skala.
Czy wybór dostawcy urządzeń do minibrowaru warunkuje smak piwa?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziskala.
Comment
-
-
Z mojego punktu widzenia systematyczność, powtarzalność, programowalność i coś czego nie potrafię nazwać a tego zawsze mi brak w domowych warzeniach - masz to wszystko na wyciągniecie ręki i tym sterujesz. To nadal jest piękna praca piwowara, ale już nie ma mieszania garami.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziMógłbyś to rozwinąć, bardzo jestem ciekaw co jest kluczową różnicą?
Skala też ma swoje znaczenie, bo i warzysz wiecej, a jednocześnie jesteś ograniczony pojemnością zbiorników i szybkościa sprzedaży.
Poza tym każde potencjalnie nowe piwa wymagają zmiany w aktach weryfikacyjnych browaru. Warząc w domu nowy rodzaj piwa przelewasz do butelek i możesz walczyć z kolejnym wynalazkiem.
"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziTo oczywiste. Jak również minimalizowanie ewentualnych odchyleń smaku itd. Chodzi mi raczej o techniczną sprawę, co się różni najbardziej - zacieranie, fermentacja?"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziWiesz co Biermann? Jak będę w Gdańsku muszę się z Tobą napić. Podoba mi się ta szczerość. Wezmę z sobą jakieś moje wynalazki..."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Comment
-
-
Pieczcie chleb z wysłodzinami, to piekarz będzie dźwigał- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment