Sprzedawanie własnego piwa w Restauracji

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pol18
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2008.11
    • 2

    Sprzedawanie własnego piwa w Restauracji

    Witam!
    Jestesm wlascicielem restauracji nad jeziorem w okolicach szczecina.
    Knajpa dziala sprawnie juz od lat, jestesmy wlasnie w fazie kolejnej rozbudowy.
    Na jednnym z kawalkow myslalem o prokukcji wlasnego piwa, zawsze to swoje sie bedzie sprzedawac i bedzie to tez jakas wizytowka.
    Pytanie jest, jakie koszty dodatkowe dojda do takiej zabawy?
    Mamy juz dawno pozwolenia na sprzedaz alkoholu. Tylko nie wlasnego. A z sanipedem zyjemy ok.
    Jak duza jest akcyza, czy zalezy to od ilosc sprzedazy?Jest jakas roznica oplat, sprzedajac piwo lane 'z kija' a butelkowe?
    Gdzie znajde firmy sprzedajace takie urzadzenia, bo sadze ze sa to duze sprzety, prosze o jakies namiary?

    Z gory wielkie dzieki za pomoc.
    Pozdrawiam
    Robert
    Last edited by pol18; 2008-11-23, 22:56.
  • petrus33
    Gość
    • 2008.01
    • 888

    #2
    Pytanie zasadnicze......czy Ty potrafisz warzyć jakiekolwiek piwo ????
    Sukcesy w biznesie, pozwolenia i dobre relacje z Sanepidem są tu bez znaczenia.
    pozd

    Comment

    • pol18
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2008.11
      • 2

      #3
      Ucze sie caly czas, od 3 lat robimy domowe testy na winach i piwie.
      Mam jednego magika, ktory sie zna na rzeczy.
      pzdr

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #4
        Producentów urządzeń jest dużo.

        Tu poczytaj: http://www.minibrowary.pl/
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • Pankracy
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2007.10
          • 2801

          #5
          Oto adresy kilku firm zajmujących się budową instalacji dla browarów restauracyjnych

          1-Cube - czeski producent minibrowarów
          Brewia - czeski producent minibrowarów
          CoEnCo - belgijski producent minibrowarów
          Destila - czeski producent minibrowarów
          Flecks - austriacki producent minibrowarów
          Kaspar Schulz - niemiecki producent minibrowarów

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19267

            #6
            http://www.browar.biz/forum/showthre...ewpost&t=80119 ten wątek polecam.

            Comment

            • Pankracy
              Major Piwnych Rewolucji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2007.10
              • 2801

              #7
              Przed podjęciem decyzji o budowie minibrowaru warto zapoznać się z jednym z odcinków programu Firma, w którym zostało omówione (niestety dość ogólnie) takie przedsięwzięcie na przykładzie Bierhalle (Warszawa) i BrowArmii (Warszawa).

              TVN CNBC Biznes/Magazyny/Firma/Własny browar w restauracji

              Comment

              Przetwarzanie...
              X