Stworzenie knajpki, czy też pubu :)

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Ale jazda Normalnie nie wiem, co napisać
    noo, ale dym i głośna muzyka to prawda.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• Marusia
      Marszałek Browarów Rzemieślniczych
      🍼🍼
      • 2001.02
      • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      noo, ale dym i głośna muzyka to prawda.
      no tak, ale zacytowałam, bo mi się najbardziej ten nieciekawy wybór piw spodobał Chyba kolega Nechrist faktycznie miał pecha, albo nie wiedział, co zamówić
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• nechrist
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2009.01
        • 5

wiedzial / nie wiedzial. moze byc. to ktore wybralem mi nie smakowalo.
        pytalem barmanki:
        - czy sa pszeniczne? - nie ma
        - czy moze jakies miodowe? - nie ma
        - no to moze jakies po prostu nieklarowne? - nie ma
        - a co jest?
        wymienila jakichs 5 rodzajow, z czego jedno bylo zdaje sie niepasteryzowane i to wlasnie wybralem. i nie smakowalo mi. bylem z dziewczyna i biorac pod uwaga wczesniej wspomniana "atmosfere" wynieslismy sie stamtad, bez ochoty probowania reszty "rajskich"... bylo to sredniozaawansowana jesienia.
        ot i tyle wrazen.

pzdr

Comment

• Seta
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.10
          • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nechrist Wyświetlenie odpowiedzi
          - czy sa pszeniczne? - nie ma
          - czy moze jakies miodowe? - nie ma
          W CZESKIM Raju pytałeś o pszeniczne i miodowe?

Comment

• nechrist
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2009.01
            • 5

mial to byc, wedle relacji znajomych, pub ze swietnym piwem. no to tez pytalem o swietne piwa
            jakbym chcial "jasne pelne" to bym poszedl do zabki albo do biedronki zamiast do pubu... w sumie moglem jeszcze spytac o ciemne, ale pewnie tez by nie bylo.
            w kazdym badz razie widze, ze slusznie nie probowalem reszty asortymentu.
            zreszta co ja sie bede tlumaczyc. swoje zdanie wyrazilem i powtarzac sie nie bede.

a jeszcze co do atmosfery CR, to przypominala niby_metalowa, szczegolnie z barmanem/wlascicielem wygladajacym na leciwego, lysiejacego metalowca/rockmana z dlugimi piorami. jak bylem w liceum, to takie klimaty pewnie by mi super podpasowaly (jak kiedys liverpool, intro czy, pozalcie sie bogowie, rocker ~ abstrahujac zupelnie w tym momencie od piwa). ale na dzis jest to miejsce nie dla mnie.

pzdr

Comment

• jacer
              • 2006.03
              • 9875

jakbym chcial "jasne pelne" to bym poszedl do zabki albo do biedronki zamiast do pubu... w sumie moglem jeszcze spytac o ciemne, ale pewnie tez by nie bylo.

To Żabkach sprzedaja piwo z małych czeskich browarów?

Skąd wiesz żeby nie było?

Nie podszedł ci klimat to nie wymyślaj głupot.
              Milicki Browar Rynkowy
              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

a jeszcze co do atmosfery CR, to przypominala niby_metalowa, szczegolnie z barmanem/wlascicielem wygladajacym na leciwego, lysiejacego metalowca/rockmana z dlugimi piorami. jak bylem w liceum, to takie klimaty pewnie by mi super podpasowaly (jak kiedys liverpool, intro czy, pozalcie sie bogowie, rocker ~ abstrahujac zupelnie w tym momencie od piwa). ale na dzis jest to miejsce nie dla mnie.

pzdr
                Bycie rockerem, jak to ująłeś, ma jakieś ograniczenia wiekowe? Nie Twój klimat - rozumiem, ale takie uwagi to trochę nie na miejscu są. Ja byłam w liceum tak dawno, że nie pamiętam, kiedy to było a mi ten klimat pasuje. No i pisanie, że wybór piw nieciekawy, bo nie było akurat tego, co Ty chciałeś, no to sorry, ale my w Polsce jesteśmy, a nie w Belgii

