezentują się dość dobrze. Nie ma porównania do wersji metalizowanych. Wprowadzenie kontry wyraźnie zmniejszyło obciążenie etykiety rożnego rodzaju informacją. Niestety etykieta Mocnego, które kupiłem była zmasakrowana.
                          "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                          (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Wujcio_Shaggy
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2004.01
                            • 4628

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                            (...) 25% błędów, to jest bardzo dużo. (...)
                            20% błędów (4 z 20) to jest trochę mniej - ale i tak dużo...
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• kopyr
                              • 2004.06
                              • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_Shaggy Wyświetlenie odpowiedzi
                              20% błędów (4 z 20) to jest trochę mniej - ale i tak dużo...
                              Racja.
                              blog.kopyra.com

Comment

• wrojtek
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2005.11
                                • 377

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Dziubak Wyświetlenie odpowiedzi
                                Miodowe i Pszeniczne fajnie kolorystycznie dobrane
                                Co do tych kolorów to nie wiem czy są one aż tak fajnie dobrane. Zauważyłem, że klienci często je ze sobą mylą. Tak jak napisał kolega kopyr, przydałaby się jakaś korekta w pszenicznym.

Comment

Przetwarzanie...
                                X