Mam nadzieję, że na Szkółce zmienisz zdanie, a jak nie, no to trudno - to nie pub dla wszystkich i to właśnie jest fajne
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Pendragon
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13956

A czy ktoś w ogóle zauważył, że ostatnie rozmowy są całkowicie nie na temat?
                  A kolega, któremu nie smakowało, może gdyby wpisał uwagi w stosownym temacie, to by przy okazji przeczytał, że właśnie dziś właściciel CR poinformował o tym, że podłączył ... czeskie miodowe piwo Co więcej miał też kiedyś (jesienią) pszeniczne czeskie, zdaje się, że Velena z Czernej Hory...
                  Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2010-03-29, 20:53.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Maggyk
                    Szara Adminiscjencja
                    🍼
                    • 2004.05
                    • 5618

[QUOTE=Pendragon;888925]A czy ktoś w ogóle zauważył, że ostatnie rozmowy są całkowicie nie na temat?
                    /QUOTE]

Ja zauważyłam, ale to nie mój dział, więc mi ulżyło
                    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                    Piwo domowe -
                    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Krzysiu
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2001.02
                      • 14936

A ktoś zauważył, że kolega nechrist cierpi na wadę klawiatury? Może ktoś by go opieprzył?

Comment

• żąleną
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2002.01
                        • 13239

Nie krępuj się.

Comment

• Seta
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2002.10
                          • 6964

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                          Może ktoś by go opieprzył?
                          A Ty co się opieprzasz - sam go opieprz!

Comment

• sibarh
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2005.01
                            • 10387

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                            A ktoś zauważył, że kolega nechrist cierpi na wadę klawiatury? Może ktoś by go opieprzył?
                            Ale interpunkcję prawie bez zastrzeżeń. Nie można miec wszystkiego od razu. Nauczy się.

P.s Ja literki c z kreseczką na górze nie mam od 3 lat. Włącza mi sie jakiś program .
                            To tak na marginesie, jakby Krzysiu miał i mnie opier.....c (bez kreseczki)
                            2800 nowe piwa opisałem na forum
                            Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                            Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• nechrist
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.01
                              • 5

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
                              W CZESKIM Raju pytałeś o pszeniczne i miodowe?
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                              (...) właśnie dziś właściciel CR poinformował o tym, że podłączył ... czeskie miodowe piwo Co więcej miał też kiedyś (jesienią) pszeniczne czeskie, zdaje się, że Velena z Czernej Hory...

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer
                              Skąd wiesz żeby nie było?
                              Nie podszedł ci klimat to nie wymyślaj głupot.
                              no nie wiem. moze dlatego, ze nie bylo niczego o co pytalem wczesniej, wiec zalozylem, ze statystycznie tamtego tez by nie bylo, kpw?

Marusia, no kto wie. moze sie przekonam. choc sama prezentacja ciekawi mnie najbardziej. do starych "rockerow" nic nie mam. kazdy ma jakas swoja zajawke.
                              wybor piw jak najbardziej nieciekawy - subiektywnie. dla mnie wiekszosc "jasnych pelnych", klarownych, pasteryzowanych, na jeczmieniu smakuje tak samo nudnie. de gustibus.. poza tym kazde "miejsce nie dla wszystkich" jest fajne dla tych dla ktorych ono jest

Pendragon, wybacz offtopic.
                              jak ktos ma jeszcze jakies uwagi, to zapraszam na PW, albo niech mod wydzieli temat o CR. choc wg mnie nie ma juz takiej potrzeby.

pzdr
                              Ostatnia zmiana dokonana przez nechrist; 2010-03-29, 21:50.

Comment

• jacer
                                • 2006.03
                                • 9875

Temat o Czeskim Raju już jest i możesz tam sprawdzić jakie obecnie lane sa piwa. Sprawdzić i nie iść w ciemno.
                                Milicki Browar Rynkowy
                                Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2

Comment

Przetwarzanie...
                                X